MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 13 Μαΐου

Το Φεστιβάλ Piano City Athens στην Αθήνα

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου, ένα νέο φεστιβάλ μετατρέπει την Αθήνα σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα πιάνου και την πλημμυρίζει με μουσική. Το Piano City Athens, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, προσφέρει στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν κοντσέρτων πιάνου σε πολυάριθμους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε όλη την πόλη.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
13/5 και 14/5, 11:00-21:00
Σε διάφορα σημεία της πόλης 

Sky Vector Music showcase στην Πλατεία Θησέως

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, από τις 17:30 και μετά, η δισκογραφική εταιρεία Sky Vector Music συμμετέχει για πρώτη φορά στο Athens City Festival, με ένα event που θα συμβεί στην καρδιά της πόλης, την πλατεία Θησέως, και θα συνδυάζει ζωντανές εμφανίσεις και DJ sets. Ένα block party με urban χαρακτήρα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθήνας, που θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους από τα afrobeats του Ofili και το δυναμικό trap του Moose, μέχρι την αυθεντικότητα του Νέγρου του Μοριά και τους ατμοσφαιρικούς ρυθμούς του RSN και από κει στους Stixoima, ένα από τα σπουδαιότερα εγχώρια Hip-Hop γκρουπ όλων των εποχών.
13/5 17:30
Πλατεία Θησέως 

Η παράσταση “Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης” στον Άγιο Δημήτρη

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Λέλα Καραγιάννη – Η Μάνα της Αντίστασης» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, το Σάββατο 13 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για έναν μονόλογο σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, με τη Μαίρη Βιδάλη στον ομώνυμο ρόλο, για τον οποίο μάλιστα τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο ερμηνείας «Αντιγόνη Βαλάκου» από την Ακαδημία Κορφιάτικων. Υπόθεση: Η Λέλα Καραγιάννη θεωρείται η κορυφαία κατοχική ηρωίδα της Αθήνας. Μέσα στην κακόφωνη εποχή που μας περιβάλει σκιάζοντας τις προθέσεις και τις προσδοκίες μας, η θεατρική Λέλα έρχεται ως άγγελος της νεοελληνικής τραγωδίας για να επικαιροποιήσει την αξιοπρέπεια, την αντίσταση στη βαρβαρότητα και να μετατρέψει το θάνατό της σε παράδειγμα διαρκούς ήθους.
13/5, 20:00
Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» – Αγ. Δημητρίου 55 -εντός Δημαρχείου

7ο Wellness Festival Greece/Φεστιβάλ Ευεξίας στην Ακαδημία Πλάτωνος

Photo by William Farlow on Unsplash

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο Ακαδημίας Πλάτωνος. Το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς κανένα διαχωρισμό και χωρίς καμία διάκριση. Στον χώρο της Ακαδημίας θα υπάρχει το καλάθι από τον “Ο Άλλος Άνθρωπος Κοινωνική Κουζίνα”, για να γεμίσει με ό,τι μπορεί ο καθένας μας. Σ’ αυτό το Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πολύ ενδιαφέρουσες πρακτικές όπως: Chakras Rainbow Meditation, Thai Massage, Λεμφική παροχέτευση προσώπου, Gua Sha/Βεντούζες, Ωτοβελονισμό NADA, Hatha Yoga/Sound Healing, Yoga Nidra, Contakids, Θεραπευτικό κόσμημα, Βοτανοθεραπεία, Workshop για γείωση και αίσθημα ασφάλειας, Ασκήσεις αυτοϊασης αλλά και το Kirtan, Το τραγούδι της καρδιάς. Μαζί με τους εκπαιδευτές, οι παρευρισκόμενοι θα δημιουργήσουν, θα χαλαρώσουν, θα τονωθούν και θα προσφέρουν. Μοναδική προϋπόθεση να φορέσουν όλοι άνετα ρούχα, να φέρουν τα στρωματάκια ή τις πετσέτες τους, και φυσικά την καλή τους διάθεση! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
13/5 και 14/5, 13:00-19:00
Ακαδημία Πλάτωνος – Μοναστηρίου 137, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Γέφυρα Αγάπης: Συναυλία κλασικής μουσικής για τη στήριξη της «Γαλιλαίας» στο Ίδρυμα Γουλανδρή12.09.2018

