MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Cine FIX με την ταινία “Αυτή η νύχτα μένει” στο Ηράκλειο Αττικής

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο της δράσης Cine FIX του Ηράκλειου Αττικής, θα προβληθεί η ταινία «Αυτή η νύχτα μένει» του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Υπόθεση: Ο Αντρέας αγαπά τη Στέλλα, αλλά έχει μόνο ένα μαγαζάκι της ΕΒΓΑ να της προσφέρει. Φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια, η Στέλλα φεύγει για τα σκυλάδικα της επαρχίας. Είναι η αρχή μιας κατάβασης στην κόλαση.
8/7, 21:00
Κτήμα Φιξ – Νέο Ηράκλειο

Kournos music festival: Η δράση “Πέταγμα” στην οικεία Αγγελικής Χατζημιχάλη

Με την μουσική /ψηφιακή δράση της Ομάδας Μουσικού Θεάτρου Ραφή, « Πέταγμα», το Kournos music festival φωλιάζει το Σάββατο 8 Ιουλίου στην Οικία Αγγελικής Χατζημιχάλη, συνομιλώντας με τη ζωή και το έργο της πρώτης Ελληνίδας λαογράφου. Μια μοναδική site specific πολιτιστική δράση, σχεδιασμένη ειδικά στην Οικία Αγγελικής Χατζημιχάλη, φέρνει την περιφέρεια στην καρδιά της Αθήνας. Το Kournos music Festival, το μοναδικό φεστιβάλ κλασικής μουσικής στο ακριτικό νησί της Λήμνου έρχεται στην πρωτεύουσα για να ξεδιπλώσει σε όλους τους χώρους της Οικιας performance σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών που σχεδίασαν δράσεις ειδικά για το φεστιβάλ, συνομιλώντας, ταυτόχρονα, με την ιδιαιτερότητα αυτού του ξεχωριστού τοπόσημου. Η μουσικολόγος-sound designer και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ντάνα Παπαχρήστου, σχεδιάζει μια ψηφιακή ηχητική διαδρομή, συνδυασμένη με ζωντανή μουσική, που διατρέχει όλα τα δωμάτια του σπιτιού, εμπνευσμένη απο την προσωπικότητα Αγγελικής Χατζημιχάλη αλλά και την ιστορία της Οικίας . Tην εικαστική επιμέλεια αναλαμβάνει η γλύπτρια Ναταλία Μαντά.
8/7, 14:00 και 15:00
Μουσείο Λαϊκής τέχνης και παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” – Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Αθήνα

Aφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στον Διόνυσο

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Θάλασσα Λιπάσματα 2023, θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή συναυλία στην Πλατεία Κύπρου, με τον Παντελή Θαλασσινό. Μαζί του η Νανά Μπινοπούλου.
8/7, 21:00
Πλατεία Κύπρου, Δραπετσώνα

Dog Movie Night στη Νίκαια

Το Σάββατο 8 Ιουλίου το καταφύγιο “Φοβισμένα Αδεσποτάκια Νεάπολης” προσκαλεί το κοινό για μία ξεχωριστή βραδιά ταινίας! Θα προβληθεί η ταινία “Ξενοδοχείο για σκύλους“, ενώ κατά την διάρκεια της δράσης, θα υπάρξει mini bazaar για την ενίσχυση των αναγκών μας και λαχειοφόρος με υπέροχα δώρα! Θα χαρούμε να γνωριστούμε από κοντά και να ενημερωθείτε για το έργο και τις ανάγκες μας! Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη, με τη συνεισφορά ζωοτροφών για σκύλους ή γάτες. οι χορογράφοι ολοκληρώνουν τη διετή καλλιτεχνική τους έρευνα στην Ελευσίνα σε διαφορετικά σημεία της πόλης, ανοίγοντας την επικοινωνία με τον δημόσιο χώρο με οδηγούς τη Δήμητρα Μητροπούλου, την Caterina Politi και τον Ηλία Χατζηγεωργίου, και παρουσιάζουν τα 15λεπτης διάρκειας έργα τους στον δημόσιο χώρο, συνομιλώντας με την ιστορία της πόλης, τους ανθρώπους, τα κτήρια και τις γειτονιές της.
8/7 στις 21:00
2ο Αθλητικό Κέντρο Άνω Νεάπολις (ΔΑΚΑΝ) – Γήπεδο Καραμπίνη Νίκαια

