MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 7 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

7 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου 2023.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Warhaus στο Gazarte

Οι Warhaus κατέφτασαν στην Αθήνα για μια βραδιά γεμάτη από σκοτεινές jazz και pop μελωδίες. Πέρασε μισή δεκαετία μετά την έμπνευση του Maarten Devoldere (Balthazar) να δημιουργήσει το solo project Warhaus που κατέκτησε τις καρδιές μας και μάς χάρισε δύο άλμπουμ που αποθεώθηκαν από τους απανταχού μουσικόφιλους – τα “We Fucked a Flame into Being” (2016) και “Warhaus” (2017), με κομμάτια sexy, dark pop αισθητικής, όπως το “Love’s a Stranger” και το “Machinery”, που ελπίζουμε να ακούσουμε τη βραδιά του Σαββάτου στο roofstage του Gazarte.
Σάββατο 20/5 στις 22:00
25€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

2. Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων: Έργα μουσικής δωματίου των Louis Spohr & Felix Mendelssohn στο Μέγαρο

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων συνεχίζει τον φετινό κύκλο των εμφανίσεών της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου. Με την επιλογή έργων από το πλούσιο ρεπερτόριο του 19ου αιώνα, τα μέλη της Oρχήστρας Νέων in Residence του Μεγάρου αναδεικνύουν τη μεγάλη αξία αυτού του απαιτητικού μουσικού είδους που ερμηνεύεται από μικρά σχήματα συλλογικής δράσης, καλλιεργώντας και οξύνοντας τα αντανακλαστικά του κάθε σολίστ. Στη ζεστή ατμόσφαιρα της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος, το Σάββατο 20 Μαΐου, οι νεαροί μουσικοί του συνόλου παρουσιάζουν δύο συναρπαστικά έργα του πρώιμου γερμανικού Ρομαντισμού, τα οποία σπάνια έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό. Πρόκειται για το ιδιαίτερα δημοφιλές και εκλεπτυσμένο Νονέτο σε φα μείζονα για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο, φαγκότο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο του Louis Spohr και για το Οκτέτο για έγχορδα σε μι ύφεση μείζονα του Felix Mendelssohn, μια εντυπωσιακή σύνθεση με έντονα δυναμικό χαρακτήρα.
Σάββατο 20/5 στις 20:30
8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12€, 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. Οι Minami Deutsch στο Temple

Οι Ιάπωνες krautrockers Minami Deutsch έρχονται στο Temple για δύο μοναδικές εμφανίσεις. Σχηματισμένοι από τον Kyotaro Miula το 2014, οι krautrockers Minami Deutsch ξεκίνησαν να παίζουν ζωντανά στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο. Αυτό οδήγησε στη συμμετοχή τους στο Krautrock Night, ένα πάρτι που διοργανώθηκε από το Tokyo Psych Fest, και αργότερα σε μια περιοδεία στην Ταϊβάν. Τον Σεπτέμβριο του 2015, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο μέσω της αγγλικής καλτ δισκογραφικής Cardinal Fuzz Records. Ταυτόχρονα, οι Minami Deutsch κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους σε κασέτα και ψηφιακά, μέσω της δισκογραφικής Guruguru Brain των Kikagaku Moyo. Η κυκλοφορία έλαβε πολύ θετική ανταπόκριση από από τους μουσικοκριτικούς παγκοσμίως, σε websites όπως το Echoes and Dust και το Psychedelic Baby Magazine, όπως και διάφορες μουσικές ιστοσελίδες με βάση την Ιαπωνία.
Σάββατο 20 και Κυριακή 21/5 στις 20:00
18€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

