MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουντομπάσκετ 2023: Μεγάλο φαβορί οι Η.Π.Α., κατρακύλησε ο Καναδάς

Το Μουντομπάσκετ 2023 θα είναι το 19ο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ, ξεκινά στις 25 Αυγούστου με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Τρεις χώρες έχουν αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντομπάσκετ κι αυτές είναι οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία και η Ινδονησία. Σε αυτό συμμετέχουν 32 ομάδες από 4 ομοσπονδίες (Αφρική, Αμερική, Ασία και Ωκεανία, και Ευρώπη), χωρισμένες σε 8 ομίλους των 4 ομάδων.

Φυσικά, μέσα σε αυτές τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ 2023 είναι και η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον όμιλο με το πρώτο φαβορί για κατάκτηση, τις Η.Π.Α., την Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 2023 θα διεξαχθούν στις 26, 28 και 30 Αυγούστου. Η πρεμιέρα θα γίνει απέναντι στην Ιορδανία, θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με τις Η.Π.Α. και ο όμιλος θα ολοκληρωθεί με το παιχνίδι κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Πέρα από τις Η.Π.Α. που λογικά και πάντα είναι το πρώτο φαβορί σε όποια διοργάνωση κι αν αγωνίζονται, όποιους παίκτες κι αν κατεβάσουν, υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να τις κοντράρουν.

Ο Καναδάς για παράδειγμα διαθέτει εξαιρετική ομάδα. Έχασε βέβαια τον πρωταθλητή του NBA με τους Ντένβερ Ντάγκετς, Τζαμπάλ Μάρεϊ, ο οποίος αποτελεί μεγάλο πλήγμα, όμως πέρα  από τον Μάρεϊ, στο ρόστερ βρίσκεται και ο Γκιλγκέους Αλεξάντερ, ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ του ΝΒΑ με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες που ειδικεύονται στις μπασκετικές αποδόσεις, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ οι ΗΠΑ εμφανίζονται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς προσφέρονται σε απόδοση 1.85. Ακολουθεί η Γαλλία σε απόδοση 8.00 και η Αυστραλία σε απόδοση 10.00. Ο Καναδάς ήταν το δεύτερο φαβορί μέχρι πριν μερικές εβδομάδες σε απόδοση 6.00, όμως ο τραυματισμός του Τζαμάλ Μάρεϊ έστειλε τους Καναδούς στην τέταρτη θέση των φαβορί σε απόδοση 11.00.

Την πεντάδα ολοκληρώνουν Σερβία και Ισπανία σε απόδοση 15.00, με την Εθνική Ελλάδας να αποτελεί ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ του φετινού θεσμού, καθώς προσφέρεται σε απόδοση 26.00 από την πλατφόρμα της Bwin.Οι απουσίες του Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, του Κώστα Σλούκα, αλλά και του Νικ Καλάθη, πληγώνουν αρκετά τον Δημήτρη Ιτούδη και το ελληνικό κοινό, καθώς πρόκεται για… πρωτοκλασάτους αθλητές που έμειναν εκτός.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b