MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 22 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 22 Μαΐου.

Photo credits: Μαρίζα Καψαμπέλη
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Μωζάικ στο Lunar Space

Η μπάντα που γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1, έρχεται για πρώτη φορά στο χώρο του Lunar Space. Ο Γιάννης Δίσκος, ο Δημήτρης Καζάνης, ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης, ο Θανάσης Τσακιράκης, ο Βύρων Τσουράπης και ο Στέλιος Φράγκους, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2020 ακολουθώντας το κάλεσμα του Νίκου Πορτοκάλογλου, μας συστήνονται πλέον επισήμως με το κωδικό όνομα Μωζάικ και μάς προσκαλούν στην πρώτη τους καλοκαιρινή συναυλία. Οι Μωζάικ έρχονται με ένα setlist – «μωσαϊκό» όπου indie και pop, λαϊκά και έντεχνα, balkan και παραδοσιακά, Duran Duran και Ξυλούρης, 50Cent και ρεμπέτικο συνδυάζονται μέσα από καλοδουλεμένες ενορχηστρώσεις και τα φωνητικά του Βύρωνα Τσουράπη, του Λάμπη Κουντουρόγιαννη και του Στέλιου Φραγκούς που εκτελούν και χρέη frontman.
Δευτέρα 22/5 στις 21:30
12-15€
Lunar Space, Σπυρου Πολυκράτη 6, Αθήνα

2. Mammal Hands στο Μουσείο Ακρόπολης

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της νέας γενιάς της Βρετανικής jazz και minimal μουσικής, οι Mammal Hands, θα δώσει μία μοναδική συναυλία απόψε στο Μουσείο Ακρόπολης. Στη δεκαετή πορεία του με τα πέντε άλμπουμ, το τρίο από το Norwich έχει παρουσιάσει έναν πρωτότυπο jazz ήχο που αναμιγνύει επιρροές από διάφορα είδη της σύγχρονης μουσικής, όπως η σύγχρονη κλασική δημιουργία, το post-rock, η ambient, η electronica. Στη συναυλία τους στο Μουσείο της Ακρόπολης οι Mammal Hands θα παρουσιάσουν υλικό από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, καθώς και από τον νέο δίσκο τους “Gift From The Trees” που μόλις κυκλοφόρησε.
Δευτέρα 22/5 στις 20:30
25€ 
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γιάννης Χουβαρδάς μας ξεναγεί σ’ ένα μουσείο χαμένων ερώτων12.09.2018

ΘΕΑΤΡΟ

3. Μυστήριο 76 – Don’t Look Back: Η νέα θεατρική δημιουργία του Γιάννη Χουβαρδά στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζουν το Μυστήριο 76: Don’t Look Back στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας. “Μην κοιτάξεις πίσω”: η απαγόρευση που επιβάλλει ο άρχων του Κάτω Κόσμου Πλούτωνας στον Ορφέα ως μοναδική προϋπόθεση για να ξανακερδίσει την αγαπημένη του Ευρυδίκη και να τη φέρει πάλι μαζί του επάνω, στον κόσμο των ζωντανών. Το Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας μεταμορφώνεται στο ερειπωμένο Hotel Spectre, στο οποίο τα φαντάσματα των μυθικών εραστών, σε πολλαπλές μετενσαρκώσεις και διαφορετικές ηλικίες, ζωντανεύουν σε μια ονειρική εμπειρία τις μοιραίες στιγμές του τραγικού έρωτά τους. Το κοινό μπαίνει στο Hotel Spectre όπως σε ένα κανονικό ξενοδοχείο, ξεκινώντας ωστόσο μια πορεία “καθόδου” προς τον Άδη, καθώς ακολουθεί τις οπτασίες που εμφανίζονται, δρουν και εξαφανίζονται, βιώνοντας μια εμβυθιστική εμπειρία που ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ, στην επιστημονική φαντασία και σε μια μεταφυσική περφόρμανς. Στην έξοδό του από τον κόσμο των σκιών το κοινό θα συμμετάσχει σε ένα σύγχρονο γλέντι, όπου σημερινοί άνθρωποι καθρεφτίζουν παραμορφωμένα τα είδωλα των μυθικών μορφών που οι θεατές ονειρεύτηκαν στο περιπετειώδες ταξίδι τους μέσα στο Hotel Spectre. Παίζουν: Γιάννης Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Κορωναίος, Έκτορας Λυγίζος, Ράνια Οικονομίδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Καλλιόπη Σίμου, Αποστόλης Τότσικας Πηνελόπη Τσιλίκα, Σπύρος Ντόγκας, Κωνσταντίνα Βέρρου.
Καθημερινά στις 21:00 (προσέλευση: 20:30) & 22:30 (προσέλευση: 21:45)
Γενική είσοδος 15€, Μειωμένο (φοιτητές, 65 άνω): 10€, Ατέλειες (άνεργοι, ΑμΕΑ και συνοδοί, ηθοποιοί) 5€
Αποθήκες Παλαιού Ελαιουργείου, Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα | Σημείο συγκέντρωσης: Πρώην Αναψυκτήριο Ελευσίνας (παράκτιο μέτωπο)

