MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 29 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι συναυλίες, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

Monopoli Team

“Η Λεονί εν αναμονή” του Ζωρζ Φεντώ στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

Ένα ξεχωριστό έργο της γαλλικής κωμωδιογραφίας, η μονόπρακτη κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ “Η Λεονί εν αναμονή” σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη θα παρουσιαστεί στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβρά του Περιστερίου, τη Δευτέρα 29 Μαΐου. Υπόθεση: Η Λεονί αισθάνεται τους πρώτους πόνους του τοκετού. Νιώθει εκνευρισμένη και διασχίζει πάνω κάτω το δωμάτιο, εκφράζοντας κάθε τόσο περίεργες απαιτήσεις στον (υπομονετικό) σύζυγό της. Ειδοποιούν τους γονείς της και τη μαία που θα βοηθήσει στον τοκετό. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Έχουν περάσει μόνο οκτώ μήνες από τον γάμο του νεαρού ζευγαριού και ο πρόωρος τοκετός μπορεί να προκαλέσει σχόλια σχετικά με την αγνότητα της κόρης πριν τον γάμο.
29/5, 20:30 
Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς – Βασιλικών 6, Περιστέρι 

Το “Lullaby Project: Ο τόνος της αγάπης” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου, οι καταξιωμένοι μουσικοσυνθέτες Αντώνης Απέργης, Expe, Γιάννης Κονσολάκης, Leon of Athens, Danai Nielsen, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Φώτης Σιώτας και Δήμητρα Τρυπάνη αναλαμβάνουν να αποδώσουν ξεχωριστές ιστορίες αγάπης μέσα από πρωτότυπα κομμάτια, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, το El Sistema Greece συνεχίζει να διευρύνει το φάσμα της γονεϊκότητας και να αναδεικνύει διαφορετικές πτυχές τη μοναδικής αυτής σχέσης αγάπης. Μιας αγάπης που δεν ορίζεται απαραίτητα από το φύλο ή τη βιολογική σχέση. Μέσα από αυθεντικές μουσικές δημιουργίες, παρουσιάζονται ξεχωριστές ιστορίες που αναδεικνύουν πλήθος επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα που έχουν ως στόχο την επαγρύπνηση και την αποδοχή. Μαμάδες από την Ουκρανία, μια μητέρα πέντε παιδιών που ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα, μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της, η μητέρα ενός τρανς παιδιού, η μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο down, μια μητέρα που μεγαλώνει το παιδί της αντιμετωπίζοντας παράλληλα τη δική της σοβαρή ασθένεια, μια μαία που έχει προσφέρει την πρώτη αγκαλιά σε χιλιάδες παιδιά αλλά και μπαμπάδες προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που προσπαθούν να είναι παρόντες για τα παιδιά τους, είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού Lullaby Project.
29/5, 19:30
Κράτηση θέσεων εδώ
Εθνική Λυρική Σκηνή – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWomen in Arts Festival: Μια τριήμερη γιορτή για την έμφυλη ισότητα στον πολιτισμό12.09.2018

Andreas Polyzogopoulos Live στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η cafeteria του Goethe – Institut Athen προσκαλεί το κοινό σε μία βραδιά αυτοσχεδιασμού ήχου και εικόνας με τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, τη Δευτέρα 29 Μαΐου. Ο τρομπετίστας, που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής τζαζ σκηνής με επιρροές από τους χαρακτηριστικούς πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού ήχου της τζαζ (Fresu, Rava, Molvaer κ.ά.) και με φανερή την τάση του για αέναη αναζήτηση του καινούριου, αναλαμβάνει να ταξιδέψει το κοινό αυτοσχεδιάζοντας live πάνω σε εικόνες και video που έχουν δημιουργήσει νέοι καλλιτέχνες (Παρασκευή Παπαγιάννη, Μυρτώ Κοκκίνου, Έλλη Ξυπολιτάκη, Ειρήνη Ξαπολύτου, Haralampos Giannakopoulos, Aris Vedertsis, Μαριλένα Γρίσπου).
29/5, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

Το Σύνδρομο του Εύθραυστου Χ: Η μουσικοθεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου μουσικοθεατρικού έργου της Ειρήνης Χηράτου, «Το σύνδρομο του εύθραυστου Χ» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29  Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο Λεμεσού “ΑΡΙΣΤΟΚΥΠΡΙΟ” και τη συμμετοχή 30 μελούς χορωδιακού συνόλου του 5ου Γυμνασίου Γαλατσίου. Λίγα λόγια για το έργο: Το τραύμα της απόρριψης από όσους έκαναν την Πέτα να αισθάνεται «ασφαλής», ανάμεσα τους και ο Γουισάμ, ένας συμμαθητής της από το Ιράκ και ο πρώτος μεγάλος της έρωτας. Η έφηβη Πέτα που λάτρευε τον Καβάφη, ο έφηβος-μετανάστης Γουισάμ, που αγαπούσε με πάθος το κοράνι, τον Παναθηναϊκό και το κινητό του και ανάμεσα τους ένα χάσμα απροσπέλαστο που το γεφύρωνε όμως μια έλξη ακαταμάχητη, ώσπου κάποια στιγμή εκείνος «την έκανε», χάθηκε από τη ζωή της σαν τζίνι και δεν απαντούσε, ούτε καν στα μηνύματα της! Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η ενήλικη Πέτα συγγραφέας επιτυχημένη, ξεκινά να γράφει την ιστορία της…Όμως ο καθένας θα τρόμαζε εάν κάποια ανύποπτη στιγμή και εν έτη 2020 έπαιρνε ένα μήνυμα στο κινητό του με καταχωρημένη ημερομηνία: «9 Απριλίου 2003». Γιατί δεκαεπτά χρόνια αργοπορίας για ένα “SMS”, είναι σίγουρα πολλά!
29/5, 20:00 (πρόκρατηση θέασης εδώ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Ταύρος

Αφιερωματική βραδιά “Μια νοερή βόλτα στην Αθήνα του Μένη Κουμανταρέα” στον ΙΑΝΟ

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνουν αφιερωματική βραδιά στον συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα (1931-2014), με τίτλο “Μια νοερή βόλτα στην Αθήνα του Μένη Κουμανταρέα”. Την εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος, ενώ τον περίπατο στα βιβλία του Μένη Κουμανταρέα σχεδίασε η Αλεξάνδρα Τράντα, διαχειρίστρια του έργου του. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί Μάνος Καρατζογιάννης, Στράτος Τζώρτζογλου και Άγγελος Χατζάς, καθώς και οι Νίκος Αδάμ Βουδούρης, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Νίκος Δαββέτας, Χλόη Κολύρη, Ανδρέας Λαπούρτας, Λητώ Πιτυρή, Πέτρος Πολυμένης, Νίκος Σκοπλάκης, Θάνος Φωσκαρίνης και Ελιάνα Χουρμουζιάδου.
29/5, 20:30
Ιανός – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens 2023: Και οι Beyond The Black στο live των Helloween και Jinjer12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b