MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Προβολή της βραβευμένης ταινίας “Τα πνεύματα του Ινίσεριν” στη Νέα Χαλκηδόνα

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και το Π.Π.Ι.Ε.Δ., συνεχίζουν το πλούσιο καλλιτεχνικό τους καλοκαιρινό πρόγραμμα, με την προβολή της ταινίας «Τα πνεύµατα του Ινισέριν» στον Πολυχώρο Δροσίνη. Υπόθεση: Δραματική ταινία του 2022 με εννιά οσκαρικές υποψηφιότητες και τρεις Χρυσές Σφαίρες για μια συγκινητική, διασκεδαστική όσο και πολυεπίπεδα διεισδυτική ματιά στην ιλαροτραγωδία της ανθρώπινης (συν)ύπαρξης, με φόντο έναν σκληρό εμφύλιο πόλεμο κι ένα μαγευτικής αγριότητας φυσικό τοπίο.
25/6, 2ο:30
Πολυχώρος Δροσίνη Νέα Χαλκηδόνα – Γ. Δροσίνη 11, Νέα Χαλκηδόνα 

Η Κατερίνα Μητροπούλου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στο Lux Athens

Στον χώρο του Lux Athens θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Μητροπούλου “Με την ψυχή καθαρή απ’ τα βάσανα”, από τις Εκδόσεις ΔΕΡΕ. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η Κρυσταλία Πατούλη, Σύμβουλος ψυχικής υγείας-δημοσιογράφος, δημιουργός του σεμιναρίου “Αφήγηση Ζωής” και ο συγγραφέας Γιάννης Γαβράς, με τον Γιώργο Διαμαντή να διαβάζει αποσπάσματα του βιβλίου. Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Στέφανος Παπαδόπουλος, νομικός, συγγραφέας.
24/6, 19:30
Lux Athens – Ψαρών 26, Αθήνα

2ο Athens Irish Festival με ξεχωριστές συναυλίες στον Βύρωνα

Το Athens Irish Festival επιστρέφει στο Πάρκο Λαμπηδόνας στον Βύρωνα για δεύτερη χρονιά και υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και ξεχωριστές δράσεις, αφιερωμένο στην Ιρλανδική παράδοση. Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, Σάββατο 24 Ιουνίου, το κοινό θα παρακολουθήσει μία δίγλωσση αφήγηση παραμυθιών στα αγγλικά και στα ελληνικά, αυτή τη φορά από τη Δέσποινα Αρίου, ενώ θα ακολουθήσει το Αθηναϊκό φολκ-ροκ τρίο Terrapin. Στη συνέχεια θα προβληθεί το διακεκριμένο ντοκιμαντέρ “Το Γελαστό Παιδί” του Alan Gilsenan, που αφηγείται την ιστορία ενός ιρλανδικού τραγουδιού που έγινε αντιστασιακός ύμνος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Την προβολή θα ακολουθήσει μουσική από το Irish Trad συγκρότημα Plump και το φεστιβάλ θα κλείσει με μια τελευταία εμφάνιση από τους Ιρλανδούς καλεσμένους μας Aidan Connolly, Pádraig Keane, Fergus McGorman, Clíodhna Begley και Caoimhín Ó Fearghail.
24/6 στις 18:00
Πάρκο Λαμπηδόνας – Βύρωνας  

Η παράσταση “Μια χώρα, δύο αιώνες μετά” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνεχίζεται το Σάββατο 24 Ιουνίου με την παράσταση “Μία χώρα, δύο αιώνες μετά” του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή, από τη θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου-Ταύρου “Εν Δράσει”, στο Ίδρυμα Μιχάλης ΚακογιάννηςΥπόθεση: To «Μία Χώρα Δύο Αιώνες Μετά» διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς τη δημιουργούν. Προσπαθεί να καταλάβει τι έχει παγιωθεί για να διαμορφώσει τις συνειδήσεις του μέλλοντος. Εδώ η αφορμή μοιάζει να μετατίθεται από την κρίση της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα στη γιορτή των 200 ετών από τον αγώνα της ανεξαρτησίας. Είναι ένα έργο σύγχρονο που γράφτηκε μέσα στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και απηχεί προβληματισμούς σχετικούς με την τρέχουσα κοινωνικο – οικονομικο- πολιτική κατάσταση. Σκοπός του έργου δεν είναι να σχολιάσει πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, ούτε πώς θα βγούμε. Είναι όμως το περιβάλλον με το οποίο γίνονται κατανοητά όλα τα ζητήματα νεοελληνικής ιδεολογίας και νοοτροπίας.
24/6, 20:30 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Αθήνα

