MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 18 Μαΐου

Προβολές ταινιών και δημιουργικές επιλογές για να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Monopoli Team

Queer Movie Nights στο Goethe Institut

Μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, το FILM CLUB, αναπτύσσεται σε ξεχωριστά “επεισόδια” τα οποία επιμελούνται διαφορετικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γκαίτε. Την Πέμπτη 18 Μαΐου, το FILM CLUB συνεχίζεται, σε επιμέλεια αυτή τη φορά του κινηματογραφικού Φεστιβάλ “Queer Movie Nights“, και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας, το Norwegian Film Institute και το Cinobo. Πρώτα θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους “Thanks for dancing” του Henrik Martin Dahlsbakken (Υπόθεση: Μια σχέση ζωής φτάνει στο τέλος της, καθώς ακολουθούμε δύο ηλικιωμένους και πρώην αθλητές τον τελευταίο χειμώνα που ζουν μαζί.), έπειτα η ταινία “Noora” του Tommy Næss (Υπόθεση: Η Noora μεγαλώνει σε μια αυστηρή χριστιανική αίρεση. Όταν ερωτεύεται τη Siv, ανατρέπει τα σχέδια της οικογένειάς της να την παντρέψουν με τον κατά πολύ μεγαλύτερο της, Johannes.) και τέλος στις 20:00 η ταινία “Enfant terrible” του Oskar Roehler. (Υπόθεση: Με στυλιζαρισμένες εικόνες και θεατρικά σκηνικά που συχνά θυμίζουν τα κινηματογραφικά αριστουργήματα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ο Όσκαρ Ρόλερ μας ταξιδεύει στην υπερβολική ζωή και το πολωτικό έργο του θρυλικού σκηνοθέτη, όπου κυριαρχούν η δίψα για έρωτα, η φρενίτιδα των ναρκωτικών και η εργασιακή μανία, μεταξύ ιδιοφυΐας και τρέλας.)
18/5, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε– Ομήρου 14-16, Αθήνα

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Εκδήλωση στο Omikron 2

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Την Πέμπτη 18 Μαΐου, θα παρουσιαστεί η εκδήλωση – συζήτηση -που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.)- «H ελληνική ‘mafia’ στα δίχτυα της αστυνομικής λογοτεχνίας & της Εγκληματολογίας». Θα μιλήσουν οι: Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας), Αναστασία Χαλκιά (Δρ. Εγκληματολογίας, διδάσκουσα ΕΚΠΑ & ΕΑΠ), Διονύσης Χιόνης (δικηγόρος, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.), ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει η Μάρθα Λεμπέση (ΜΔΕ Εγκληματολογίας, διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.).
18/5, 19:00 
Omikron 2– Βουτάδων 42, Γκάζι

Εργαστήριο “Το Δέντρο της ζωής” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

Το δέντρο της ζωής, Κλιμτ. Photo Credits: Wikemedia Commons

Με αφορμή τη συμμετοχή στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα “Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής”, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής, Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου θα υλοποιήσει την Πέμπτη 18 Μαΐου, ένα εικαστικό εργαστήριο ενηλίκων, με τίτλο “Το Δέντρο της ζωής” βασισμένο στον γνωστό πίνακα του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ, το οποίο οι παρευρισκόμενοι θα δημιουργήσουν με τεχνικές της Βυζαντινής Τέχνης, χρώματα αγιογραφίας σε σκόνη και φύλλα χρυσού.
18/5, 18:00-21:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Κοντόπουλου 11, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Δυναμική παρουσία στις Κάννες με διεθνείς δράσεις και συνεργασίες12.09.2018

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στην Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, την Πέμπτη 18 Μαΐου, ανοίγει τις πόρτες της από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 έως τις 21:00 το απόγευμα, με επιπλέον παράλληλες δράσεις για ενήλικες και παιδιά. Στις 18:30 θα ξεκινήσουν οι ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές και παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού “Ο Μαγικός Αυλός”. Στις 19:00 θα υλοποιηθεί εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες, ενώ στις 19:30 οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στην έκθεση “Αμμόχωστος – Πειραιάς, Διαδρομές επί Σκοπού”. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια ρόλων στο πλαίσιο του βιωματικού εκπαιδευτικού προγράμματος “Το Κουκλοθέατρο του Μαστρο-Πέτρου”.
18/5, 09:00-21:00
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά – Φίλωνος 29, Πειραιάς

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και διοργανώνει δωρεάν 45′ ξεναγήσεις στη μόνιμη Συλλογή με θέμα “Από τη Φύση στην Εξέλιξη” (9:00, 11:00, 14:30 και 15:00), επιδείξεις στα εργαστήρια ΖΕΜ και ΖΕΔΕΤ στις 11:00 και στις 13:00 και Διάλεξη από τον διακεκριμένο Αμερικανό Ιστορικό Τέχνης, Δρ. Matthew Drutt με τίτλο “Το Εικαστικό Κόσμημα στο γίγνεσθαι της ιστορίας της Τέχνης”. (Για τη διάλεξη η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως απαιτείται κράτηση στο 2109221044)
18/5, 09:00-18:00
Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη- Καρυατίδων & Καλλισπέρη 12, Αθήνα 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες από τις 9:00 έως τις 20:00. Η φετινή θεματική “Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής” επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον ρόλο των μουσείων ως χώρων ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας και κοινωνικοποίησης των παιδιών, στοιχεία απαραίτητα για την ευημερία και την ψυχική τους υγεία.  Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στην Παιδική Γωνιά, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον δεύτερο όροφο. Εκεί θα βρουν οθόνες αφής με διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια και ευχάριστα βίντεο, που ζωντανεύουν αρχαίους μύθους, αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες και ξεδιπλώνουν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων.
18/5, 9:00-20:00
Μουσείο Ακρόπολης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Πολιτισμού: H Κύθνος απέκτησε το δικό της Αρχαιολογικό Μουσείο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b