MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για έναν διαφορετικό Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Ο Δεκαπενταύγουστος στην πόλη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από Δεκαπενταύγουστο σε νησί – αρκεί να ξέρεις πού να πας και τι να κάνεις στην ομολογουμένως ερημωμένη Αθήνα.

Photo by Nick Night on Unsplash
Photo by Nick Night on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και η Αθήνα έχει επισήμως ερημώσει. Αν είσαι από εκείνους, που δεν μπόρεσαν να πάρουν άδεια ή να φύγουν από την Αθήνα για χαλαρωτικές διακοπές, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις υψηλές προσδοκίες για τη σημερινή μέρα. Κι όμως, ο Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις διακοπές σε κάποιο νησί (εντάξει, ίσως και να υπερβάλλω λίγο) και αυτό γιατί η πόλη μας κρύβει πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές προτάσεις, για όσους θέλουν να ζήσουν την ημέρα αλλιώς.

Εμείς σου παρουσιάζουμε τις δικές μας προτάσεις για έναν αξέχαστο Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα.

1. Νυχτερινό κολύμπι και ταινία στο Καβούρι


Αν αυτή δεν είναι η πρώτη σου φορά “μόνος στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο”, τότε μάλλον σου έχουν ήδη προτείνει να πας για νυχτερινό μπάνιο σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής. Οι λόγοι που σου προτείνουν νυχτερινό και όχι πρωινό-μεσημεριανό κολύμπι είναι δύο: Πρώτον, οι περισσότεροι Αθηναίοι που έχουν ξεμείνει στην πόλη θα επιχειρήσουν κατά πάσα πιθανότητα να παρηγορηθούν με ένα μπανάκι στη θάλασσα, οπότε μάλλον δεν θα θες να μοιραστείς την ακτή με τη μισή Αθήνα. Δεύτερον, όλα είναι πιο μαγικά το βράδυ, ειδικά αν συνδυάσεις το μπάνιο σου με θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια. Στο Καβούρι, το Pugnant Film Series θα γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο με τη συγκινητική ταινία του Raul Perrone, P3nd3jo5. “Πρόκειται για μια ταινία που παίρνει το ένθεο βλέμμα της Maria Falconetti που ερμηνεύει την Ιωάννα της Λωραίνης στο The Passion of Joan of Arc του Dreyer και του δίνει μια υπερηχητική διάσταση” διαβάζουμε στην περιγραφή του event στο Facebook. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20:30, στα βράχια του Καβουριού. Ζακέτα να πάρετε!

2. Salsa, bachata και ατελείωτος χορός στο Bolivar
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⚓️ Bolivar Beach Bar ⚓️ (@bolivarbeachbar)


Το Bolivar είναι ένας από τους σταθερά αγαπημένους μας προορισμούς στην παραλιακή, είτε έχουμε όρεξη για μπάνιο, είτε για χορό μέχρι τελικής πτώσης. Αν τσεκάρεις το πρόγραμμα του, θα προσέξεις ότι σχεδόν κάθε ημέρα διοργανώνεται και ένα διαφορετικό party, ενώ τα ΠΣΚ συνήθως θα φιλοξενείται κάποιος εγχώριος ή διεθνής DJ. Κάθε Τρίτη, το πρόγραμμα έχει Salsa και Bachata Party με special animations και αυτή η Τρίτη 15 Αυγούστου δεν θα είναι διαφορετική. Στην πίστα θα ανέβουν η Στέλλα Κουτσουλίδου, ο Miguel Angel Bautista, ο Andreas Lukas και special guests, ενώ στα decks θα βρεθούν οι Dj Rubio & Dj Past. Τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσεις τη σημερινή ημέρα χορεύοντας salsa και bachata κάτω από τα αστέρια; Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

3. Βόλτα στα θερινά της πόλης
Cine Δεξαμενή, φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Cine Δεξαμενή, φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Είναι γεγονός ότι αν δεν είχαμε τα θερινά, ο Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα δεν θα περνούσε με τίποτα. Μπορείτε να βρείτε τα αγαπημένα μας θερινά εδώ, ενώ αν δεν έχετε δει ακόμα την ταινία του καλοκαιριού Barbie αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το κάνετε – και φυσικά μπορείτε να βρείτε τις νέες ταινίες της εβδομάδας, τις αίθουσες και ώρες προβολών κάθε ταινίας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔεκαπενταύγουστος στην Αθήνα: Πού θα βγούμε;12.09.2018

4. Παγωτό και βόλτα στα πάρκα της πόλης
Photo by Ignacio Brosa on Unsplash

Photo by Ignacio Brosa on Unsplash

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι από τις λίγες ημέρες του χρόνου που μπορείς πραγματικά να απολαύσεις την ηρεμία των λιγοστών πάρκων της πόλης μας – αν και τα τελευταία καλοκαίρια πολλοί είναι οι τουρίστες που έχουν ανακαλύψει τις κρυφές αυτές πηγές πράσινου. Ανάλογα την περιοχή που σας βολεύει μπορείτε να επισκεφτείτε τον Εθνικό Κήπο, το Πάρκο Ελευθερίας, το Πάρκο Τρίτση, το Άλσος Νέας Σμύρνης, το Άλσος Παγκρατίου, το πάρκο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Όσο για το πού θα βρείτε πολύ καλό παγωτό, αυτές είναι μερικές δικές μας, αγαπημένες προτάσεις.

5. Για φαγητό και ποτό στα αγαπημένα μας αθηναϊκά στέκια

Αφού λοιπόν έχεις κάνει τη βόλτα σου, έχεις πάει και στο θερινό σου, έχεις απολαύσει σίγουρα την άδεια Αθήνα, μπορείς πολύ εύκολα να κλείσεις τη βραδιά σου με νόστιμο φαγητό και ένα δροσιστικό ποτό – και μην σε απασχολεί το πάρκινγκ, σίγουρα θα βρεις! Αν θες να πιείς καλά και οικονομικά cocktail, τότε θα σου πρότεινα να περάσεις μία βόλτα από τον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό. Κάθε Τρίτη έχουν happy hour και όλα τα cocktails κοστίζουν μόλις 6 ευρώ! Μπορείς επίσης να τσεκάρεις τον οδηγό μας με τα αγαπημένα μας αθηναϊκά στέκια που μας περιμένουν αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα καλύτερα νησιώτικα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου12.09.2018

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b