MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση εντός και εκτός Αθηνών

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο εντός και εκτός Αθηνών.

Άννα Αχιλλέως Stäubli- Achilleos Sea
Monopoli Team

Αθήνα

Η Άννα Αχιλλέως Stäubli εγκαινιάζει το Σάββατο 5 Αυγούστου την έκθεση “Μεσόγειος” στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Σαράντα ζωγραφικά έργα δημιουργημένα από τη διεθνή εικαστικό με εγκαυστική τεχνική ειδικά για τον χώρο του καφέ του  Μουσείου, επιχειρούν να συλλαβίσουν και να νοηματοδοτήσουν συμβολικά και πλαστικά τη θάλασσα ως ομηρική λέξη. Σε μια πρωτότυπη εγκατάσταση, η θάλασσα ως στικτό οργανικό σώμα, ως τόξο ουράνιο αναρίθμητων αποχρώσεων του μπλε και ως κέλυφος μυστήριο πλασμάτων και μύθων, παρουσιάζεται θριαμβική, χωρίς την ανάγκη αφηγηματικών μέσων. Πλασμένη με ένα συναρπαστικό φάσμα διαφορετικών και αναπάντεχων χροιών και τόνων που ανάγουν στην αρχαία ελληνική ζωγραφική, αντιμετωπίζεται από τη ζωγράφο ως πρωτόπλαστο εύρημα και δημιουργεί έναν μυθώδη κάμπο διαφορετικών ψυχογραφικών στιγμών και διηνεκών ωκεάνιων συντεταγμένων.
Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως 4 Σεπτεμβρίου. (Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Δευτέρα: 08:00-20:00, Τρίτη: 13:00-20:00)
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Καφέ

Cine Fix: Προβολή ταινίας ”Breakfast At Tiffany’s” στο Ηράκλειο Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Cine Fix / Σινεμά στο Πάρκο, συνεχίζει να προσφέρει θερινές κινηματογραφικές βραδιές στον χώρο του Κτήματος Fix. Το βράδυ της 5ης Αυγούστου, φιλοξενεί μια κλασική ταινία του Αμερικανικού κινηματογράφου, το ”Breakfast At Tiffany’s” με την Audrey Hepburn σε σκηνοθεσία Blake Edwards.
5/8, 21:00
Κτήμα Fix, Νέο Ηράκλειο

Ομαδική έκθεση “Summer in the City” στη Skoufa Gallery

Η Γκαλερί Σκουφά φιλοξενεί μέχρι και τις 31 Αυγούστου  την καλοκαιρινή ομαδική έκθεση με τίτλο “Summer in the City”, η οποία περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Σε μια περίοδο ραστώνης, η τέχνη είναι μια από τις ευχάριστες διεξόδους, που  μπορεί να απευθυνθεί κανείς, όσο βρίσκεται στην πόλη. Στη νέα ομαδική έκθεση ο θεατής μπορεί να γίνει μέρος ενός ευχάριστου και δημιουργικού ταξιδιού, στο οποίο κυριαρχούν εύθυμα έργα, γεμάτα χρώμα και αισιοδοξία. Αναγνωρίσιμοι ξένοι καλλιτέχνες της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής  συμμετέχουν στην έκθεση με έργα που πρωταγωνιστούν pop μορφές, σούπερ ήρωες, ακόμη και γνωστά εμβληματικά έργα. Το χιούμορ, οι οπτικές ψευδαισθήσεις και το παιχνίδι με την προοπτική κυριαρχούν και μας καλούν να αναζητήσουμε τη δική μας ερμηνεία.
(Καθημερινά ωράρια: Δευτέρα & Σάββατο 10:00 – 15:30, Τρίτη – Παρασκευή 10:00 – 15:30, 17:30 – 21:00)
Skoufa Gallery, Σκουφά 4, Αθήνα

Φεστιβάλ Γλυφάδας 2023: προβολή ταινίας “Viva Las Vegas”

Το Φεστιβάλ Γλυφάδας συνεχίζει δυναμικά με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Το Σάββατο 5 Αυγούστου παρουσιάζει την ταινία “Viva Las Vegan” με τον αξέχαστο Elvis Presley και την Ann-Margret. Ένα απολαυστικο μιούζικαλ για όλη την οικογένεια. Υπόθεση: Ένας οδηγός αγώνων, που προετοιμάζεται για το Γκραν Πρι, εργάζεται ως σερβιτόρος στο Λας Βέγκας για να πληρώσει τη νέα του μηχανή. Σύντομα, ξεκινά ένα ειδύλλιο με μια όμορφη νεαρή γυναίκα.
5/8, 20:30
Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας

Park your Cinema Kids: προβολή ταινίας “Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε”

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. To Σάββατο 5 Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν την ξεκαρδιστική ταινία “Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε”. 

