MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Λυγμός: Η παράσταση του αιρετικού Ελβετού σκηνοθέτη Κρίστοφ Μαρτάλερ στην Πειραιώς 260

Ο ρηξικέλευθος, αιρετικός Ελβετός σκηνοθέτης Κρίστοφ Μαρτάλερ, έρχεται, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την, βασισμένη σε κείμενα του Ντίτερ Ροτ, παράσταση «Λυγμός».

Monopoli Team

Ο ρηξικέλευθος, αιρετικός Ελβετός σκηνοθέτης Κρίστοφ Μαρτάλερ, παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του ελληνικού κοινού, έρχεται ξανά στην Πειραιώς 260, 19 και 20 Ιουνίου, με την παράσταση, «Λυγμός», βασισμένη σε κείμενα του ομοεθνούς του Ντίτερ Ροτ.

«Λυγμός»: Λίγα λόγια για το έργο

Πληθωρικός εικαστικός καλλιτέχνης γνωστός για την ανορθόδοξη προσέγγιση των υλικών του, ο Ροτ (1930-1998) άφησε πίσω του και εκτενές συγγραφικό/ποιητικό έργο, το οποίο παραμένει εν πολλοίς άγνωστο. Το «Λυγμός» (Καημός) που αποτελεί το κείμενο της παράστασης είναι μια συλλογή από λεκτικές ακροβασίες με σκηνικές οδηγίες, από την έκδοση Das Weinen (Das Wähnen) Τόμος 2Α (Θάλασσα των Δακρύων 4). Πάνω στο τεντωμένο σκοινί που στήνει ο Ροτ, ο Μαρτάλερ στοχάζεται την παροδικότητα των πραγμάτων, με σκηνικό τον αποστειρωμένο χώρο ενός φαρμακείου. Ξαναβρίσκουμε όλα τα συστατικά του θεάτρου του Μαρτάλερ: μουσική, ειρωνεία, διαστολή του σκηνικού χρόνου. Με την αγάπη του για το εξωφρενικό, τη φθορά του χρόνου και το ατελές, ο Ροτ φαίνεται να είναι η αδελφή ψυχή του Μαρτάλερ.

Πέντε γυναίκες υπάλληλοι ενός φαρμακείου αναλογίζονται πάνω στην παροδικότητα των πραγμάτων. Ο μοναδικός πελάτης (ο μόνος αντρικός χαρακτήρας της παράστασης) μονολογεί για τη δυσκαταποσία που τον ταλαιπωρεί, όμως δεν του δίνουν και πολλή σημασία. Η θεραπεία που προτείνει ο Μαρτάλερ δεν βρίσκεται στα φάρμακα αλλά στα νεοντανταϊστικά κείμενα του Ροτ – τα οποία οι ηθοποιοί εκφέρουν με την ίδια εντυπωσιακή ακρίβεια με την οποία ψάλλουν τη «Lacrimosa» του Μότσαρτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Θεατρικό Έργο/La obra, του πρωτοποριακού Αργεντινού σκηνοθέτη Μαριάνο Πενσότι στην Πειραιώς 26012.09.2018

Όταν μία από τις υπαλλήλους διαβάζει τη μακροσκελή λίστα με τις παρενέργειες ενός φαρμάκου, καταλαβαίνουμε ότι ολόκληρη η ανθρώπινη ζωή είναι ένας κατακλυσμός από παρενέργειες από τις οποίες μοιάζει αδύνατο να απαλλαγούμε.

*19 Ιουνίου Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντίτερ Ροτ
Σκηνοθεσία: Christoph Marthaler

Σκηνικά: Duri Bischoff
Κοστούμια: Sara Kittelmann
Φωτισμοί: Christoph Kunz

Παίζουν: Liliana Benini, Magne Håvard Brekke, Olivia Grigolli, Elisa Plüss, Nikola Weisse, Susanne-Marie Wrage

Διάρκεια: 1 ώρα 45 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Από 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: 19-20 Ιουνίου 2023
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων aefestival.gr, viva.gr & public.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://aefestival.gr/festival_events/lygmos-kaimos-das-weinen-das-wahnen/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260 - Χώρος Η, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b