MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση εντός και εκτός Αθηνών

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο εντός κι εκτός Αθηνών.

Monopoli Team

Αθήνα

Sonic Bliss Festival 2023 στον πολυχώρο Λιπασμάτων

Το Sonic Bliss Festival 2023 έρχεται για πρώτη φορά στον πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα, το Σάββατο 26 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανεξάρτητη σκηνή που σκοπό έχει να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα και καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής. Οι Royal Arch, οι XOAN, οι commuter, The Man & His Failures και ο Tony Bluebird θα φέρουν στην περιοχή του Πειραιά τον ιδιαίτερο τους ήχο που έχει ξεχωρίσει, δίνοντας ένα δυναμικό καλοκαιρινό show.
26/8, 18:00
Πολυχώρος Λιπασμάτων, Δήμου Κερατσινίου, Δραπετσώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 26-27 Αυγούστου12.09.2018

Park Your Cinema Kids: Προβολή ταινίας “Η Φάρμα των Ζώων”

Οι καλοκαιρινές προβολές, στο πλαίσιο του Park Your Cinema Kids, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω και από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. Το Σάββατ0 26 Αυγούστου φιλοξενεί την παιδική ταινία “Η Φάρμα των Ζώων”.

Υπόθεση: Η Κλάρα είναι μια μικρή αγελάδα, που ζει στην πόλη με τη μαμά της και το όνειρό της είναι να γίνει μουσικό αστέρι. Μια μέρα λαμβάνει μια επιστολή από τον πατέρα της τον οποίο δεν έχει δει εδώ και πολλά χρόνια και ταξιδεύει στην ύπαιθρο για να τον συναντήσει. Εκεί, βοηθάει να σώσει το αγρόκτημα του από έναν άπληστο επιχειρηματία, κάνει τον πρώτο της φίλο και καταλαβαίνει ότι μπορεί κανείς να είναι «αστέρι» με πολλούς άλλους τρόπους από αυτούς που φανταζόταν. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
26/8, 21:00
Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Cine Fix: Προβολή ταινιών στο Ηράκλειο Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Cine Fix / Σινεμά στο Πάρκο, συνεχίζει να προσφέρει θερινές κινηματογραφικές βραδιές στον χώρο του Κτήματος Fix. Το Σββατοκύριακο φιλοξενεί δύο απολαυστικές ταινίες. Το Σάββατο 26 Αυγούστου, παρουσιάζει την απόλυτη καλοκαιρινή ταινία, τα “Φτηνά Τσιγάρα”. Πρόκειται για μια ελληνική, ρομαντική, κωμική ταινία του 2000 σε σενάριο και σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη. Πρωταγωνιστούν ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Την Κυριακή 28 Αυγούστου, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων “Ο Λούης και οι Εξωγήινοι”. Υπόθεση: Τι θα έκανες αν ξαφνικά ερχόσουν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν, ή μάλλον τρεις εξωγήινους; Σε αυτή την ξεκαρδιστική ιστορία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, ένα μικρό αγόρι θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματά του με τη βοήθεια των τριών θεότρελων νέων φίλων του… που τυχαίνει να μην είναι από το δικό μας πλανήτη. Γέλιο, περιπέτεια και συγκίνηση σε μια ιστορία για το μεγαλύτερο μάθημα για όλους: «οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις».
26, 27/8, 21:00
Κτήμα Fix, Νέο Ηράκλειο

Περιοδική έκθεση “Μήδεια” στο Μουσείο Επιδαυρίων

Στις 26 Αυγούστου, ρίχνει αυλαία η πρωτότυπη έκθεση για τα πολλά πρόσωπα της Μήδειας που επαναλειτούργησε φέτος ο Εκθεσιακός Χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Το Φεστιβάλ, που σε λίγο καιρό θα εορτάσει τα 70 χρόνια λειτουργίας του, αποδίδει στο κοινό έναν ακόμη χώρο πολιτισμού, ο οποίος θα φιλοξενήσει τα πρόσωπα της εμβληματικής ηρωίδας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στα θέατρο της Επιδαύρου ήδη από τη δεκαετία του 1950. Η έκθεση λειτουργεί τις ημέρες που παρουσιάζονται παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Παρασκευή & Σάββατο).
26/8, 18:00 – 1:00
Μουσείο Επιδαυρίων