Υπόθεση: Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Μετά από μια σειρά ατυχιών, τα παιδιά βρίσκονται κατά λάθος εκτός της Κιβωτού – μαζί με τις τελευταίες προμήθειες! Η Λέα και ακόμη ένας ναυαγός, η καινούργια τους φίλη, Τζέλι, ξεβράζονται σε ένα απομακρυσμένο νησί, ενώ ο Φίνι ξυπνάει σε μια περίεργη κοινότητα από οικεία ζωάκια που ζουν ειρηνικά – υπό την απειλή ενός… ζωηρού ηφαιστείου! Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, την παλίρροια και τις τρομακτικές δονήσεις, ο Φίνι πρέπει να σώσει τους φίλους τους, να επανενώσει την οικογένειά του και να σώσει την κοινότητα από την απόλυτη καταστροφή…
* Η προβολή θα είναι Sensory Friendly, δηλαδή ειδικά προσαρμοσμένη προβολή, ώστε να είναι προσβάσιμες σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Σάββατο 5/8, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

6o Stroggylo Open Air Film Festival: προβολή ταινίας “Φυγή”

To 6o Stroggylo Open Air Film Festival συνεχίζει να μας ταξιδεύει μέσω του παγκόσμιου κινηματογράφου. Την Κυριακή 6 Αυγούστου φιλοξενεί την Δανέζικη ταινία “Φυγή” (Flee). Υπόθεση: Το Flee είναι η αληθινή ιστορία φυγής του Amin Nawabi από το Αφγανιστάν σε μικρή ηλικία, για ένα ομηρικό ταξίδι προς την ελευθερία. Είναι πλέον τριάντα έξι ετών, κάτοικος Δανίας, ακαδημαϊκός και έτοιμος να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφό του. Μια ιστορία που έχει ομοιότητες με πολλών προσφύγων που κατάφεραν να αποκτήσουν μια καινούργια ζωή, αλλά που κουβαλούν πάντα μαζί τους το τραύμα. Ένα συγκλονιστικό, αριστοτεχνικό, υπέροχο ντοκιμαντέρ που κατέκτησε 3 Βραβεία Όσκαρ (Διεθνής Ταινία, Ντοκιμαντέρ & Αnimation), γράφοντας ιστορία ως η πρώτη ταινία που κερδίζει υποψηφιότητα στις 3 αυτές κατηγορίες μαζί.
6/8, 21:00
Αίθριο του στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Αμοργός

Ηχητική εγκατάσταση In memoriam στους Ανεμόμυλους της Αμοργού

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Το νέο μουσικό-εικαστικό έργο με τίτλο In memoriam του μουσικού και συνθέτη Panú (Παναγιώτης Μανουηλίδη) είναι ένα ηχητικό ρέκβιεμ για ένα κόσμο που χάνεται, μια αιολική ηχητική εμπειρία. To έργο παρουσιάζεται στους Ανεμόμυλους στη Χώρα της Αμοργού το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ηχητική εγκατάσταση ανοιχτού πεδίου θα λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο έως τις 31/8. Εμπνεόμενος από τους ανεμόμυλους στη Χώρα της Αμοργού, ο Panú σχεδιάζει και κατασκευάζει 90 μοναδικά κεραμικά αντικείμενα, μέλη ενός οργάνου, κουρδισμένα σε πεντατονικές κλίμακες. Τα αντικείμενα τοποθετούνται γύρω από τους ανεμόμυλους και αφήνονται στον άνεμο που οργανώνει την μουσική σύνθεση, άλλοτε δυνατά και εκστατικά και άλλοτε ήσυχα σαν μοιρολόι. Κάθε στιγμή ο ήχος αλλάζει μεταμορφώνοντας τον χώρο και τον χρόνο.
5, 6/8, 6:31
 Ανεμόμυλοι, Χώρα Αμοργού

Λάρισα

Μικροί ήρωες σε κρίση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Ο Θεατρικός Οργανισμός MeWe συνεχίζει την εκπαιδευτική του δράση, αυτή τη φορά συμμετέχοντας στο πρόγραμμα 2023 του θεσμού « Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα παιδιά αυτή τη φορά θα σκηνοθετήσουν τα ίδια μια θεατρική παράσταση με live μουσική και πρωτότυπο κείμενο μέσω ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που φέρει τον τίτλο Μικροί Ήρωες σε Κρίση με θεματικό άξονα την κλιματική κρίση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στις 20:00.

Τα παιδιά σκηνοθετούν την παράσταση που θέλουν, για παιδιά. Η παράσταση με τίτλο Το παγάκι που δακρύζει είναι και μια ιστορία συγκινητική, ποιητική, χαμογελαστή, στα όρια της επιστημονικής φαντασίας παραδίδεται στα παιδιά με μια ηθοποιό, ένα μουσικό, ένα πιάνο, κρουστά, και ηλιακά φώτα, απολύτως χωρίς κανένα καλώδιο και πρίζα, για να δημιουργήσουν τον δικό τους σκηνικό κόσμο και να τον παρουσιάσουν σε παιδιά, και όχι μόνο…
5, 6/8, 20:00
Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b