Κυριακή 14 Μαΐου

Γιορτή της Μητέρας στο Περιστέρι

Ο Δήμος Περιστερίου προσκαλεί το κοινό στις εκδηλώσεις που διοργανώνει για τη Γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 14 Μαΐου στο Άλσος Περιστερίου. Τα παιδιά θα μπορούν να βγάλουν ψηφιακές φωτογραφίες με τις μαμάδες τους, να κάνουν face painting, να κατασκευάσουν δώρα και κάρτες με μηνύματα αγάπης, να διαβάσουν παραμύθια, να παίξουν θεατρικά παιχνίδια, να τραγουδήσουν, να φτιάξουν τους δικούς τους στίχους για τη μαμά, να γράψουν τις καλύτερες ευχές τους και τις αφιερώσεις στο μεγαλύτερο βιβλίο ευχών!
14/5, 11:00-13:30 και 18:00-20:30
Άλσος Περιστερίου – Αγίου Βασιλείου 62, Περιστέρι

Βαρβάκειος The Party

Το Athens City Festival παρουσιάζει το απόλυτο μουσικό event στην πιο διάσημη αγορά της πόλης. Η Βαρβάκειος, η Δημοτική Αγορά και πνεύμονας της επιχειρηματικής ζωής του κέντρου της Αθήνας, μετατρέπεται για ένα απόγευμα σε ένα εκπληκτικό club και παγκόσμιο κέντρο της χορευτικής μουσικής, αποδεικνύοντας ότι η Αθήνα δεν είναι μόνο ιστορία. Καταξιωμένοι djs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας στο κοινό ένα απόγευμα γεμάτο με τις πιο updated επιλογές της καλής ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής. Από νωρίς το απόγευμα, ο Αδριανός Παπαδέας από τον Best 92.6, ο Νίκος Δρογώσης από τον En Lefko 87.7 και ο χαρισματικός Autow Nite Superstore, μας δείχνουν με μαεστρία ότι το καλύτερο clubbing γίνεται στον δρόμο.
14/5, 17:30-22:00
Βαρβάκειος Αγορά

Προβολή της ταινίας “Γλυκιά Συμμορία” στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 14 Μαΐου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), στον κινηματογράφο Ίριδα θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Νικολαϊδη, “Γλυκιά Συμμορία“. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με την συνεργάτιδα του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαϊδη, Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου και την παραγωγό Θεοδώρα Βαλεντή. Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Μενέλαος Καραμαγγιώλης, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση της νέας έκδοσης του βιβλίου του Νίκου Νικολαϊδη. Υπόθεση: Μια ιστορία χαράς και τρυφερής αγάπης. Μια μουσική θανάτου, μια αποθέωση χρωμάτων, γλυκιάς βίας και ονείρου. Η ιστορία τεσσάρων φίλων που θα μπορούσαν να είναι γείτονές σας, που επέλεξαν συνειδητά να πεθάνουν πίσω από τις κλεμμένες καραμπίνες τους, φτύνοντας ένα σαρκαστικό χαμόγελο πάνω στο πρόσωπό σας. (προκράτηση θέσης εδώ)
14/5, 20:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Προβολή της ταινίας “Will-o’-the-wisp” στον Μικρόκοσμο

Την Κυριακή 14 Μαΐου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει προβολή της υποψήφιας ταινίας για το Βραβείο Κοινού Lux 2023, “Will-o’-the-wisp” του Ζοάο Πέντρο Ροντρίγκες. Πριν την προβολή της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί q&a με τον Θράσο Καμινάκη.
14/5, 20:30
Μικρόκοσμος – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, Αθήνα

Hideout Block Party στο Lunar Space

Την Κυριακή 14 Μαΐου, το Lunar Space Athens, ο μεγαλύτερος open air συναυλιακός χώρος της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ παρέα με αγαπημένους DJ’s της πόλης, παγωμένα cocktail, street food, flea market και πολλές ακόμα δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο.
14/5, 19:00
Lunar Space Athens – Πολυκράτους 6, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Digital Arts Festival 2023: Διερευνώντας το “ανοίκειο” στο κέντρο της Αθήνας12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b