MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 7 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αθήνα

Οι Γιαγκίνηδες στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Οι νεαροί Γιαγκίνηδες που αυτό – χαρακτηρίζονται ως ρεμπέτικο – λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα, έχουν αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» στα social media, με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα. Ο Σπύρος Ζήσης και ο Παναγιώτης Σικλαφίδης, τρέφουν και οι δύο εξίσου μεγάλη αγάπη για το ρεμπέτικο και φροντίζουν να μας το δείχνουν σε κάθε συναυλία τους. Ενόψει της καλοκαιρινής περιοδείας τους, έστησαν full band κουαρτέτο, εμπλουτίζοντας το live τους με δεύτερο μπουζούκι, φλάουτο, κοντραμπάσο και κρουστά. Έρχονται, λοιπόν, να ολοκληρώσουν τις καλοκαιρινές εμφανίσεις τους στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων, στα πλαίσια του Φεστιβάλ στη Θάλασσα 2023.
1/9, 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Πασχάλης Live στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Ο αγαπημένος Πασχάλης και η ορχήστρα του, θα μας ταξιδέψει, θα μας κάνει να ονειρευτούμε αλλά και να αναπολήσουμε όμορφες στιγμές που έχουν χαραχτεί στην καρδιά μας. Παραδοθείτε, λοιπόν, σε μια ιδιάιτερα νοσταλγική βραδιά, από την οποία δεν μπορεί να λείπουν τα “Σχολείο”, “Αν μια μέρα σε χάσω”, “Το Μπαράκι”, “Κατερίνα, Κατερινάκι” και πολλά ακόμα… Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα φετινά Διονύσια.
1/9, 21:00
Παλαιός Σταθμός Τρένου Διονύσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου12.09.2018

Παράσταση ”Τα κατά Μάρκον μια ρεμπέτικη λειτουργία” στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η θεατρική-μουσική παράσταση με τίτλο τα “Κατά Μάρκον”.. ερευνά και προβάλει τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες που γέννησαν την παράδοση του Ρεμπέτικου και προσδιόρισαν το ύφος και το ήθος του. Αφετηρία αποτελούν οι δραματοποιημένες αφηγήσεις δύο από τους κορυφαίους ρεμπέτες, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Μιχάλη Γενίτσαρη, από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τη δεκαετία του ’60, καθώς και άλλα αντιπροσωπευτικά κείμενα της περιόδου. Στον θεατρικό μονόλογο ξεδιπλώνονται ανάγλυφα η ξεχωριστή θέση και ο ρόλος των μουσικών ανάμεσα στους μάγκες, η τελετουργία του καφενείου και του τεκέ, η βιωματική σχέση με το μπουζούκι, η σημειολογία του ζεϊμπέκικου, το κυνηγητό από την αστυνομία, η λογοκρισία και οι εκτοπισμοί από τη δικτατορία του Μεταξά, ο ρόλος της δισκογραφίας, η διαφοροποίηση στην επιτέλεση του ρεμπέτικου μετά τον Πόλεμο με την αστικοποίηση και το πέρασμα στους επώνυμους δεξιοτέχνες-σταρ του τραγουδιού. Η όλη θεατρική προσέγγιση αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στον “τελετουργικό” χαρακτήρα της επιτέλεσης του Ρεμπέτικου, με τη δομή της παράστασης και τη διαμόρφωση του σκηνικού χώρου να υποβάλλουν την ατμόσφαιρα μιας “λαϊκής Λειτουργίας”, όπου “ο Ευαγγελιστής Μάρκος (Βαμβακάρης) συναντά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ (Γενίτσαρη)”.
1/9, 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Προβολή ταινίας “Μικρόκοσμος”