Ρόδος

Παράσταση “Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσμο” στον Προμαχώνα Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ποδηλασία, έναντι της μετακίνησης με αμάξι, εξοικονομεί 150 γραμμάρια CO2/χιλιόμετρο και, αναμφίβολα, είναι μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ανθρωπότητας προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Έχοντας αυτό κατά νου η ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι με περιπετειώδη πλοκή για παιδιά, εμπνευσμένο από τον μοναδικό κατασκευαστή ποδηλάτων στην Ελλάδα, Γιώργο Βογιατζή. Στην παράσταση Ένας ποδηλάτης αλλάζει τον κόσμο, ο Διαγόρας χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις του. Μια μέρα, συναντά τον Δήμαρχο και βάζουν ένα στοίχημα: Αν ο Διαγόρας κάνει τον γύρο της Ευρώπης με το ποδήλατο, ο Δήμαρχος θα φτιάξει ποδηλατοδρόμους! Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και απρόβλεπτες γνωριμίες! Ένα μουσικό παραμύθι ως μια μαγευτική περιήγηση στα χαρακτηριστικά και τις παραδόσεις των ευρωπαϊκών πολιτισμών αλλά και μια επισήμανση για τα οφέλη των πράσινων μετακινήσεων. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
26, 27/8, 21:00

Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου, Ρόδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες το Σάββατο 26 Αυγούστου12.09.2018

Μεσσηνία

Παράσταση “Euphoria” στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Μια παράσταση που βασικός πυρήνας της είναι η οικογένεια Χιλλ, σε μια αναζήτηση της ευφορίας μέσα από τη συνύπαρξη. Σε αυτό το επίπονο ταξίδι προς τη μνήμη, θα τους βοηθήσουν τέσσερις μουσικοί, συνθέτες, ερμηνευτές και η ηθοποιός και σκηνοθέτρια της παράστασης Σοφία Χιλλ. Καθένας τους θα συνθέσει δική του πρωτότυπη μουσική, θα μελοποιήσει χορικά από αρχαίες τραγωδίες και άλλα κείμενα, αλλά και θα ερμηνεύσει κομμάτια από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική. Η πορεία ενάντια στη λήθη είναι επίπονη και η κάθαρση αναπόφευκτη. Ο επίλογος, όμως, ένας ύμνος στη ζωή. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
26, 27/8, 21:00
Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, Μεσσηνία

Λήμνος

“Σπόροι σε κίνδυνο” ή “ο ήχος του ασπρομύτικου, του άφκου και του κριθαριού” στο Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Στο Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας στη Λήμνο, το μουσικό σύνολο Oros Ensemble και ο Όμιλος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς Νήσου Λήμνου «Ανεμόεσσα» συμπράττουν με τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο και το τοπικό φεστιβάλ Κούρνος (Κournos Music Festival) για την παρουσίαση του νέου έργου Σπόροι σε κίνδυνο ή ο ήχος του ασπρομύτικου, του άφκου και του κριθαριού του συνθέτη Αποστόλη Κουτσογιάννη. Το πρωτότυπο αυτό μουσικό έργο είναι εμπνευσμένο από τον ήχο των φυτών και τον τόπο ανάπτυξής τους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Λήμνος, η «Ηφαίστειος Νήσος», ο «σιτοβολώνας του Αιγαίου», το πεδινότερο νησί της χώρας μας με τα ατέλειωτα σιταροχώραφα, που γέννησε μοναδικές γηγενείς ποικιλίες. Η τέχνη, η προστασία του περιβάλλοντος, η πρωτογενής παραγωγή ως αιτούμενα, ως δημιουργικός πυρήνας συνθέτουν μια ξεχωριστή site-specific λυρική περφόρμανς. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
26, 27/8, 21:00
Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 8+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Χαλκίδα

Παράσταση “Μια κουκίδα ευτοπία” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας “Αρέθουσα”

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Το έργο Μια κουκίδα ευτοπία βασίζεται στη σχέση της προσλαμβανόμενης χωρικής και χρονικής απόστασης της κλιματικής κρίσης µε τη διαμόρφωση θετικών συναισθημάτων και εσωτερικών κινήτρων για την ατομική και συλλογική δέσμευση προς την επιβράδυνσή της. Η χορογράφος Ζωή Ευσταθίου διερευνά την έννοια της απόστασης, διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεξάρτησης και αυτονομίας, καθώς και συλλογικής προσπάθειας. Όπως µαρτυρά και ο τίτλος, η παράσταση αναζητά και διαμορφώνει, µέσω της τέχνης του χορού, των πολυμέσων και της σύγχρονης ηλεκτρονικής µουσικής, µια ευτοπία, έναν υπαρκτό τόπο και τρόπο επιβράδυνσης της κλιματικής κρίσης µέσω των θετικών συναισθημάτων. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
26, 27/8, 21:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας “Αρέθουσα”

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b