Προβολή ταινιών στο πλαίσιο του 6ου Stroggylo Open Air Film Festival

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival, πιστοποιημένο πλέον από το EFFE, την προπαρασκευαστική δράση που ξεκίνησε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κάνει πραγματικότητα ακόμη ένα υπέροχο σινεφίλ καλοκαίρι στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Το Σάββατο 8 Ιουλίου συγκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία «Έλβις» του Μπαζ Λούρμαν. (Υπόθεση: Η μετεωρική διαδρομή του νεαρού Έλβις Πρίσλεϊ από το Τουπέλο του Μισισίπι μέχρι το θρόνο του βασιλιά του ροκ μέσα από τα μάτια τού ατζέντη του Τομ Πάρκερ.), ενώ την Κυριακή 9 Ιουλίου, θα προβληθεί η ταινία «Το χρυσάφι του Ρήνου» του Φατίχ Ακίν. (Υπόθεση: Συρία, 2010. Ο Κούρδος Γκιγουάρ Χατζαμπί που γεννήθηκε μέσα σε φυλακή στο Ιράκ κατα τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ στις αρχές του 1980 υποβάλλεται σε βασανιστήρια για να αποκαλύψει την τοποθεσία του κρυμμένου χρυσού που έκλεψε στη Γερμανία, θα ανακαλέσει την ιστορία του, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία στο Ιράν.)
8/7 και 9/7, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Η θεατρική περφόρμανς “Οι Πέτρες Μιλούν” στη Βιβλιοθήκη του Ανδριανού

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού η θεατρική περφόρμανς “Οι πέτρες μιλούν“. Το όλο εγχείρημα έχει καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, χωρίς εισιτήριο ή άλλη υποχρέωση, με ελεύθερη παρακολούθηση από όλους. Το μόνο όφελος είναι η πολιτιστική ανάδειξη και τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτερη Δραματική Σχολή “Δήλος” της Δήμητρας Χατούπη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έφη Θεοδώρου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του Νίκου Πλάτανου. Ερμηνεύουν οι απόφοιτοι της Σχολής “Δήλος”: Νέδη Αγαπίου, Φάνος Θεοφάνους, Νεφέλη Μπένου, Ιωάννα Σίσκου, Μπάμπης Συμεωνίδης. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του ΕΟΤ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
8/7 και 9/7, 11:00-13:00
Βιβλιοθήκη Ανδριανού – Αρχαία Αγορά Αθήνας

Τρεις συναυλίες και μία παράσταση στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), μετατρέπει από 1η Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα εκτυλιχθεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο. Το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 21:00, η διοργάνωση ξεκινά με τη λαϊκή μουσική βραδιά «Μια αγκαλιά τραγούδια» στο Πέτρινο Βοτανικού (Σπύρου Πάτση 58), με την Έλενα Γιώργου Ποταμούλα και το μουσικό σχήμα της, τον Δημήτρη Φραγκιαδάκη (κιθάρα, τραγούδι) και τον Στέφανο Μπακλαβά (μπουζούκι, τραγούδι) σ’ ένα πρόγραμμα που θα αγγίξει τους λάτρεις της ιστορίας του Ελληνικού τραγουδιού, ενώ την ίδια ώρα στο Γήπεδο Κονίστρας στα Πετράλωνα, θα παρουσιαστεί συναυλία-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Θεόδωρου Πολυκανδριώτη, με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη. Η διοργάνωση συνεχίζεται και την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 21:00 στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους The Wedding Singers που θα μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο ρυθμό, με αγαπημένες χορευτικές επιτυχίες από την δεκαετία του ’90, ενώ στις 20:30 στην Πλατεία Ελευθερίας θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Νεφέλες” του Αριστοφάνη, σε διασκευή για παιδιά και εφήβους από την ομάδα The Young Quill και σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου.
8/7 και 9/7, 21:00