4. “Art Under Pressure” στο Bios Ρομάντσο

Ο οργανισμός ReFocus μάς καλεί στο Bios Ρομάντσο για όλο το Σαββατοκύριακο, για μια πολυήμερη δράση, παρουσιάζοντας έκθεση φωτογραφίας, βίντεο, design, προβολές ταινιών, μουσικών βίντεο, γραφιστικής, μουσικής performance και ένα DJ lineup παγκόσμιας αναγνώρισης.
Σάββατο 20/5 στις 14:00 – 23:55 και Κυριακή 21/5 στις 14:00 – 20:00
8€ προπώληση, 10€ ταμείο * Κυριακή (14:00 – 20:00): Είσοδος ελεύθερη
Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

5. Ανοιξιάτικη συναυλία της Camerata Junior στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η συναυλία της Κυριακής 21 Μαΐου ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Camerata Junior, Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής και Ορχήστρας in Residence του Μεγάρου, η οποία φέτος μετατράπηκε σε συμφωνική, προσθέτοντας στο δυναμικό της τμήμα πνευστών και διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες και το ρεπερτόριό της. Ως συμφωνική πλέον ορχήστρα, η Camerata Junior, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Νίκου Χαλιάσα, παρουσιάζει μεταξύ άλλων στην ανοιξιάτικη συναυλία της στο Μέγαρο δύο αριστουργήματα της μουσικής φιλολογίας γραμμένα από τον μεγάλο αυστριακό συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: τη δημοφιλή Συμφωνία αρ. 40 και το περίφημο Κοντσέρτο για κλαρινέτο σε λα μείζονα, τελευταίο ορχηστρικό έργο του συνθέτη. Με την Ορχήστρα συμπράττει ως σολίστ ο διεθνώς διακεκριμένος κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης.
Κυριακή 21/5 στις 12:00
10€ 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χ. Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

6. Ακάλυπτη στον ακάλυπτο, της Ρούλας Καρακατσάνη στο Θέατρο Αλκμήνη

Το έργο «Ακάλυπτη στον ακάλυπτο» της Ρούλας Καρακατσάνη, μια παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη του Θύμιου Καρακατσάνη για τα 10 χρόνια απουσίας του, ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά. Σε μια εύθραυστη καθημερινότητα “η ακάλυπτη” βρίσκει διέξοδο στη φαντασία. Διεκδικεί το όνειρο με σουρεαλισμό, ειλικρίνεια και χιούμορ, μιλώντας για έναν κόσμο όπου η αγάπη και η τρυφερότητα βάζουν τα θεμέλιά του. Το γέλιο, ως καλός αγωγός της σκέψης, δημιουργεί ανθρώπους που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Ένα φωτεινό πλάσμα που γίνεται σύμβολο ελπίδας. Παίζει η Αλεξάνδρα Καρακατσάνη.
Κάθε Σαββατο και Κυριακή στις 21:30
10€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

7. 5 Lesbians eating a Quiche, των Άντριου Χόμπγκουντ και Ίβαν Λίντερ στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η παρωδία σεξουαλικής καταπίεσης «5 Lesbians eating a Quiche», των Άντριου Χόμπγκουντ και Ίβαν Λίντερ παρουσιάζεται για δύο τελευταίες παραστάσεις στο Red Jasper Cabaret Theatre. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα σε σκηνοθεσία της Εβίτας Ιωάννου, στο πλαίσιο του προγράμματος theYard.Residency.21 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ. Διαδραματίζεται το 1956 στην ετήσια συνέλευση του Σωματείου Susan B. Anthony της Αδελφότητας της Gertrude Stein, που συγκεντρώνεται στο υπόγειο μιας εκκλησίας για τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού quiche. Οι γυναίκες αυτές λατρεύουν την quiche. Αγαπούν την quiche περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άτομο στην ιστορία του κόσμου που αγάπησε ποτέ την quiche. «Όχι άντρες, όχι κρέας, μόνο καλή συμπεριφορά», είναι το σύνθημά τους. Όταν όμως μια πυρηνική έκρηξη φέρνει την καταστροφή στον έξω κόσμο, ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός διακόπτεται, και οι ηρωίδες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τα μυστικά και τη σεξουαλική τους ταυτότητα.
Σάββατο 20/5 στις 18:30 και στις 21:00
12€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b