MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Ένας στους τρεις Έλληνες θεωρεί πως ο μπακλαβάς είναι τουρκικό γλυκό

Πάντως το 56,5% των Τούρκων προτιμά τον μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη και στις δύο χώρες.

Photo by Syed F Hashemi on Unsplash
Photo by Syed F Hashemi on Unsplash
Monopoli Team

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες πιστεύει πως ο μπακλαβάς είναι τουρκικής προέλευσης με βάση έρευνα που διεξήχθη και στις δύo πλευρές του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Areda Survey ταυτόχρονα στις δύο χώρες λόγω του επερχόμενου Eid al-Adha, το 37,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι ο μπακλαβάς έχει προέλευση από την Τουρκία, ενώ το 62,7% πιστεύει ότι είναι ελληνικό επιδόρπιο. Αντιστοίχως το ποσοστό όσων πιστεύουν στην Τουρκία ότι ο μπακλαβάς είναι τουρκική λιχουδιά φτάνει το 95,4%. Το Eid al-Adha, γνωστό ως Κουρμπάν μπαϊράμ, είναι μια θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnouar Brahem: Η μουσική είναι πάνω απ’ όλα ένας χώρος ελευθερίας12.09.2018

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας αναφέρει πως το 56,5% των Τούρκων προτιμά τον μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης, ενώ στους υπόλοιπους αρέσει με καρύδια.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
Σχετικά Θέματα
Γεύση
Αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα κάνουν την υγιεινή διατροφή, απόλαυση
Γεύση
Πάμε για catch-up; Πού τρώμε και “τα λέμε” μετά τις διακοπές
Βγαίνουμε έξω
Επιστροφή στην Αθήνα: 5 στέκια με γεύση… καλοκαιριού
Βγαίνουμε έξω
Αυγουστιάτικες βόλτες στην πόλη: Για καφέ, φαγητό και ποτό γύρω από την Ακρόπολη
Βγαίνουμε έξω
Καλοκαίρι με παιδιά: 5 +1 στέκια για μια τέλεια οικογενειακή έξοδο
Γεύση
Η Αθήνα (δεν) άδειασε: Πού τρώμε φέτος τον Δεκαπενταύγουστο;
Γεύση
Gourmet γεύσεις με το ηλιοβασίλεμα… στο πιάτο
Αγορές
Αλλατίνη Soft Kings Protein: Nέα απόλαυση με 20% πρωτεΐνη
Γεύση
Aθenian Waves: H Τέχνη συναντά την υψηλή γαστρονομία στο Minos Beach Art Hotel
Γεύση
Spritzeria Trevizo: Η ιταλική συνήθεια που αγαπάμε βρήκε την θέση της στα βόρεια προάστια
Γεύση
Καλοκαίρι ίσον θαλασσινά: 5 διευθύνσεις για να τα απολαύσουμε
Going Out
Bloom Beach Bar & Restaurant: Ο νέος all day προορισμός στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας