MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 26-27 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου.

Primer 2023: Ο David Guetta στην Πλατεία Νερού
Monopoli Team

Οιδίπους Τύραννος, σε Σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 25 και 26 Αυγούστου, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. *Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Παρασκευή 25/8 και Σάββατο 26/8, στις 21:00

Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: viva.gr
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου, Επίδαυρος. Τηλέφωνο: 2753 022026.

Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη (Βριλήσσια)

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 21:30, ο «Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού», η sold out παράσταση του Γιάννη Κακλέα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του στο Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη, στα Βριλήσσια Αττικής. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος μας μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
Σάββατο 26/8, 21:30
Γενική είσοδος: 20€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια. 

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Μετά την Επίδαυρο το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και την Εύβοια. Επόμενος σταθμός, το Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 21:οο, το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Σάββατο 26/8, 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας 
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Τηλέφωνο: 2294 058900.

Ιππόλυτος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

O «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά το sold out στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο των παράστασεών του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το έργο παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων. *Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά»: 23, 24, 25, 26 και 27 Αυγούστου και 13, 14, 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας.
Εισιτήρια: 8€ γενική είσοδος. 14€ άνω των 65 ετών. 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr

«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά», Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς. Τηλ: 21 0528 8170.

Primer Music Festival 2023: Διάσημοι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής στην Πλατεία Νερού

Το Primer Music Festival, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά φέρνοντας στην Πλατεία Νερού ένα εκρηκτικό line up με τους David GuettaSteve Angello, Lost Frequencies, James Hype, Acraze, Korolova, MistaJam και άλλους. Το Σάββατο 26και την Κυριακή 27 Αυγούστου διάσημοι καλλιτέχνες της διεθνούς κι εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλοι μαζί στο ίδιο stage.
Σάββατο 26/8, 17:00 και Κυριακή 27/8, 17:00
Εισιτήρια για τις δύο μέρες: 70€. Day 1: Από 45€. Day2: Από 45€. Προπώληση: viva.gr 
Πλατεία Νερού, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Φάληρο. Τηλέφωνο: 21 0451 8129. 

Οι Νu Genea στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

H πολιτιστική πλατφόρμα &Beyond παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό, το Σάββατο 26 Αυγούστου, τους Ιταλούς Νu Genea (DJ set + Live keys), μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Nu Genea είναι το καλλιτεχνικό δημιούργημα των Ναπολιτάνων μουσικών και DJ Massimo Di Lena και Lucio Aquilina. Η έμπνευσή τους πηγάζει από μια ιστοριογραφική έρευνα για την χορευτική μουσική από τα πρώτα της βήματα, ακολουθώντας μουσικές διαδρομές από όλο τον κόσμο και συλλέγοντας τους ήχους που κατά μήκος των αιώνων έχουν επηρεάσει τις ακτές της πόλης τους, μια ανεξάντλητη πηγή διαπολιτισμικής ευαισθησίας και διάδρασης. Το event είναι αφιερωμένο στον Ιταλικό τρόπο ζωής. Μαζί τους σε B2B sets οι Dynamons (Echovolt, Into The Light Records) x Chevy (Needless, &beyond) και Super Mario (Movement Radio) x Papaioannou (&beyond, Movement Radio).
Σάββατο 26/8, 19:00
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών και Πειραιώς 144, Αθήνα. Τηλ: 21 0342 6842.

Ο Jan Garbarek στο Sani Festival

Η μοναδική σύναξη υπέρλαμπρων αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία και τον Αύγουστο στο ιστορικό Sani Festival. To Σάββατο 26 Αυγούστου, στις 21:00, o σπουδαίος σαξοφωνίστας της jazz και αγαπημένος του Ελληνικού κοινού Jan Garbarek, επιστρέφει στο Sani Festival μετά από πολλά χρόνια, παρέα με το Jan Garbarek Group και τον Trilok Gurtu.
Σάββατο 26/8, 21:00
Εισιτήριο: Από 25€. Προπώληση: viva.gr
Sani Resort, Χαλκιδική 630 77, Τηλέφωνο: 2314 400 800.

«Contemporary Womanhood 1.0: σύγχρονες θηλυκότητες»: Ομαδική έκθεση στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Η γλυπτική ως μορφή τέχνης και ένας μύθος-προφορική παράδοση λειτουργούν ως κοινή βάση και δημιουργική αφετηρία για τις προσωπικές, ιδιαίτερες, ευαίσθητες και συγχρόνως δυναμικές, εικαστικές χειρονομίες 14 σύγχρονων γυναικών καλλιτέχνιδων στην έκθεση με τίτλο «Contemporary Womanhood 1.0: σύγχρονες θηλυκότητες» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα, από τις 06 Ιουλίου έως τις 08 Οκτωβρίου 2023. Στην έκθεση επιχειρείται ένα άυλο γεφύρωμα της μετάβασης από το μοντέρνο στο σύγχρονο, όχι μόνο στο μέσο της γλυπτικής αλλά και στην ίδια την εικαστική δημιουργία και ζωή.
Διάρκεια έκθεσης: 06 Ιουλίου – 08 Οκτωβρίου 2023
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 11:00-19:00, Πέμπτη: 11:00-22:00.
Εισιτήριο: 4€, 2€, 1.50€
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα. Τ: 2103215717. E-mail: [email protected] | https://www.momus.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γιάννης Αγγελάκας και οι 100ºC στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b