MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Rolex Arts Festival: Πηγή έμπνευσης στην Αθήνα

Η Rolex συγκέντρωσε δεκάδες διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες στο «Rolex Arts Festival» στην Αθήνα- καρδιά του παγκόσμιου πολιτισμού- για να γιορτάσει τη διαδρομή 20 ετών στην αφοσίωσή της στις τέχνες και την προσωπική αριστεία.

Περισσότεροι από 60 “Μέντορες και Προστατευόμενοι” του προγράμματος mentoring της Rolex γέμισαν την κεντρική σκηνή στο ΚΠΙΣΝ κατά την τελετή έναρξης του Rolex Arts Festival
Monopoli Team

20 Χρόνια Mentoring

Το πρόγραμμα mentoring της Rolex εγκαινιάστηκε το 2002, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση από τη μια γενιά καλλιτεχνών στην επόμενη. Επικεντρώνεται στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του χορού, του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας, της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών.

Είναι συνεπές με την παράδοση που έχει η Rolex να ενθαρρύνει την ατομική αριστεία, αφού εξαιρετικά υποσχόμενοι νέοι καλλιτέχνες -οι προστατευόμενοι- έχουν τη μοναδική και σπάνια ευκαιρία να δουλέψουν για τουλάχιστον ένα χρόνο μια προσωπική τους εργασία δίπλα σε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες του τομέα τους – τους μέντορες.

Sir David Chipperfield, Mέντορας 2016-2017, Αρχιτεκτονική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕντυπώσεις από το Rolex Arts Festival12.09.2018

Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ στην Αθήνα

Το Rolex Arts Festival συμπεριλάμβανε παραστάσεις, εκθέσεις, αναγνώσεις, προβολές, εγκαταστάσεις και συζητήσεις που προβάλανε τα επιτεύγματα και την ενεργή δημιουργική σχέση ανάμεσα σε περισσότερους από εξήντα προστατευόμενους και μέντορες της Rolex.

Ο διεθνής χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου

Η Αθήνα -το λίκνο των τεχνών και της γνώσης – γέμισε καλλιτεχνικές σκηνές, γκαλερί και δημόσιους χώρους για μια ολόκληρη εβδομάδα (22-28 Μαΐου) για τον εορτασμό της 20ής επετείου του Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRolex Arts Festival: Ιστορίες δημιουργικών συναντήσεων12.09.2018

Περισσότερες από 30 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Μουσείο Μπενάκη, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ωδείο Αθηνών, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μέγαρο Μουσικής, κ.α.

Gilberto Gil, Μέντορας 2012-2013, Μουσική

Μερικοί από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως που έχουν συμμετάσχει με το εξαιρετικό ταλέντο τους στην υπηρεσία του προγράμματος, είναι οι Sir David Adjaye, Margaret Atwood, John Baldessari, Sir David Chipperfield, Alfonso Cuarón, Olafur Eliasson, William Forsythe, Stephen Frears, Gilberto Gil, Philip Glass, Alejandro G. Inárritu, David Hockney, Joan Jonas, Sir Anish Kapoor, William Kentridge, Robert Lepage, Spike Lee, Youssou N’ Dour, Jessye Norman, Michael Ondaatje, Crystal Pite, Martin Scorsese, Kazuyo Sejima, Peter Sellars, Álvaro Siza, Julie Taymor, Colm Tóibín, Robert Wilson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPhyllida Loyd: Ποιά είναι η σκηνοθέτρια – φαινόμενο στο Rolex Arts Festival12.09.2018

Pauchi Sasaki, Περού, προστατευόμενη 2016-2017, Μουσική

Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του Rolex Arts Festival στην Αθήνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΒΑΧΑΡΗ ΤΣΟΥΒΕΛΕΚΑΚΗ, ΟΛΓΑ ΤΣΟΥΝΗ, ΗΡΩ ΒΑΧΑΡΗ ΚΑΜΠΑΝΗ, JEAN-FREDERIC DUFOUR

ΗΡΩ ΒΑΧΑΡΗ ΚΑΜΠΑΝΗ, ALFONSO CUARON (ΜΕΞΙΚΟ, ΜΕΝΤΟΡΑΣ 2016-2017 ΦΙΛΜ) REBECCA IRVIN

ΜΑΓΔΑ ΚΑΛΛΙΤΣΑΝΤΖΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΒΑΧΑΡΗ ΤΣΟΥΒΕΛΕΚΑΚΗ

ΣΑΜ, ΡΟΗ & ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΕΡΟΣ

ΗΡΩ ΒΑΧΑΡΗ ΚΑΜΠΑΝΗ, YANN DU PASQUIER ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ROLEX ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΕΣΣΑΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΑΖ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b