ΣΥΝΤΑΓΗ
Υγιεινό ψωμί με νιφάδες βρώμης από τη food blogger Marysgramm
Πεντανόστιμο, χειροποίητο ψωμί με ελιές, μείγμα ξηρών καρπών, ελαιόλαδο και νιφάδες βρώμης.

Monopoli Team
01.08.2023
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 550 γρ κίτρινο αλεύρι σκληρό για ψωμί
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 10 γρ αλάτι
- 100 γρ πράσινες ελιές σε ροδέλες
- 125 γρ μείγμα ξηρών καρπών & ελιάς
- 10 γρ ζάχαρη
- 330 ml χλιαρό νερό
- Βρώμη ή σουσάμι ή σπόρους για το τελείωμα
- Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μικρά κομμάτια από πιπεριά Φλωρίνης

- Σε ένα μπολ βάζετε την ζάχαρη, τη μαγιά και λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύετε μέχρι να αφρίσει.
- Έπειτα στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα ξηρών καρπών, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τις ελιές, σταδιακά ρίξτε το νερό και με τον γάντζο ανακατέψτε καλά. Αν δεν έχετε μίξερ τότε να κάνετε ένα πολύ καλό ζύμωμα.
- Αφήστε τη ζύμη για μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Μετά από τη μία ώρα αναμονής, δώστε σχήμα στο ψωμάκι, αλείψτε με ένα πινέλο νερό και ρίξτε τις νιφάδες βρώμης ή ό,τι άλλο θέλετε από τα παραπάνω και βάλτε το για ακόμα 30 λεπτά για δεύτερο φούσκωμα.
- Τέλος, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Bella Ciao#24: Η “μάχη” της Αντιγόνης στην κερκίδα…
Πέντε άκρως καλοκαιρινά μπαράκια μάς σερβίρουν τα πιο δροσερά coctails
Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Free City: Αυτό το ΣΚ εχει δωρεάν συναυλίες, θερινό κάτω απ’ τα αστέρια – και όχι μόνο
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 12-13 Ιουλίου
Mandrakia Artis 2025: Όσα θα δούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο φεστιβάλ της Μήλου
Merde!: Η μουσική κωμωδία των Κουτλή – Μαγουλιώτη για 2η σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Τα χρόνια: Το βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Ανί Ερνό ζωντανεύει στη σκηνή της Πειραιώς 260
Η χορτοφάγος: Η Daria Deflorian ανεβάζει στην Πειραιώς 260 το μυθιστόρημα της Χαν Γκανγκ