MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

Ο δημοφιλής τραγουδιστής που αναδείχθηκε σε μια από τις χαρακτηριστικότερες φωνές του ελαφρού τραγουδιού, με επιτυχίες όπως το «Ένας ουρανός με αστέρια» και «Σ’αγαπώ σε όλες τις γλώσσες», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής
Monopoli Team

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του τραγουδιού, του κινηματογράφου, του θεάτρου και του ραδιοφώνου.

Ξεχώρισε ως ένας από τους χαρακτηριστικότερους ερμηνευτές του ελαφρού τραγουδιού, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Μουζάκης, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Κώστας Καπνίσης κ.ά. Ανάμεσα στις γνωστότερες επιτυχίες του συγκαταλέγονται τραγούδια όπως το «Ένας ουρανός με αστέρια», «Σ’αγαπώ σε όλες τις γλώσσες», «Η πρώτη μας νύχτα», «Σου το’πα μια και δυο και τρεις», «Θέλω κοντά σου να μείνω».  

Το 1963 και το 1970 του απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το  «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου) αντίστοιχα. Από το 1958 έως το 1962 υπήρξε ο επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων.

Στον κινηματογράφο πραγματοποίησε την εμφάνιση του σε ταινίες όπως το κλασικό πλέον «Ραντεβού στον Αέρα» (1966) του Γιάννη Δαλιανίδη και την κωμωδία «Όταν λείπει η Γάτα» (1962) του Αλέκου Σακελλάριου. Ήταν πρώτος ξάδερφος με τον συνονόματο του ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή. Τέλος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας του Παναθηναϊκού, ενώ τραγούδησε και τον ύμνο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα, 12 Μαΐου, φεύγει από τη ζωή ο Νίκος Γκάτσος12.09.2018

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 89χρονός τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b