MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Star Wars – Ahsoka: Όλοι οι λόγοι που μας κάνουν να ανυπομονούμε για την ιστορία της ισχυρότερης Jedi

Το Star Wars: Ahsoka, η νέα live-action σειρά της Lucasfilm, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Disney+ κι εμείς μοιραζόμαστε τους λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να το χάσετε.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Όλες οι ιστορίες απο τον κόσμο των Star Wars, που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα είναι απολαυστικές, όμως αυτή της Ahsoka Tano, η οποία κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 23 Αυγούστου, κρατάει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Τα τελευταία χρόνια η δημοφιλής streaming πλατφόρμα επενδύει σοβαρά στην επέκταση του μεγαλοπρεπούς franchise των Star Wars. Σειρές όπως το Mandalorian, Obi-Wan Kenobi και Andor, περιγράφουν ιστορίες αγαπημένων χαρακτήρων από τις κλασικές ταινίες, αλλά και χαρακτήρων που έκαναν πολύ σύντομες εμφανίσεις σε αυτές. Έτσι, οι μικρού μήκους σειρές καταφέρνουν να γεμίσουν τα κενά που δημιουργούνται από ταινία σε ταινία, να εντρυφήσουν περισσότερο στο διαμεσικό storytelling, αλλά και το υπόβαθρο του χαρακτήρα μέσα από εξωπραγματικές διαστημικές περιπέτειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Mandalorian επέστρεψε και μας προετοιμάζει για την πιο δυνατή περιπέτειά του μέχρι τώρα12.09.2018

Η Ahsoka αναμφίβολα συγκαταλέγεται στην πεντάδα των καλύτερων χαρακτήρων του franchise. Εμείς θέση δεν παίρνουμε, όμως οφείλουμε να πούμε ότι για τους περισσότερους φαν θεωρείται η πιο ισχυρή Jedi στον κόσμο των Star Wars, ξεπερνώντας ακόμα και τον επίλεκτο Anakin. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπήρξε πυλώνας του επαναστατικού κύματος κατά της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, μένοντας παράλληλα απολύτως πιστή στην Δύναμη και τον σκοπό των Jedi. Παρόλα αυτά, τόσα χρόνια δεν είχε αναδειχθεί στο ευρύ κοινό όπως της αρμόζει, μένοντας μονάχα στην animated μορφή της.

Έφτασε, όμως, η ώρα της δικαίωσης. Σε αυτήν την ιστορία, βρίσκουμε την εμβληματική Jedi να διερευνά μια υποβόσκουσα απειλή που ελλοχεύει στον γαλαξία, κάποιο χρονικό διάστημα μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας. Εμείς σας δίνουμε 4 λόγους που δεν πρέπει να την χάσετε!

#1 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Star Wars Rebels

Αν ανήκεις στο die-hard fandom, σίγουρα έχεις δει την ιστορία της στις σειρές κινουμένων σχεδίων και μετράς τις μέρες, τους μήνες και τα χρόνια, μέχρι να αποφασίσουν εκεί στα κεντρικά της Lucasfilm να μας χαρίσουν την κινηματογραφική εκδοχή της Ahsoka. Αν πάλι όχι, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να την μάθεις καλύτερα.

Η Ahsoka -για όσους δεν την ξέρουν- είναι ένας πολύ γνωστός χαρακτήρας, ο οποίος όμως δεν είχε ενσαρκωθεί έως τώρα σε κάποιο live action project. Αποτελεί ένα από τα πολύτιμα χαρτιά της Lucasfilm, που άργησε να παίξει. Η πρώην Padawan Jedi είναι μία από τους πρωταγωνιστές σε μερικές από τις σημαντικότερες σειρές κινουμένων σχεδίων στο σύμπαν των Star Wars. Το μακρινό 2008 έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία Star Wars: The Clone Wars, αλλά και την συνακόλουθη, ομώνυμη σειρά. Εκεί, βλέπουμε την ιστορία της μικρής ακόμα Ahsoka, η οποία βρίσκεται αναγκαστικά στην θέση της μαθητευόμενης Jedi με δάσκαλο, τον Anakin Skywalker. Μπορεί να άργησε 15 χρόνια, όμως η πολυπόθητη live action εκδοχή της ηρωίδας αναμένεται να υποβάλλει παλιούς και νέους φαν σε συναισθηματικό roller-coaster.

