MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πριν από 27 χρόνια, δολοφονείται η Βερόνικα Γκέριν – Ποια ήταν η ατρόμητη δημοσιογράφος που τα έβαλε με το οργανωμένο έγκλημα

Το σπίτι της δέχθηκε πυρά. Πυροβόλησαν την ίδια στο πόδι. Την ξυλοκόπησαν άγρια. Την απειλούσαν διαρκώς. Εκείνη, όμως, δε σταμάτησε να κάνει ρεπορτάζ για το οργανωμένο έγκλημα στην Ιρλανδία. Τελικά, μια ημέρα σαν σήμερα, πριν από 27 χρόνια, τη δολοφόνησαν μέσα στο αυτοκίνητό της.

Βερόνικα Γκέριν | YouTube
Monopoli Team

Λένε πως η δουλειά ενός δημοσιογράφου μπορεί να είναι από πληκτική μέχρι θανάσιμα επικίνδυνη. Ανάλογα με το ρεπορτάζ που επιλέγεις να κάνεις. Αν κάθεσαι διαρκώς σε ένα γραφείο και αναμεταδίδεις ειδήσεις το πιθανότερο είναι πως δε θα σε πειράξει ποτέ κανείς. Αν είσαι πολεμικός ανταποκριτής, βάζεις τη ζωή σου σε κίνδυνο. Αν αποφασίσεις πως με το ρεπορτάζ σου θα ρίξεις φως σε αυτά που κάποιοι θέλουν να μείνουν στο σκοτάδι, τότε είναι πολύ πιθανό να κινδυνεύσεις να βρεθείς αντιμέτωπος με το όπλο κάποιου που έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Όπως έγινε με τον Γιώργο Καραϊβάζ. Ή όπως έγινε μια ημέρα σαν σήμερα, πριν από 27 χρόνια, στην Ιρλανδία. Εκείνη την ημέρα που το οργανωμένο έγκλημα, έκλεισε μια για πάντα το στόμα, της ατρόμητης δημοσιογράφου Βερόνικα Γκέριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnouar Brahem: Η μουσική είναι πάνω απ’ όλα ένας χώρος ελευθερίας12.09.2018

Η δημοσιογράφος που τα έβαλε με το οργανωμένο έγκλημα

Η Γκέριν δε «γεννήθηκε» δημοσιογράφος. Για την ακρίβεια έκανε διάφορες δουλειές μέχρι τελικά να αποφασίσει στα 31 της χρόνια που θέλει να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ! Άρχισε να συνεργάζεται με τις εφημερίδες «Sunday Business Post» και «Sunday Tribune». Εκεί αποδείχθηκε πως μπορεί να μη «γεννήθηκε» δημοσιογράφος, ήταν, όμως, μια γεννημένη ρεπόρτερ. Χωρίς να χάσει χρόνο και εκμεταλλευόμενη τις γνωριμίες που είχε τόσο στην αστυνομία, όσο και στον υπόκοσμο, κάνει μια «βουτιά στα βαθιά» και αρχίζει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Μέσα σε τρία χρόνια έχει στήσει μια καριέρα που άλλοι θα χρειάζονταν δεκαετίες σκληρής δουλειάς για να πετύχουν.

Παίρνει «μεταγραφή» στη «Sunday Independent» με μεγάλο στόχο να ασχοληθεί με το οργανωμένο έγκλημα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην Ιρλανδία. Κάθε ρεπορτάζ της ήταν πιο σκληρό από το προηγούμενο. Η Γκέριν δε διστάζει να γράψει ονόματα και διευθύνσεις κάτι που, όπως είναι φυσικό, χάλασε τον ύπνο πολλών μαφιόζων. Βασική της πηγή (όπως αποδείχθηκε αργότερα) ήταν ο Τζον Τρέινορ, ένας φυλακισμένος ναρκέμπορος, που άνηκε στη συμμορία του διαβόητου μαφιόζου Τζόν Γκίλιγκαν. Ότι ρεπορτάζ έβγαζε η Γκέριν για τον Γκίλιγκαν είχε μέσα το όνομα του Γκίλιγκαν και «ξεσκέπαζε» και κάποια από τις βρόμικες δραστηριότητές του.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Robbie Williams + 5 λόγοι για να μη χάσεις την 1η ημέρα του Rockwave12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b