Η παράσταση “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Ρέντη


Το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνεχίζεται και με την παράσταση “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” από την θεατρική ομάδα Δήμου Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις», ένα έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Εύης Σιδέρη, μουσική Βάιου Πράπα και σκηνικά/κοστούμια Ηλιάνας Σκουλάκη, στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Υπόθεση: Δεκέμβριος 1943. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή. Ο Εβραϊκός πληθυσμός έχει εξαφανιστεί και όσοι έχουν μείνει πίσω παλεύουν να επιβιώσουν με ό,τι βρουν. Μαζί τους προσπαθούν να επιβιώσουν και η Χριστίνα με το Μίμη, παντρεμένοι 12 χρόνια με διακαή πόθο να αποκτήσουν ένα παιδί. Στον πάνω όροφο μένουν ο Βαγγέλης με τη Λέλα: Η Λέλα παιδική φίλη της Χριστίνας και ο Βαγγέλης ο σύζυγός της, που συνεργάζεται με τους Γερμανούς για την επιβίωσή τους. Κανένα ζευγάρι δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει απογόνους. Αντίθετα η γειτόνισσα η Βικτωρία έχει επτά παιδιά που προσπαθεί να ζήσει. Κι όταν ένα βράδυ επιστρέφει κρυφά στη γειτονιά ο Εβραίος δραπέτης από το Άουσβιτς Ιακώβ, έρχονται τα πάνω κάτω. Ο φόβος αναμετριέται με την αγάπη, οι πόθοι με την επιβίωση και η κωμωδία με το δράμα, μέχρι να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη και να προσγειωθούν οι πελαργοί που φέρνουν τις ελπίδες για το αύριο … φασκιωμένες. Γιατί μερικές φορές … τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.
24/6, 21:00
Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Νάξου και Σταυράκη, Ρέντη

Η παράσταση “Happy Birthday” στο Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου


Στο πλαίσιο του 16ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής παρουσιάζεται η παράσταση “Happy Birthday” σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, βασισμένο στο έργο του Elias Canetti, από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Διονύσου, στο Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου.
24/6, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου 

4ο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Cinergo στον Υμηττό

Από την ελληνική ύπαιθρο σ’ ένα χωριό της Ρωσίας, της Πολωνίας, σε μικρές πόλεις της Ιταλίας, μεγαλουπόλεις της Αμερικής. Οικογενειακοί δεσμοί ιδωμένοι από διάφορα πολιτιστικά πλαίσια, φιλίες, εφηβικές ανησυχίες, η αίσθηση της απώλειας, η ένταση του έρωτα. Το φετινό Cinergo International Film Festival (CIFF) συνεχίζοντας την στήριξη των ανεξάρτητων και συνεργατικών ταινιών, ανοίγει τις πόρτες του παρουσιάζοντας για ακόμα μια φορά δημιουργίες από όλο τον κόσμο. Το Σάββατο 24 Ιουνίου συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες: Horizon της Maria Sapouna, The Light της Alysa Erdoglyan, POPS του Lewis Rose, Cremble του Ismael Morales, Obscure self του Umut Vedat, Worldlines II του Karlos Alastruey, Ana wants to be a great actress του Mauricio Battistuci, Indigenious Loci της Vickys Markolefa, The boar του Konstantinou Tsiodoulou, Manto των Domenikos Koukas και Eleftheria Stefanouri. Την Κυριακή 25 Ιουνίου θα προβληθούν οι ταινίες: A Chauffer love της Siva R, The letter room της Elvira Lind, Here it’s a bed of roses της Çağlar Çetin – Ayşe, It’s not in the cards του Artem Novichenkov, Scars της Charlotte Junière, Daria του Ayoub Qanir, White widow του Andrii Dektiarenko, Censor of dreams των Leo Berne και Raphaël Rodriguez, Celestial Bodies του Alex Charitou και Porfyri Lemonia του Dimitri Andjus.
24/6 στις 21:00 και 25/6 στις 17:00
Θεατράκι Άλσους Πέτρου και Παύλου Υμηττός / Αίθουσα παλιού Δημαρχείου Υμηττού

Προβολή της ταινίας “Cruella” στο The Ellinikon Experience Park

Ένα συναρπαστικό ταξίδι για όλη την οικογένεια έχει ξεκινήσει στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου Φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Την Κυριακή 25 Ιουνίου θα συνεχιστεί με την προβολή της ταινίας “Cruella“, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου. Υπόθεση: Η Εστέλα Μίλερ είναι ένα δημιουργικό παιδί με ταλέντο στη μόδα, αλλά έχει μια σκληρή πλευρά, η οποία οδήγησε την μητέρα της, Κάθριν, να της δώσει το παρατσούκλι “Κρουέλα”. Λόγω της επαναστατικής φύσης της Εστέλα, στη ζωή της θα έρθουν τα πάνω κάτω, όμως η δίψα της εκδίκησης θα πάρει το τιμόνι της τύχης της τελικά.
25/6, 21:00 
The Ellinikon Experience Park 

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSani Festival 2023: Bonnie Tyler, Tom Odell, Jan Garbarek, Σταύρος Ξαρχάκος και άλλοι stars στην Χαλκιδική το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b