MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ronnie James Dio: Η ιστορία πίσω από τη διάσημη χειρονομία της μέταλ

Είναι μια χειρονομία εύκολα αναγνωρίσιμη. Κάτι σαν σήμα κατατεθέν για τους χεβιμεταλλάδες ανά τον κόσμο. Λίγοι, όμως, είναι αυτοί που ξέρουν πώς και κυρίως γιατί την καθιέρωσε ο σπουδαίος Ronnie James Dio.

Monopoli Team

Αν βρεθείτε σε κάποια heavy metal συναυλία τότε είναι, περίπου, δεδομένο πως θα δείτε πολλούς (αν όχι όλους) τους θεατές να κάνουν, κατά τη διάρκεια των τραγουδιών, μια συγκεκριμένη χειρονομία. Η λεγόμενη και «devils horns». Η χειρονομία αυτή είναι κάτι σαν… χαιρετισμός ή κίνηση επιδοκιμασίας για τους μεταλλάδες αν και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται και ποιος την καθιέρωσε.

Η σημερινή ημέρα είναι, μάλλον, η καταλληλότερη για να αναφερθούμε στον άνθρωπο που την καθιέρωσε και την έκανε διάσημη. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον, κατά πολλούς καλύτερο τραγουδιστή που «έβγαλε» ποτέ το συγκεκριμένο είδος μουσικής, Ronnie James Dio ο οποίος μια ημέρα σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Music Week 2023: Επιστρέφει δυναμικά με 30 live acts, 130 ομιλητές και συναυλίες σε 4 venues12.09.2018

Η ιστορία πίσω από το «devils horns»

Στη διάρκεια της σπουδαίας του καριέρας ο Dio συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκληρής μουσικής. Όταν ο μικρόσωμος Αμερικανό – Ιταλός με τη μαγική φωνή έφυγε από τους Rainbow αφού τα είχε «σπάσει» με τον Ritchie Blackmore, δέχθηκε πρόσκληση από τον Tony Iommi να γίνει ο frondman των θρυλικών Black Sabbath αντικαθιστώντας τον… θεότρελο Ozzy Osbourne ο οποίος, λίγες εβδομάδες πριν είχε πάρει «διαζύγιο» από την μπάντα που τον δόξασε και τη δόξασε.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεφέλη Φασούλη, γιατί αγαπάς τόσο τη jazz μουσική;12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b