4. Hot Under The Collar Show & Improv Jam στο Θέατρο Άβατον

Δύο ομάδες ηθοποιών αυτοσχεδιασμού θα μοιραστούν τη σκηνή του θεάτρου Άβατον για μία και μοναδική παράσταση με θέμα το φλερτ, τη σεξουαλικότητα, την οικειότητα. Μετά την παρακολούθηση ενός εντατικού σεμιναρίου της QUAKE! με την παγκοσμίου φήμης αυτοσχεδιάστρια Rhiannon Jenkins, οι ομάδες θα παρουσιάσουν όσα διδάχθηκαν, σε σκηνές καυτές ή τρυφερές, ρομαντικές ή ξενέρωτες, ανακαλύπτοντας το δικό τους ιδιαίτερο, μοναδικό στίγμα ερωτισμού. Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει Improv Jam, που θα παρουσιάσει η ίδια η Rhiannon, με ανοιχτή συμμετοχή του κοινού. Η παράσταση και το Jam θα γίνουν στα αγγλικά.
Δευτέρα 22/5 στις 21:15
5€
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Αθήνα

5. Τι να κάνουμε;, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου, «Τι να κάνουμε;», εμπνευσμένη από το έργο του Νικολάι Τσερνισέφσκι, παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Μη φιλοδοξώντας σε μια πιστή θεατρική μεταφορά του έργου –εγχείρημα που αποτρέπουν οι μνημειώδεις διαστάσεις αλλά και οι ριζικές διαφορές από την εποχή του–, η παράσταση αντλεί έμπνευση και υλικό από το μυθιστόρημα του Τσερνισέφσκι για να συνομιλήσει με τον σημερινό θεατή και να αμφισβητήσει τα σημερινά κοινωνικά «αδιέξοδα», που εξακολουθούν να βασίζονται σε διαχρονικά, πατριαρχικά στερεότυπα. Με έμφαση στη χρήση real time video που αποτελεί και το κύριο μέσο αφήγησης, χρησιμοποιείται πότε θεατρική γλώσσα και πότε κινηματογραφική: οι τέσσερις ηθοποιοί «γυρίζουν» επιλεγμένες σκηνές με την τελική εικόνα να συνθέτει κινηματογραφικά στιγμιότυπα «εποχής» με ζωντανό λόγο. Παίζουν: Δημήτρης Γεωργιάδης, Θεοδώρα Λούκας, Λάμπρος Πηγούνης, Σοφία Πριοβόλου, Βασίλης Σαφός.
22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 31/5 & 1, 2, 3, 4/6 στις 21:00
Από 15€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b