MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 9 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι, του Μάριους φον Μάγενμπουργκ στην Πειραιώς 260

Μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος 2022, «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι», παρουσιάζεται ξανά στην Πειραιώς 260. Ένας εφιάλτης με σπλάτερ και κωμικά στοιχεία, μια παρανοϊκή και ωμά διασκεδαστική παραβολή της παράλογης πραγματικότητάς μας. Ο Γιώργος Κουτλής, υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και αεικίνητος σκηνοθέτης, επανέρχεται με το σύγχρονο έργο του ανατρεπτικού δραματουργού της Schaubühne Μάριους φον Μάγενμπουργκ. Ο “Μ” βρίσκεται στο αδιέξοδο ενός εγκαταλελειμμένου δρόμου. Δεν έχει ιδέα πώς βρέθηκε εδώ. Το μόνο πράγμα που θυμάται είναι ότι έφαγε μύδια. Η νύχτα πέφτει βαριά και ώσπου να ξημερώσει ο “Μ” θα έχει μαχαιρωθεί, θα έχει μαχαιρώσει, θα έχει γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να τον φάνε, θα έχει δει τον χρόνο να στέκει ακίνητος και μόνο στο τέλος, για πρώτη φορά, θα νιώσει πως δεν φοβάται. Παίζουν (αλφαβητικά): Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Θάνος Λέκκας, Βασίλης Μαγουλιώτης.
9-10/6 στις 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

2. Adapt Festival 3: Η μεγάλη γιορτή πειραματικού θεάτρου επιστρέφει στο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Η μεγαλύτερη γιορτή πειραματικού θεάτρου και νέων θεατρικών ομάδων επιστρέφει δυναμικά για τρίτη χρονιά. Το Adapt Festival 3 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρήστου Καρασαββίδη, επιστρέφει αυτή τη χρονιά από τις 9 έως τις 18 Ιουνίου 2023 στο θέατρο «Tempus Verum | Εν Αθήναις» του Δημήτρη Λάλου, προσδοκώντας να ορίσει ξανά την έννοια του θεατρικού φεστιβάλ νέων ομάδων και καλλιτεχνών. σε µια γιορτή όπου καλλιτέχνες όλων ειδών συνασπίζονται, πειραματίζονται και συνδηµιουργούν. 12 νέες θεατρικές οµάδες διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο. Επιπλέον 8 ολοκαίνουριες ολοκληρωμένες παραστάσεις παρουσιάζονται για πρώτη φορά καθώς κι άλλες επιστρέφουν ειδικά προσαρμοσμένες για τη σκηνή του φεστιβάλ. 6 δραματοποιημένα αναλόγια και παρουσιάσεις νέων σκηνοθετών. Μουσικοί, εικαστικοί, χειροτέχνες και κάθε είδους καλλιτέχνες γεµίζουν καθημερινά τη σκηνή και τους χώρους του θεάτρου. Για δέκα μέρες το «Adapt Festival 3» φιλοξενεί το νέο αίµα του ελληνικού θεάτρου, σε µια διοργάνωση που φέτος για πρώτη φορά ξεπερνά συνολικά τους 170 συντελεστές και τις 20 ώρες καθαρού θεατρικού χρόνου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
Παρασκευή 9/6 στις 22:00
10€
Tempus Verum – Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Αθήνα

3. Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο στο Faliro Summer Theater

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Βιολέτα Ίκαρη, ο Θάνος Ματζίλης και η ορχήστρα Ρυθμός παρουσιάζουν μια βραδιά αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, στο Faliro Summer Theater. Με όχημα τον ποιητικό λόγο του Νίκου Γκάτσου, όπως μελοποιήθηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Χιώτογλου, ο οποίος παρέδωσε πρόσφατα στη δισκογραφία τον κύκλο τραγουδιών του ποιητή “Η παγωμένη θεατρίνα”, ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο του δημιουργού. Τα εμβληματικά τραγούδια του Νίκου Γκάτσου ερμηνεύει με τον ιδιαίτερα δικό του τρόπο ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος έχει ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού. Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Βιολέτα Ίκαρη και ο ταλαντούχος λαϊκός τραγουδιστής Θάνος Ματζίλης. Επί σκηνής, συμπράττει η εξαιρετική Ορχήστρα Ρυθμός πλαισιώνοντας με μουσική πολυχρωμία τους τρεις ερμηνευτές.
Παρασκευή 9/6 στις 21:30
Α’ Ζώνη 25€, Β’ Ζώνη 20€, Γ’ Ζώνη 15€
Faliro Summer Theater, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

4. Women in Techno στο Temple

Το δεύτερο United in Techno πάρτι, με ένα πλήρες από γυναίκες line up, πραγματοποιείται απόψε στο Temple απόψε. To line up απαρτίζουν:
Impvlsiv, Lucid, Olga, Rena, Vika Gavalidi.
Παρασκευή 9/6 στις 23:30
Προπώληση: 8€, πόρτα: 10€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα 

5. 50 χρόνια hip hop με ένα live από τον B.D Foxmoor στο Arch Club

Mε αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από το ξεκίνημα του hip hop κώδικα και τους παγκόσμιους εορτασμούς για το μουσικό κίνημα, ο B.D Foxmoor στήνει μια γιορτή στο Arch Club και αφηγείται την ιστορία του παγκόσμιου hip hop μέσα από κλασικά τραγούδια και εικόνες. Μουσικές επιλογές και live VJ set σε ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα που θα καλύψει όλη την πορεία του hip hop από τα γεννοφάσκια του μέχρι σήμερα.
Παρασκευή 9/6 στις 21:00
Προπώληση 10€, στην πόρτα: 12€
Arch Club, Ελασιδών 6, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b