MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 7 Ιουλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Ιππόλυτος, του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

To Εθνικό Θέατρο ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη που θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου με μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και με έναν δυναμικό 24μελή θίασο ηθοποιών και μουσικών. Το έργο, που εγκαινίασε άτυπα τον θεσμό των Επιδαυρίων το 1954, ανεβαίνει εδώ σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων. Παίζουν (αλφαβητικά): Κόρα Καρβούνη, Αμαλία Νίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
Παρασκευή 7 και Σάββατο 8/7 στις 21:00
10-50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατερίνα Ευαγγελάτου: Δεν είμαι quitter, δεν τα παρατάω12.09.2018

2. O Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Κηποθέατρο Παπάγου 

«Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με την Κάτια Δανδουλάκη στον εμβληματικό ρόλο της Αμάντα και τους Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Ρένο Ρώτα, επιστρέφει με περιοδεία στην Ελλάδα και το φετινό καλοκαίρι. Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.
Παρασκευή 7 /7 στις 21:00
18-22€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

3. Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Πέτρας

Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, πραγματοποιούν καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με αποψινό σταθμό το Θέατρο Πέτρας. Τους κύριους ρόλους της τραγωδίας ερμηνεύουν ο Δημήτρης Λάλος στον ρόλο του Διόνυσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου στον ρόλο του Πενθέα, ενώ τον ρόλο της Αγαύης ερμηνεύει η σκηνοθέτις. Μαζί τους οι ηθοποιοί: Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης και Δήμητρα Κούζα. Αναπόσπαστο στοιχείο της παράστασης είναι η πρωτότυπη μουσική, που ερμηνεύεται επί σκηνής από τον συνθέτη Γιώργο Μαυρίδη και τον Βασίλη Κόκλα. Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου. Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτρια Έλενα Μαυρίδου συνδυάζουν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική.
Παρασκευή 7 /7 στις 21:30
17-20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRockwave Festival 2023: Όσα πρέπει να ξέρετε για το rock 3ήμερο στο TerraVibe12.09.2018

4. Rockwave Festival στο Terra Vibe με Deep Purple και Saxon

Απόψε, οι hard rock – heavy metal ήχοι δύο θρυλικών συγκροτημάτων θα ταρακουνήσουν το Terra Vibe. Φυσικά μιλάμε για τους “γίγαντες” της hard rock, Deep Purple, και την μπάντα – επιτομή του heavy metal, Saxon, που ήρθαν στη χώρα μας για μια μοναδική συναυλία. Μαζί τους η αγαπημένη μπάντα της γενιάς των 00s Asking Alexandria, αλλά και οι As I Lay Dying και οι Bokassa, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανεβαίνουν στη σκηνή του TerraVibe μαζί με τέσσερεις ακόμη μπάντες του σκληρού ήχου, τους Mystic Prophecy, τους Rock ‘n’ Roll Children (DIO Greek Tribute Band), τους Lazy Man’s Load και τους Spektrvm.
Παρασκευή 7 /7 *οι πόρτες ανοίγουν στις 16:30
Από 49,50€ 
Terra Vibe, Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας 37ο ΧΛΜ, Ωρωπού, 190 11 Μαλακάσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤo Μέγαρο Μουσικής βγαίνει ξανά στον κήπο: Όλα όσα θα δούμε το καλοκαίρι12.09.2018

5. Αφιέρωμα στη Λένα Πλάτωνος στον Κήπο του Μεγάρου

Μία συναυλία εφ’ όλης της ύλης, από το “Σαμποτάζ”, την “Λιλιπούπολη”, και τις “Μάσκες Ηλίου” έως τις μελοποιήσεις της στα ποιήματα του Καβάφη και του Καρυωτάκη καθώς και τραγούδια από την αναμενόμενη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Εννέα στο φως”. Παρέα με την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη θα παρουσιάσουν μέρος από τις λυρικές αφηγήσεις και τα διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου (παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2022 στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια τον Ιούλιο του 2022 στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την πολιτιστική πρωτεύουσα) ενώ οι καθιερωμένοι ερμηνευτές της, Σαβίνα Γιαννάτου και Γιάννης Παλαμίδας θα μάς ταξιδέψουν στα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια της δημιουργού από την πλούσια δισκογραφική της πορεία. Καλεσμένοι της η Δήμητρα Γαλάνη για να φωτίσει με τον δικό της τρόπο τις δημιουργίες της Πλάτωνος και ο Κωνσταντίνος Βήτα ο οποίος συναντά και τιμά μία από τις πιο σημαντικές επιρροές του.
Παρασκευή 7 /7 στις 21:00
15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα πάμε στην Επίδαυρο; Πληροφορίες για τη μεταφορά των θεατών12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b