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται για όλο τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, προσκαλώντας το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας “Μικρόκοσμος” με τον Matt Damon. Υπόθεση: Όταν οι επιστήμονες ανακαλύπτουν έναν τρόπο για να συρρικνώνουν τους ανθρώπους, ο Πολ Σάφρανεκ και η σύζυγός του, Όντρεϊ, αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τις αγχωτικές ζωές τους προκειμένου να συρρικνωθούν και να ζήσουν σε μια πολυτελή κοινότητα. Στη Leisureland, ο Πολ ανακαλύπτει έναν καινούργιο κόσμο με σκοτεινές γωνίες και συνειδητοποιεί ότι είμαστε φτιαγμένοι για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Mια πανέξυπνη αλληγορική κωμωδία από τον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν με θέμα την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε την κλίμακα που μας ταιριάζει στη ζωή. Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
1/9, 21:00
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

Λαυρεωτική Γη, ο απόηχος μιας μακρινής εποχής: Ομαδική εικαστική έκθεση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Λαυρεωτική Γη, ο απόηχος μιας μακρινής εποχής» ανοίγει αυλαία την 1η  Σεπτεμβρίου, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου – Κτίριο Επίπλευσης, και θα είναι διαθέσιμη για μόλις 1ο μέρες. Δώδεκα σύγχρονοι καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να εξερευνήσουν την άυλη, υλική και περιβαλλοντική πολιτιστική κληρονομιά της Λαυρεωτικής στο πλαίσιο του Lavreotiki Art Project, μιας πρωτοβουλίας της εικαστικού Αμαλίας Χαρικιοπούλου. Η ομαδική έκθεση, συγκεντρώνει πρωτότυπα έργα που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Προτάσσοντας την επιστροφή στον τόπο της Λαυρεωτικής, μας καλεί να αναγνωρίσουμε τα σημεία θέασης του πολιτιστικού της τοπίου και να ανιχνεύσουμε το πώς η ιστορία και το τοπίο μπορούν να μετατραπούν -προσωρινά- σε εργαστήρια σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας.
1/9, 17:30 – 22:00
Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Κεφαλονιά

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “Κύματα”: Αφιέρωμα στον Σερβικό Κινηματογράφο

Father (Otac), 2020

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς «Κύματα» συνεχίζει δυναμικά να προφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες πλάι στη θάλασσα. Την Παρασκευή καλωσορίζει τον Σεπτέμβριο με ένα αφιέρωμα στο Σερβικό Κινηματογράφο. Στα πλαίσια του αφιερώματος, θα υποδεχθεί έναν ιδιαίτερο καλεσμένο, ένα σημαντικό Σέρβο δημιουργό, τον Srdan Golubovic, ο οποίος θα προλογίσει τις ταινίες του. Οι κινηματογραφικές δουλείς του σκηνοθέτη που θα προβληθούν είναι το Father (Otac) και Η Παγίδα (Klopka).
1/9, 20:50, 23:30
Δημοτικό Κτιριακό Συγκρότημα του Θαλασσόμυλου, Κεφαλονιά

Χίος

Μουσική Παράσταση «Στα κάστρα απάνω» στο 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου

Χίος, Photo: Vasiliki Mastropetrou on Unsplash

Με αίσθημα σεβασμού και θαυμασμού για τον Πολιτισμό του νησιού, την ιστορία, τις παραδόσεις του και ατενίζοντας το μέλλον και τις προοπτικές του η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τα «Πολιτιστικά Δρώμενα Χίου και το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ» επιδιώκει να μας ταξιδέψει στον «Πολιτισμό του Αύριο με την Αύρα του Χθες» ενώνοντας αξίες, έργα, ιστορία και καινοτόμες ιδέες όπως παρουσιάζονται από διεθνείς προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών. Οικοδέσποινα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή.  Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Στα κάστρα απάνω» με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λίνας Νικολακόπουλου και τους Υρώ Μάνε και Θοδωρή Βουτσικάκη. Η Ηρώ Μανέ θα διαβάσει κείμενα γνωστών Χιωτών συγγραφέων, ενώ την παράσταση θα “επενδύει” με την φωνή του ο Θοδωρής Βουτσικάκης.
1/9, 21:00
Καστρομηνάς, Χίος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b