MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 31 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Monopoli Team

Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Ηρώδειο

Η παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη, «Βατράχια»παρουσιάζεται, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 21:00, στο Ηρώδειο. Πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή.
Πέμπτη 31/8, 21:00
Εισιτήρια: 10€-60€. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα . Τηλ: 210 32 41 807

Ιππόλυτος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Θέατρο Βράχων

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

O «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά το sold out στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο των παράστασεών του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το έργο παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων. *Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
Πέμπτη 31/8, 21:00| Πρόγραμμα περιοδείας.
Εισιτήρια: 8€ γενική είσοδος. 14€ άνω των 65 ετών. 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλ: 21 0760 9350. 

Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Πέτρας

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 21:00, ο «Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού», η sold out παράσταση του Γιάννη Κακλέα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη Αττικής. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος μας μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
Πέμπτη 31/8, 21:00
Γενική είσοδος: 20€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. Τηλ: 21 0501 2402.

Ο Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Αιγάλεω)

«O Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 21:00, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής, στο Αιγάλεω Αττικής. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. *Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ρένος Ρώτας.
Πέμπτη 31/8, 21:00 | Σταθμοί της περιοδείας
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Δαρδανελλίων 16, Αιγάλεω. Τηλέφωνο: 21 0531 1168.

«Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» 

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Πέμπτη 31/8, 21:00*αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Από 18€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής, Γαρδίκη και Σμόλικα Ηλιούπολη. Τηλ: 21 0992 3840. 

Μυστήριο 115 Μεγάλα και Μικρά Πλοία: Μια παράσταση των Ευθύμη Φιλίππου και Αργυρώς Χιώτη στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στις 30 και 31 Αυγούστου το Μυστήριο 115 «Μεγάλα και Μικρά Πλοία», στη Βλύχα – Νεκροταφείο Πλοίων. Αντλώντας έμπνευση από το απόκοσμο και συμβολικά φορτισμένο τοπίο, η Αργυρώ Χιώτη και ο Ευθύμης Φιλίππου συνθέτουν έναν μονόλογο που διακόπτει συνεχώς τραγούδια και διακόπτεται από αυτά. Ερμηνεύουν η Αγγελική Παπούλια και The Boy. Στη Βλύχα της Ελευσίνας, τη μικρή χερσόνησο που μετατράπηκε σε νεκροταφείο πλοίων, καταφτάνουν με το φορτηγό τους δύο αδέλφια για την πραγματοποίηση μιας ιδιαίτερης τελετής: να μεταμοσχεύσουν στο σώμα τους μέλη από τα σώματα των γονιών τους και να μεταμορφωθούν σε αυτούς. Μια τελετή με μάρτυρες τους θεατές και τον θεό.
Τετάρτη 30/8 και Πέμπτη 31/8 | Ώρα προσέλευσης: 19:30-20:00. Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 5€ φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί. Προπώληση: viva.gr
Χώρος: ΒΛΥΧΑ – Νεκροταφείο Πλοίων, Ελευσίνα. 

«Resilient by Nature»: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Την τελευταία ομαδική έκθεση πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, με τίτλο «Resilient by Nature», παρουσιάζει, έως τις 9 Σεπτεμβρίου, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Στην έκθεση 14 καλλιτέχνες/χνιδες παρουσιάζουν έργα που προσεγγίζουν την έννοια της ανεκτικότητας, της προσαρμοστικότητας αλλά και του φυσικού τοπίου εν γένει. Επισημαίνοντας την ικανότητα των ζωντανών οργανισμών, αλλά και των φυσικών διεργασιών να επαναπροσδιορίζονται, να ανακάμπτουν και να ευδοκιμούν μπροστά σε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές ή διαταραχές και παρεμβάσεις στα φυσικά οικοσυστήματα τους.
Εγκαίνια: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 18.00 – 21.00
Διάρκεια: 6 Ιουλίου – 9 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00 και Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20. Τηλ: +30 210 3608278 | Email: [email protected] | https://www.zoumboulakis.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις της Επιδαύρου που θα δούμε στα θέατρα της Αττικής12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b