MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει τη Γη

Οι καταιγίδες ηλιακής ακτινοβολίας συμβαίνουν όταν ο Ήλιος απελευθερώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας με τη μορφή ηλιακών εκλάμψεων και στεμματικών εκτοξεύσεων μάζας.

Monopoli Team

Τόσο οι λάτρεις του διαστημικού καιρού όσο και οι επιστήμονες αναμένουν με ανυπομονησία μια σειρά καταιγίδων ηλιακής ακτινοβολίας που αναμένεται να δημιουργήσουν μια μαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G1 στη Γη.

Αυτά τα συναρπαστικά ουράνια γεγονότα, που προκαλούνται από τη δυναμική δραστηριότητα του Ήλιου μας, προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στις ισχυρές δυνάμεις που δρουν στο ηλιακό μας σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νέα ελληνικά έργα που ξεχώρισαν αυτήν την Άνοιξη12.09.2018

Οι καταιγίδες ηλιακής ακτινοβολίας συμβαίνουν όταν ο Ήλιος απελευθερώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας με τη μορφή ηλιακών εκλάμψεων και στεμματικών εκτοξεύσεων μάζας. Αυτές οι εκρήξεις έχουν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση φορτισμένων σωματιδίων, κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων, στο διάστημα. Όταν τα σωματίδια αυτά αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης, μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές γνωστές ως γεωμαγνητικές καταιγίδες.

Η επερχόμενη μαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G1 αναμένεται να είναι σχετικά ήπια στην κλίμακα των φαινομένων διαστημικού καιρού.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γιάννης Χουβαρδάς μας ξεναγεί σ’ ένα μουσείο χαμένων ερώτων12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b