 #2 Το πολυαναμενόμενο comeback του Anakin

Η επιστροφή του Hayden Christensen στον ρόλο-αποκάλυψη για εκείνον είναι γεγονός. Αφού έκανε ένα πέρασμα από το Obi-Wan Kenobi, εισβάλλει ως Anakin Skywalker στην επεισοδιακή ιστορία της Ahsoka. Μπορεί το timeline να μην είναι ακόμα ξεκάθαρο, να μην ξέρουμε τι ρόλο θα παίξει στην συγκεκριμένη ιστορία, όμως ανέκαθεν αποτελούσαν ένα απολαυστικό δίδυμο και περιμένουμε πώς και πώς να το δούμε να ζωντανεύει στις οθόνες μας.

#3 Το πιστό στο υπάρχον υλικό κάστινγκ

Η Elizabeth Winstead ως Hera Syndulla

Από την στιγμή που ρίξαμε τις πρώτες κλέφτες ματιές στην Rosario Dawson ως Ahsoka Tano, μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Έχοντας, μάλιστα δει και το αιφνίδιο cameo σε Mandalorian και The Book of Boba Fett, είναι πλέον σίγουρο ότι κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να ενσαρκώσει την γενναία Jedi πιο πιστά ως προς την original εκδοχή της. Αποπνέει ακριβώς αυτήν την ήρεμη δύναμη και την εξευγενισμένη πειθαρχία που αποπνέει πάντα ο χαρακτήρας της Ahsoka.

Πέρα όμως από την πρωταγωνίστρια αυτής της διαγαλαξιακής περιπέτειας, είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε και περαιτέρω χαρακτήρες που ομοίως δεν έχουν ακόμα ζωντανή εμφάνιση στο δυναμικό τους. Η Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) και η Hera Syndulla (Elizabeth Winstead), δύο εξέχουσες προσωπικότητες, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε επαναστατικές ενέργειες της συμμαχίας έρχονται πολλά υποσχόμενες να ενισχύσουν το απαιτητικό εγχείρημα της Ahsoka. Με βάση τα πλάνα που έχουμε δει έως τώρα, οι χαρακτήρες ταιριάζουν απόλυτα στην εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας, ανυψώνοντας ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStar Wars: Οι επικείμενες live action σειρές και ταινίες που θα μάς ταξιδέψουν «σ’ ένα Γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό»12.09.2018

#4 Η πολλά υποσχόμενη πλοκή

Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo

Πριν λίγες μέρες, η ίδια η πρωταγωνίστρια της σειράς, Rosario Dawson, μοιράστηκε μαζί μας μερικούς λόγους που θα μας πείσουν να παρακολουθήσουμε τη σειρά. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχετε πειστεί ήδη με όσα προαναφέραμε, ελπίζουμε να σας πείσει η ίδια η Ahsoka και να της δώσετε μια ευκαιρία. Η Dawson μας υπόσχεται τρομερές γαλαξιακές περιπέτειες και μυστήρια που θα κάνουν το bing-watch να φαντάζει αναπόφευκτη λύση.

Σκοτεινές και αναπάντεχες συνομωσίες, επιστροφές παλιών αγαπημένων φίλων, αλλά και εμφάνιση νέων εχθρικών φιγούρων είναι μερικά από τα πράγματα που θα πλαισιώσουν την πολυαναμενόμενη ιστορία της Ahsoka Tano. Πάντως, τα μέχρι τώρα promo, υποδηλώνουν πως πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή περιπέτεια συγκριτικα με τις μέχρι τώρα ιστορίες από το περίπλοκο και σύμπαν των Star Wars, η οποία διαβαίνει σε ανεξερεύνητα μονοπάτια. Δεν μένει παρά να το διαπιστώσουμε μαζί στις 23 Αυγούστου στο Disney+

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b