MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 7 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

7 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου 2023.

Monopoli Team

1. Release 2023: Οι Madrugada στην Πλατεία Νερού

Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την φαντασμαγορική συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο, οι Madrugada επιστρέφουν για αγαπημένο τους ελληνικό κοινό, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Release. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της δημιουργίας τους το 1993, οι Madrugada κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ηχητικό τοπίο, βασισμένο όχι μόνο στην τρομερή φωνή του Sivert Høyem, ενός από τους κορυφαίους ροκ τραγουδιστές παγκοσμίως, αλλά κυρίως στην ισχυρή υπογραφή του συγκροτήματος, μοναδική τόσο ηχητικά όσο και οπτικά που ξεπερνά γενιές, είδη και τάσεις. Τα έξι στούντιο LPs τους, το live άλμπουμ του 2005 “Live at Tralfamadore” και αμέτρητα singles και EPs έχουν κερδίσει έναν μακρύ κατάλογο βραβείων και έχουν γίνει χρυσά ή πλατινένια. Την ίδια μέρα το Release Athens 2023 υποδέχεται το indie-rock συγκρότημα Wet Leg, στην Πλατεία Νερού. Ακόμη ο Βρετανός τραγουδοποιός Baxter Dury έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλαισιώνοντας τους headliners Madrugada και τις Wet Leg, σε μια βραδιά που προβλέπεται μαγευτική.
Κυριακή 25 Ιουνίου στις 17:30
Από 45€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος, Καλλιθέα

2. O Gregory Porter στο Ηρώδειο

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, ο Gregory Porter έφερε τη σύγχρονη τζαζ στα αυτιά χιλιάδων ανθρώπων με τη ζεστή, βαρύτονη φωνή του. Έγινε γρήγορα γνωστός το 2010 με τον πρώτο του δίσκο “Water”, που ήταν ένα υπέροχο πάντρεμα τζαζ, γκόσπελ και σόουλ. Από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, ο βραβευμένος με δύο Grammy, Porter έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, λίγο πριν από τις δύο μεγάλες του συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μοναδικό Royal Albert Hall του Λονδίνου.
Σάββατο 24 Ιουνίου στις 21:00
25-85€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

3. Οι Os Mutantes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το βραζιλιάνικο psych-pop συγκρότημα Os Mutantes, από τα πιο γνωστά και επιδραστικά ροκ γκρουπ-σύμβολα του κινήματος Tropicália στα τέλη της δεκαετίας του 1960, έρχεται στην Αθήνα και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Δραστηριοποιούμενοι γενικά στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, οι Os Mutantes συνδύασαν τη βραζιλιάνικη μουσική με επιρροές από βρετανικά ροκ και αμερικανικά ψυχεδελικά συγκροτήματα, όπως οι Beatles, o Jimi Hendrix και οι Sly & the Family Stone, με την bossa nova, τη samba και την πολιτιστική κληρονομιά της βραζιλιάνικης πρωτοπορίας της τέχνης κυρίως από το κίνημα του μοντερνισμού. Είκοσι χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Os Mutantes αποτελούν μια πρωτοπόρα cult μπάντα με πιστό κοινό.
Σάββατο 24 Ιουνίου στις 20:30
Από 20€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Ηρώων, Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

4. Αυλαία για το Subset Festival στο Ωδείο Αθηνών

Με πυρήνα σειρά έργων που επιλέχθηκαν από το open call του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, καταξιωμένους και ανερχόμενους, που παρουσιάζουν τα έργα τους στην Αθήνα και συνομιλήσουν μεταξύ τους, κάνοντας συμμέτοχο στον διάλογο τον καθέναν από μας, το Subset Festival ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία αυτή την Κυριακή 25 Ιουνίου.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 24-25 Ιουνίου εδώ.
5-12€
Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β 17-19, Αθήνα

5. Εξομολογήσεις, του Αλεξάντερ Ζέλντιν στην Πειραιώς 260 

Μπορούμε να κοιτάξουμε τη ζωή με φρέσκο βλέμμα; Μπορούμε να φτάσουμε στον πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας παρατηρώντας σε βάθος χρόνου τη ζωή ενός ανθρώπου; Έχοντας παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά “Une mort dans la famille” τον Φεβρουάριο στο Παρίσι στο Ateliers Berthier (Odéon-Théâtre de l’Europe), ο θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Αλεξάντερ Ζέλντιν, ανερχόμενο αστέρι του βρετανικού θεάτρου, έρχεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζει τις «Εξομολογήσεις», αφήγηση της ζωής μιας γυναίκας με πρωτογενές υλικό τις συζητήσεις με τη μητέρα του.
24-26 Ιουνίου στις 21:00
5-35€
Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ), Καλλιθέα

6. Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Λαμπέτη

Η παράσταση που παιζόταν τη χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Tempus Verum, με αφορμή 3 κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία της Κρίστελ Καπερώνη, ανεβαίνει τώρα στο Θέατρο Λαμπέτη. Σε ένα ρετρό σκηνικό που θυμίζει νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του ’90, η παράσταση ξεκινάει όταν μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, τους υποδέχεται με χορό και τραγούδια και τους προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλαδή, μία μαύρη κωμωδία, με όχημα τα καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου. Οι τρεις ηρωίδες (τις οποίες υποδύονται οι Νάστια Βραχάτη, Τζωρτζίνα Λιώση και Ηρώ Πεκτέση) παρότι, φαινομενικά, άγνωστες μεταξύ τους, ξεπερνούν όσα τις χωρίζουν και χάνονται σταδιακά μέσα στο χιούμορ, τη θολούρα από την κάπνα του σκηνικού και τον θόρυβο από τα “σκυλάδικα”. Και ξαφνικά από άγνωστες, μετατρέπονται σε φιγούρες οικείες, καθημερινές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00
13-20€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

7. Τσίου…: Η underground ταινία του Μάκη Παπαδημητράτου ανεβαίνει ως παράσταση στον Βοτανικό

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, έχει επιστρέψει φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης. “Δεκαπενταύγουστο στη Αθήνα μένουνε μόνο οι μπατίρηδες και όσοι δεν έχουν κόσμο για να πάνε έξω. Εκείνος ο Δεκαπενταύγουστος ήταν πολύ δύσκολος. Φράγκα δεν υπήρχανε, δηλαδή ίσα – ίσα το πιώμα μου… Εκείνη τη μέρα θυμάμαι, όλος ο κόσμος που είχε μείνει στην Αθήνα ήταν πολύ τρελαμένος…”. Κάπως έτσι ξεκινάει η αφήγηση του Τσίου για εκείνο το καλοκαίρι που, μόνος στην Αθήνα, προσπάθησε να βρει τη δόση του και μαζί με αυτήν βρήκε και έναν ολόκληρο κόσμο από γνωστούς και άγνωστους της διπλανής πόρτας, σε μια διαρκή αναζήτηση ταυτότητας που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Παίζουν: Αλέξανδρος Παρίσης, Μάκης Παπαδημητράτος, Αναστάσης Κολοβός, Τραϊάνα Ανανία, Αντώνης Τσοτσιόπουλος, Καλλιόπη Τζερμάνη, Δημήτρης Καπετανάκος, Γιάννης Μητάς, Νικήτας Παπαδόπουλος, Στράτος Σωπύλης, Μυρτώ Πετροχείλου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Fuerza Αγγελίδης, Αιμιλία Σιαφαρίκα, Ρεγγίνα Μανδηλάρη.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 (έως 16/7)
Από 15 ευρώ
Βοτανικός Live Stage, Ιερά Οδός 72, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b