MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 15 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

Monopoli Team

Προβολή της ταινίας “Η αιχμάλωτη” στη Δροσιά

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής και το Ινστιτούτο Θερβάντες θα προβάλλει την ταινία «Η αιχμάλωτη» του Gaston Biraben. Υπόθεση: Η Κριστίνα, ένα 15χρονο κορίτσι, οδηγείται μια μέρα από το αυστηρό καθολικό της σχολείο στο Μπουένος Άιρες στο γραφείο ενός δικαστή, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι κόρη ενός νεαρού ζευγαριού στρατευμένων αρχιτεκτόνων, που εξαφανίστηκαν τη δεκαετία του 70. Η προσαρμογή της Κριστίνα στη νέα πραγματικότητα είναι το κύριο θέμα του σκηνοθέτη και εδώ βρίσκεται και η αλληγορία του για τα βαθιά τραύματα της Αργεντινής.
15/5, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς – Γρ. Λαμπράκη 19, Δροσιά

Η παράσταση “Τί είδε ο Μπάτλερ” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα συνεχίζεται τη Δευτέρα 15 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, το κοινό θα παρακολουθήσει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας την παράσταση “Τί είδε ο Μπάτλερ” του Joe Orton σε κείμενο Πάνου Αμαραντίδη, και σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου. Υπόθεση: Στην ψυχιατρική κλινική του κυρίου Πρέντις έρχεται μία νεαρή κοπέλα με σκοπό να δουλέψει ως γραμματέας. Ο ψυχίατρος όμως έχει άλλες βλέψεις. Την ίδια στιγμή φτάνει στην κλινική η σύζυγος του κυρίου Πρέντις έπειτα από ένα ξέφρενο πάρτι, κυνηγημένη από ένα νεαρό απατεώνα που την εκβιάζει. Το αλαλούμ συμπληρώνεται με την άφιξη ενός ψυχικά διαταραγμένου κρατικού ελεγκτή για επιθεώρηση στην κλινική κι ενός αστυνόμου που ψάχνει απεγνωσμένα το χαμένο μέλος από το άγαλμα του Ουίστον Τσόρτσιλ.
15/5, 20:00
Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001. 
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123, Καλλιθέα

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση βιβλίου στο Βιβλιοπωλείο Monogram

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, θα παρουσιαστεί ο δεύτερος τόμος της συλλογής διηγημάτων «Θεσσαλονίκη Νουάρ – Απειλητική Νύμφη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπον, και τις ιστορίες του υπογράφουν δέκα βορειοελλαδίτες συγγραφείς μυστηρίου και αστυνομικής μυθοπλασίας. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ Φίλιππος Φιλίππου, η συγγραφέας Κλαίρη Θεοδώρου και ο  υπεύθυνος της έκδοσης «Θεσσαλονίκη Νουάρ», Αλέξανδρος Μυροφορίδης.
15/5, 19:00
Βιβλιοπωλείο Monogram – Υμηττού 17, Χολαργός

Πέρα από τον νόμο: Εκδήλωση του Εργαστηρίου Πολιτισμικής Εγκληματολογίας στο Σεράφειο

Την Δευτέρα 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων εκδήλωση του Εργαστηρίου Πολιτισμικής Εγκληματολογίας με θέμα: «Πέρα από τον νόμο: Η συνάντηση πολιτισμού και εγκλήματος υπό το πρίσμα της πολιτισμικής εγκληματολογίας». Η εκδήλωση εξετάζει τη σχέση πολιτισμού και εγκλήματος υπό την οπτική της πολιτισμικής εγκληματολογίας και θα διερευνήσει πώς οι πολιτισμικές έννοιες και πρακτικές διαμορφώνουν την κατανόησή μας για το έγκλημα και τον έλεγχό του. Θα συζητηθεί, επίσης, ο ρόλος της πολιτιστικής εγκληματολογίας σε θέματα όπως η εγκληματοποίηση συμπεριφορών, η κατασκευή αποκλινουσών ταυτοτήτων και ο αντίκτυπος του εγκλήματος στην μυθοπλασία και τον κινηματογράφο μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Σοφία Βιδάλη, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και ο Δημήτρης Κόρος, Δρ Σωφρονιστικής Πολιτικής, Eντεταλμένος διδάσκων Νομικής Σχολής ΔΠΘ.
15/5, 18:00-20:00
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 144, Αθήνα 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη στα Public Cafe Συντάγματος

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και τα Public Συντάγματος συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, «Το μπλε ζαφείρι», τη Δευτέρα 15 Μαΐου στο Public Café Συντάγματος. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Νάνσυ Παραδεισανού, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώνουν μουσικά ο Τίμος Καραδήμας (κιθάρα) και η Σοφία Μαγαλιού (τραγούδι). Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οθάνατος του Μάρκου ήταν άραγε τραγικό δυστύχημα ή ανθρωποκτονία από πρόθεση; Ο Άλκης είναι σίγουρος πως η Μελάνθη κάτι του κρύβει. Κι ως αστυνομικός είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια. Εκείνη ξέρει πως δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του. Αν του αποκαλύψει πως δε σταμάτησε ποτέ να τον αγαπάει, θα αναγκαστεί να μοιραστεί μαζί του το ανείπωτο μυστικό της. Και τότε η ζωή της θα γίνει χίλια κομμάτια. Μπερδεμένη, φοβισμένη και μόνη, προσπαθεί να ξεφύγει από τον ιστό που υφαίνεται γύρω της. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη ζωή της. Ένα μπλε ζαφείρι, ένας σκορπιός, ένα γεράκι-κυνηγός κι η Λήμνος, ένα νησί πλημμυρισμένο μυστήριο, μπλέκονται με τους ήρωες, με το αγγελικό και συνάμα διαβολικό πρόσωπό τους, με τα ανείπωτα μυστικά τους, με τρεις δολοφονίες.
15/5, 20:30
Public Cafe Συντάγματος – Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Street Food Festival 2023: Το αγαπημένο φεστιβάλ των foodies επιστρέφει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b