MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Ίδρυμα Takis: Ο Κωνσταντίνος Ρήγος «αναβιώνει» τις πρωτοποριακές performances του εμβληματικού γλύπτη

Μια μοναδική εμπειρία αναβίωσης των performances του Takis, ανάμεσα στα εμβληματικά έργα του πολυσχιδούς γλύπτη, θα παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, για τέσσερις παραστάσεις, στους υπαίθριους χώρους του Ιδρύματος Takis στο Γεροβουνό.

Monopoli Team

«Carte Blanche στον Κωνσταντίνο Ρήγο». Το Ίδρυμα Takis στο πλαίσιο της νέας ενότητας δράσεων «Takis – Διάλογοι» προσκαλεί τον Κωνσταντίνο Ρήγο σε μια μοναδική εμπειρία αναβίωσης των performances του πολυσχιδούς γλύπτη Takis με μια σύγχρονη ματιά και χροιά μέσα σε ένα φορτισμένο πεδίο μαγνητικής αλληλεπίδρασης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου στο Ίδρυμα Takis.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Πέντε ερμηνευτές του Χοροθεάτρου ΟΚΤΑΝΑ θα αναμετρηθούν με τα διάσημα έργα του παγκοσμίως αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Takis σε μια χορογραφία που θα εκτυλιχθεί στους υπαίθριους χώρους του Ιδρύματος ανάμεσα στα πιο εμβληματικά έργα του. Ήχοι, σώματα και γλυπτά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό αισθήσεων που οι επισκέπτες καλούνται να ακολουθήσουν.

Με αναφορά στις πρωτοποριακές performances του εικαστικού καλλιτέχνη αλλά και στο φυσικό περιβάλλον του μουσείου, το κοινό θα βιώσει μια εννοιολογική και κινησιολογική συνομιλία των χορευτών με τα έργα του πρωτοπόρου εικαστικού της κινητικής τέχνης.

Τα σκηνικά της performance είναι τα ίδια τα έργα του Takis, ενώ οι ήχοι των έργων του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Θοδωρή Ρέγκλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟιδίπους επί Κολωνώ: Ο Δημήτρης Καταλειφός πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο12.09.2018

Μια μοναδική ευκαιρία για τον θεατή να θαυμάσει το έργο και το Ίδρυμα του διεθνούς γλύπτη παρακολουθώντας την performance που ειδικά εμπνεύστηκε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και χορογράφος σε αυτήν την πρώτη ανάθεση της ενότητας «Takis – Διάλογοι».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Παίζουν: Σταύρος Ίκμπαλ, Αναστασία Γαλάτη, Θάνος Ραγκούσης, Μαρκέλα Μανωλιάδη, Σπύρος Ντόγκας

Διάρκεια Παραστάσεων: 10-11 Ιουνίου 2023
Σενάριο: Κωνσταντίνος Ρήγος
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 10/6 και Κυριακή 11/6 στις 19:00 και στις 20:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Άγγελος Παναγόπουλος | Βοηθός Xορογράφου: Μαρκέλα Μανωλιάδη
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/happenings/takis-dialogoi-carte-blanche-ston-konstantino-rigo/
Πληροφορίες Χώρου: Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες, Τέρμα Δερβενακίων, Γεροβουνό. Τηλ: +30 210 2313410 και +30 210 2389019. Ε: gro.noitadnuofsikat@tcatnoc | https://takisfoundation.org/el/
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b