Η παράσταση “Σουέλ” του Θοδωρή Τσαπακίδη στη Θεατρική Σκηνή Αλίμου “Κάρολος Κουν”

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, η θεατρική σκηνή Αλίμου “Κάρολος Κουν”, παρουσιάζει την παράσταση “Σουέλ”, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Τσαπακίδη. Υπόθεση: Η Μαρία Μπαρμπαρούσου είναι μία θρησκευόμενη γυναίκα, γύρω στα 50, πολύ περήφανη που κατάγεται από την Πάρο, από γενιά κουρσάρων πειρατών. Κατοικεί μόνη, σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, και εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών σε ένα δημόσιο εσπερινό σχολείο. Πρόσφατα, μεσούσης μιας πανδημίας, ταλαιπωρήθηκε από τους γείτονές της, που παραλίγο να κάψουν την πολυκατοικία με την αντικοινωνική συμπεριφορά τους. Αυτοί καλά μετακόμισαν, αλλά η Μαρία αναγκάστηκε να περάσει όλο το καλοκαίρι στης αδερφής της, στην Πάρο, μέχρι να τελειώσουν οι επισκευές στο σπίτι της. Τώρα, μέσα Σεπτέμβρη, πίσω στην Αθήνα, στην αρχή ενός δεύτερου lockdown, ανακαλύπτει ότι οι νέοι της γείτονες είναι ακόμα χειρότεροι από τους προηγούμενους. Και είναι έτοιμη να αναλάβει δράση…
9/7, 20:30
Θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν” – Υψηλάντου 31, Άλιμος

Park your Cinema: Προβολή της ταινίας «Οι άντρες με τα μαύρα» στο ΚΠΙΣΝ

Οι δωρεάν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ, «Park your Cinema», συνεχίζονται και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με επιλεγμένες ταινίες για ενήλικες. Την Κυριακή 9 Ιουλίου συγκεκριμένα, θα προβληθεί η ταινία «Οι άνδρες με τα μαύρα» του Μπάρι Σόνενφελντ. Υπόθεση: Η ταινία ακολουθεί τα κατορθώματα των πρακτόρων Κέι (Τόμι Λι Τζόουνς) και Τζέι (Γουίλ Σμιθ), μελών ενός άκρως απόρρητου οργανισμού που έχει ιδρυθεί για να μελετά την δράση των εξωγήινων στη Γη. Οι δύο πράκτορες βρίσκονται στη μέση του δολοφονικού σχεδίου ενός διαγαλαξιακού τρομοκράτη, ο οποίος έχει έρθει στη Γη για να δολοφονήσει δύο πρέσβεις διαφορετικών γαλαξιών. Μια διασκεδαστική κωμική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με απολαυστικό χιούμορ, εντυπωσιακά σκηνικά και πρωτοποριακά ειδικά εφέ για την εποχή, που οδήγησε σε αρκετές κινηματογραφικές συνέχειες.
9/7, 21:00
Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ – Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Πρώτο φεστιβάλ τέχνης δρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καθιερώνει έναν νέο θεσμό πέρα από ταμπέλες και στερεότυπα, το φεστιβάλ τέχνης δρόμου «Το Άλσος τραγουδά και χορεύει». Για πρώτη χρονιά το καταπράσινο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας υποδέχεται ταλαντούχους καλλιτέχνες και πλημμυρίζει από μουσικές, χρώματα και ζωντάνια. Αποκτά πνοή και γίνεται χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας και απόδρασης από το αστικό τοπίο της θερινής Αθήνας. Το φεστιβάλ «Το Άλσος τραγουδά και χορεύει» κάνει την πρώτη του εμφάνιση την Κυριακή 9 Ιουλίου. Τα δρώμενα θα ξεκινούν από τις 19:00, ενώ στις 21.30 όλοι οι καλλιτέχνες και οι επισκέπτες θα συγκεντρωθούν στη κεντρική σκηνή για να απολαύσουν μία άκρως ξεσηκωματική συναυλία με τους Γκιντίκι.
9/7, 19:00
Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας 

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEJEKT Festival 2023: Florence and the Machine και Editors στην Πλατεία Νερού12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b