MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Τορόντο: Τιμητικά βραβεία για τους κορυφαίους σκηνοθέτες Pedro Almodóvar και Spike Lee

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Την καταλυτική επίδραση των βραβευμένων δημιουργών Pedro Almodóvar και Spike Lee στην έβδομη τέχνη αναμένεται να γιορτάσει με δύο τιμητικά βραβεία το επερχόμενο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

Φεστιβάλ Τορόντο: Τιμητικά βραβεία για τους κορυφαίους σκηνοθέτες Pedro Almodóvar και Spike Lee
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Pedro Almodóvar και ο Spike Lee θα λάβουν τιμητικό βραβείο στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικού γκαλά που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο CEO της διοργάνωσης Cameron Bailey.

Δύο δημιουργοί με μεγάλο αντίκτυπο στο σινεμά

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ισπανός σκηνοθέτης, Pedro Almodóvar, θα τιμηθεί με το βραβείο Jeff Skoll με το οποίο αναγνωρίζονται οι ηγετικές πρωτοβουλίες για μια κινηματογραφική δημιουργία με κοινωνικό αντίκτυπο.

«Ο Pedro παρουσιάζει τη δουλειά του εδώ και χρόνια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και κάθε φορά είναι καλύτερη από την επόμενη. Το καλλιτεχνικό του όραμα, η τολμηρή αφήγηση καθώς και η ακλόνητη αφοσίωση στη διεύρυνση των ορίων του σινεμά έχουν βαθιά επιδράσει στην 7η τέχνη. Αμφισβητεί τις κοινωνικές νόρμες, γιορτάζει τη διαφορετικότητα και φωτίζει την ανθρώπινη εμπειρία με ευαισθησία και χάρη. Χαιρετίζουμε τη συνδρομή του στον κινηματογράφο και γιορτάζουμε την ικανότητα του να εμπνέει και να προκαλεί το κοινό παγκοσμίως», δηλώνει ο Bailey.

Ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης, Spike Lee, θα τιμηθεί με το βραβείο TIFF Ebert Director, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από τον κινηματογραφικό κριτικό Roger Ebert και τα προηγούμενα χρόνια έχει δοθεί σε auter όπως οι Martin Scorsese, Claire Denis, Ava DuVernay, Wim Wenders και Agnès Varda.

«Το Βραβείο TIFF Ebert Director τιμάει κινηματογραφικούς δημιουργούς που έχουν αγγίξει το μεγαλείο με την καριέρα τους», υπογραμμίζει ο Bailey, «Κορυφαίος δημιουργός της εποχής μας, ο Spike, με έργα όπως το «Από κάποιον θα το βρει», «Κάνε το σωστό», «Παραλλαγές σ’ ένα μπλουζ» αλλά και πιο πρόσφατα όπως το «American Utopia», έχει εμπνεύσει το κοινό και έχει ασκήσει καταλυτική επίδραση στην τέχνη του κινηματογράφου». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Hunger Games: Οι ταινίες που καθήλωσαν το κοινό «μπαίνουν» στο ERTFLIX12.09.2018

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο θα ανοίξει, φέτος, στις 7 Σεπτεμβρίου με την ταινία του Hayao Miyazaki «The Boy and the Heron». Η διοργάνωση θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου με το line-up να περιλαμβάνει τις νέες δουλειές μεγάλων αστέρων του Χόλυγουντ όπως οι Michael Keaton, Anna Kendrick και Viggo Mortensen καθώς και ντοκιμαντέρ από τους μετρ του είδους Alex Gibney και Frederick Wiseman.

Πηγή: Indiewire

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Κρίνο και Αγκάθι»: Οι πρώτες εικόνες από τη νέα δραματική σειρά του ANT1
Cine News
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Κύματα”: Η Κεφαλονιά γίνεται ξανά σημείο συνάντησης του σινεμά
Cine News
Ντέρτι: Νέο τρέιλερ μάς βάζει μέσα στο σύμπαν της νέας σειράς του ANT1
Cine News
Για σένα: Στον «αέρα» το τρέιλερ της νέας σειράς του Alpha
Cine News
Park your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ
Cine News
CineFIX #HEAT: Οι 2 νέες “καυτές” θερινές προβολές στην ταράτσα του ΕΜΣΤ
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #5: Θερινό Άνεσις, η πιο ήσυχη ταράτσα πάνω στην πιο ανήσυχη λεωφόρο
Cine News
Ο Αύγουστος μπαίνει με Ted Lasso και Lioness: Τι αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Cine News
Από τον Ted Lasso μέχρι το Outer Banks: Το μεγάλο binge του Αυγούστου ξεκινά
Cine News
Dracula ή Harry Potter; Όλα όσα αξίζει να δείτε στην TV αυτό το Σαββατοκύριακο
Cine News
Village Cinemas: Ένα δυνατό κινηματογραφικό καλοκαίρι σηματοδοτεί την επιστροφή των θεατών στη μεγάλη οθόνη
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #4: Cinobo Μασκώτ, ή αλλιώς το θερινό που απέδειξε ότι το σινεμά δεν πεθαίνει