MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Black Sabbath: Είναι κλεμμένο το εμβληματικό Paranoid;

Πόσο πιθανό είναι να είναι κλεμμένο το διασημότερο riff του Heavy Metal; Έκλεψαν οι Black Sabbath ή όλο αυτό είναι μια «διαβολική» σύμπτωση;

Monopoli Team

Το riff των Black Sabbath με το οποίο «ανοίγει» το εμβληματικό τραγούδι «Paranoid» είναι αφενός ένας ήχος που αποδείχθηκε καθοριστικός για την πορεία του συγκροτήματος και αφετέρου είναι ένας ήχος καθοριστικός για το ίδιο το heavy metal! Δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για τους Sabbs ή το metal γενικότερα χωρίς να του «σκάσει» στο μυαλό το συγκεκριμένο riff! Είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEminem: Απαίτησε από υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική του12.09.2018

Ο ομώνυμος δίσκος κυκλοφόρησε (ένα χρόνο μετά το αξεπέραστο ντεμπούτο της μπάντας που γέννησε ένα μουσικό είδος) τον Σεπτέμβριο του 1970 στην Ευρώπη και μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1971, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρχικά ο δίσκος ήταν να πάρει το όνομα War Pigs. Κάπως έτσι προέκυψε και το εξώφυλλο που δείχνει έναν μανιασμένο πολεμιστή να κραδαίνει ένα σπαθί.

Όλα είχαν αποφασιστεί αλλά ξαφνικά προέκυψε ένα ζήτημα. Δεν υπήρχαν αρκετά τραγούδια για να γεμίσει ο δίσκος και αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να αλλάξει γρήγορα. Η μπάντα βρισκόταν σε δαιμονιώδη φόρμα και το θαύμα δεν άργησε να γίνει. Κάπου ανάμεσα στις ηχογραφήσεις των κομματιών ο Tony Iommi έπιασε την κιθάρα του και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. «Δεν είχαμε αρκετά τραγούδια για να γεμίσουμε το δίσκο και ο Tony απλά πήρε την κιθάρα του και άρχισε να παίζει… Δεν του πήρε πάνω από 20-25 λεπτά να βγάλει το τραγούδι» είχε πει ο ντραμίστας των Sabbath, Bill Ward.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Bob Dylan έδωσε στον Post Malone στίχους για ένα τραγούδι – αλλά δεν πήγε τόσο καλά12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b