MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Αυτή είναι η μόνη χώρα που πουλάει τεχνητό κρέας εργαστηρίου

Κοτόπουλο από εργαστήριο αντί φυτικής παραγωγής; Φυσικά, και είναι εφικτό και το παρέχει εστιατόριο στη Σιγκαπούρη το οποίο και χρησιμοποιεί κρέατα κατασκευασμένα σε εργαστήριο.

Photo by José Ignacio Pompé on Unsplash
Photo by José Ignacio Pompé on Unsplash
Monopoli Team

Ολοένα και περισσότερες είναι οι καινοτομίες για την παραγωγή κρέατος από εργαστήριο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί η περίπτωση μίας εταιρείας στην Αυστραλία η οποία και κατασκεύασε ένα εργαστηριακά καλλιεργούμενο, βρώσιμο «κρέας» από κύτταρα, συμπεριλαμβανομένου ενός κεφτέ από τα μαμούθ.

Η περίπτωση της Σιγκαπούρης είναι… «ανάλογη» καθώς το εστιατόριο Huber’s Butchery and Bistro είναι το μόνο που περιέχει στο μενού του κρέας παραγόμενο από εργαστήριο. Η ανταπόκριση του κόσμου στο καινοτόμο μενού είναι αρκετά εντυπωσιακή, όπως είναι και τα σχόλια σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPlasmata ΙΙ: Μια εικαστική νησίδα στη λίμνη των Ιωαννίνων12.09.2018

«Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στη γεύση»

Παρά τις αμφιβολίες που μπορεί να έχουν κάποιοι καχύποπτοι, ο δημιουργός του κρέατος με έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών (σ.σ. πρόκειται για την εταιρεία Eat Just), απάντησε ότι είναι «ηθικό, καθαρό και πράσινο, ενώ δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στη γεύση». Άξιο αναφοράς είναι ότι στη βιομηχανία διοχετεύονται δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο παραμένουν τα ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα της επιλογής.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Αθανασίου: “Τα Άνθη στα άνθη” είναι μια ταινία για την ανάγκη των ανθρώπων για σύνδεση12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b