MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Jane Birkin: Έφυγε από τη ζωή η διάσημη μουσικός, ηθοποιός και style icon

“Η πιο Γαλλίδα Βρετανίδα”, η γυναίκα που ενέπνευσε την ομώνυμη τσάντα της Hermes και έγραψε ιστορία με το “Je t’aime… moi non plus”, έφυγε από τη ζωή στα 76 της χρόνια

Monopoli Team

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Jane Birkin πέθανε σε ηλικία 76 ετών, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι.

Η Αγγλογάλλίδα σταρ ήταν γνωστή για την επαγγελματική και προσωπική της σχέση με τον μουσικό Σερζ Γκενσμπούργκ και θεωρούνταν είδωλο του στυλ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και τη δεκαετία του 1970.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά γνώρισε φήμη τραγουδώντας στα γαλλικά και μετακόμισε εκεί τη δεκαετία του 1970.

Η προσωπική και καλλιτεχνική της σχέση με τον Gainsbourg -ο οποίος πέθανε το 1991- την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο μετά τη διεθνή τους επιτυχία “Je t’aime… moi non plus”.

Το ντουέτο ηχογραφήθηκε το 1968, μήνες μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα της ταινίας Slogan.

Το ζευγάρι ήταν μαζί για 12 χρόνια, αλλά παρέμειναν φίλοι και μετά τον χωρισμό τους, με τον Gainsbourg να εξακολουθεί να γράφει τραγούδια για την Jane Birkin.

Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, τη Charlotte Gainsbourg, η οποία είναι βραβευμένη ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Η σχέση τους έχει συχνά χαρακτηριστεί “ταραχώδης” και η Μπίρκιν φέρεται να έγραψε στα ημερολόγιά της το 2020 ότι υπήρξε βία μεταξύ τους.

Ωστόσο συχνά υπερασπιζόταν τον άνδρα με τον οποίο συνδέθηκε τόσο στενά, μεταξύ άλλων απέναντι στις κατηγορίες μιας τραγουδίστριας ότι ήταν “παρενοχλητικός”, σε συνέντευξή της στους Times το 2020.

Το ζευγάρι χώρισε το 1981 και η Birkin συνέχισε την καριέρα της ως ηθοποιός και τραγουδίστρια, κυκλοφορώντας άλμπουμ όπως το “Baby Alone in Babylone” το 1983 και το “Amour des Feintes” το 1990.

Ως ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε ταινίες όπως το κλασικό“Blow Up” (1966), “Death on the Nile” (1978) και “Evil Under the Sun” (1982).

Υπήρξε επίσης μοντέλο και έγινε ευρέως γνωστή ως trendsetter, εμπνέοντας μάλιστα την τσάντα Birkin της Hermes.

Η Menna Rawlings, πρέσβης της Βρετανίας στη Γαλλία, την τίμησε στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την ως “την πιο γαλλική Βρετανίδα καλλιτέχνιδα”.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε αναφερθεί ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, αναγκάζοντάς την να ακυρώσει προγραμματισμένη εμφάνισή της στο American Film Festival.

Πηγή: BBC

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b