MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουντομπάσκετ 2023: Μεγάλο φαβορί οι Η.Π.Α., κατρακύλησε ο Καναδάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Μουντομπάσκετ 2023 θα είναι το 19ο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ, ξεκινά στις 25 Αυγούστου με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τρεις χώρες έχουν αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντομπάσκετ κι αυτές είναι οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία και η Ινδονησία. Σε αυτό συμμετέχουν 32 ομάδες από 4 ομοσπονδίες (Αφρική, Αμερική, Ασία και Ωκεανία, και Ευρώπη), χωρισμένες σε 8 ομίλους των 4 ομάδων.

Φυσικά, μέσα σε αυτές τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ 2023 είναι και η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον όμιλο με το πρώτο φαβορί για κατάκτηση, τις Η.Π.Α., την Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 2023 θα διεξαχθούν στις 26, 28 και 30 Αυγούστου. Η πρεμιέρα θα γίνει απέναντι στην Ιορδανία, θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με τις Η.Π.Α. και ο όμιλος θα ολοκληρωθεί με το παιχνίδι κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Πέρα από τις Η.Π.Α. που λογικά και πάντα είναι το πρώτο φαβορί σε όποια διοργάνωση κι αν αγωνίζονται, όποιους παίκτες κι αν κατεβάσουν, υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να τις κοντράρουν.

Ο Καναδάς για παράδειγμα διαθέτει εξαιρετική ομάδα. Έχασε βέβαια τον πρωταθλητή του NBA με τους Ντένβερ Ντάγκετς, Τζαμπάλ Μάρεϊ, ο οποίος αποτελεί μεγάλο πλήγμα, όμως πέρα  από τον Μάρεϊ, στο ρόστερ βρίσκεται και ο Γκιλγκέους Αλεξάντερ, ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ του ΝΒΑ με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες που ειδικεύονται στις μπασκετικές αποδόσεις, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ οι ΗΠΑ εμφανίζονται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς προσφέρονται σε απόδοση 1.85. Ακολουθεί η Γαλλία σε απόδοση 8.00 και η Αυστραλία σε απόδοση 10.00. Ο Καναδάς ήταν το δεύτερο φαβορί μέχρι πριν μερικές εβδομάδες σε απόδοση 6.00, όμως ο τραυματισμός του Τζαμάλ Μάρεϊ έστειλε τους Καναδούς στην τέταρτη θέση των φαβορί σε απόδοση 11.00.

Την πεντάδα ολοκληρώνουν Σερβία και Ισπανία σε απόδοση 15.00, με την Εθνική Ελλάδας να αποτελεί ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ του φετινού θεσμού, καθώς προσφέρεται σε απόδοση 26.00 από την πλατφόρμα της Bwin.Οι απουσίες του Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, του Κώστα Σλούκα, αλλά και του Νικ Καλάθη, πληγώνουν αρκετά τον Δημήτρη Ιτούδη και το ελληνικό κοινό, καθώς πρόκεται για… πρωτοκλασάτους αθλητές που έμειναν εκτός.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Ημέρα Πεταλούδας: Το ιστορικό εργοστάσιο στον Κηφισό γίνεται μουσικό φεστιβάλ
Cine News
ΣΚ με Slow Horses – Οι πιο αποτυχημένοι της MI5 επέστρεψαν
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Cine News
11ο Με τα Μάτια Ανοιχτά: Η γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην Ταινιοθήκη
Έξοδος
Νέα εποχή Baraonda με το «Bijoux»: Το πιο glam cabaret dinner show έρχεται με την υπογραφή του Γιώργου Βάλαρη
Θεατρικά Νέα
Ο Ημιυπαίθριος: Η κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Coronet και καλεί σε ακρόαση για δύο ρόλους
Μουσικά Νέα
Parra for Cuva: Το «Nacar» φτάνει στο Θέατρο Βράχων για το πιο ατμοσφαιρικό κλείσιμο του καλοκαιριού
Cine News
Κάμπινγκ: Μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα – Όσα θα δούμε στα τρία πρώτα επεισόδια
Cine News
Widow’s Bay: Γιατί όλοι ξαφνικά μιλάνε για τη σειρά που σάρωσε στα Emmy;
Cine News
Όλιβερ Λάσε: Ο σκηνοθέτης του «Sirât» στο 67ο ΦΚΘ με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην έρημο
Cine News
Ο Romain Gavras έρχεται στην Στέγη για ένα masterclass πάνω στην επιδραστικότητα της εικόνας
Εικαστικά
Τα Ημερολόγια: Συνεχίζεται στο Ναύπλιο η μεγάλη έκθεση για τον Χρήστο Μποκόρο