MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 12 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. 4.48 Psychosis: Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί τον διάσημο μονόλογο της Sarah Kane στο Επί Κολωνώ

To «4.48 Psychosis», μια διασκευή βασισμένη στον παραληρηματικό θεατρικό μονόλογο της Sarah Kane, παρουσιάζεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ελένης Σκότη. Το «4.48 Psychosis» μοιάζει να είναι ο αγωνιώδης επιθανάτιος ρόγχος της Sarah Kane, αφού έναν χρόνο μετά την συγγραφή του θα αυτοκτονήσει στην ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν με βαριά κατάθλιψη. Προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ του θέλω και δεν θέλω, ναι αλλά όχι, υπακούω αλλά αντιδρώ, ο διαταραγμένος ψυχισμός της Sarah Kane, εγκλωβίζεται σε ένα φαύλο κύκλο διπλών μηνυμάτων, με δυσνόητες συμπεριφορές, που ενδύονται τον γυμνό ρεαλισμό της παράνοιας, φέρνοντας συγκρούσεις, απελπισία, πόνο, και ματαίωση. Ερμηνεύει: Pavlina Styl. Ηχογραφημένη φωνή ψυχιάτρου: Εβελίνα Αραπίδη.
Παρασκευή στις 21:30 και Σάββατο στις 19:30
Κανονικό: 14€, Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12€, Ατέλεια: 7€
Επί Κολωνώ (Σκηνή Black Box), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα

2. Μούσια, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τριανταφύλλου στο Θέατρο 104

Τα «Μούσια», η μαύρη κωμωδία καταστάσεων των Γιώργου Τριανταφύλλου και Νικόλα Φραγκιουδάκη, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104. Χίλια εννιακόσια ενενήντα κάτι. Ο Κίμωνας και ο Περικλής δυο αδέλφια εντελώς αταίριαστα. Ο ένας, επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός. Ο άλλος, ένας μικροαπατεώνας που ψάχνει να πιάσει την καλή. Και η Αννίτα Καραμπόλη; Τι δουλειά έχει μια πρώην μπουζουξού με την υψηλή τέχνη; Ποια πλεκτάνη τους έφερε κοντά και τέλος πάντων πως θα ξεμπλέξουν από αυτή την ιστορία; Μια ωδή σε όλα αυτά που μάς ξεσήκωσαν και συνεχίζουν να μάς ξεσηκώνουν. Ένας ύμνος στην δεκαετία του 90’ των αναμνήσεων, της ανεμελιάς, του lifestyle, των αγνών, αλλά και των λιγότερο αγνών, προθέσεων. Παίζουν: Νικόλας Φραγκιουδάκης, Γιώργος Σπάνιας, Ζαχαρούλα Κληματσάκη. Μουσικός επί σκηνής: Χρίστος Θεοδώρου.
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15
Γενική είσοδος: 12€, Μειωμένο (φοιτητών- ανέργων): 8€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

3. Το Δρακοδόντι, από τους Χαΐνηδες και την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές

Οι «Χαΐνηδες» συναντούντην ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμως κινείται» και μάς παρουσιάζουν, για τρεις επιπλέον παραστάσεις, την κλασική πλέον παράσταση «Δρακοδόντι» στο θέατρο Ροές στο Γκάζι. Μια συνδυαστική παράσταση, βασισμένη στο έργο «Δρακοδόντι», από την δισκογραφία των Χαΐνηδων, σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη. Ένα έμμετρο παραμύθι, χωρισμένο σε αφηγηματικά μέρη, τραγούδια και οργανικά μέρη. Μέσα σε αυτή τη μουσική σύνθεση, η ομάδα «Κι όμΩς κινείται», δημιουργεί μια παράσταση χορού με στοιχεία ακροβασίας.
Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Κυριακή 14/5 στις 21:00
Προπώληση: 13€ κανονικό, 10€ μειωμένο. Στο ταμείο: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. ADD Festival 2023

Το ADD, το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, επιστρέφει για 4η φορά. Σήμερα Παρασκευή 12 και αύριο Σάββατο 13 Μαΐου, το ADD 2023 θα παρουσιάσει ένα πολυσυλλεκτικό lineup με καταξιωμένα και ανερχόμενα ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή, σε έναν εντελώς αναπάντεχο χώρο. Όλο το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε μία ανοιχτή σκηνή και δύο ημι-ανοιχτές με μεγάλες φεστιβαλικές τέντες, σε ένα σύμπλεγμα γηπέδων ποδοσφαίρου ανάμεσα σε εργοστάσια και αποθήκες. Χτίζοντας ένα φουτουριστικά δυστοπικό σκηνικό, με εύκολη πρόσβαση (μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας), αυτό το ADD θα μάς χαρίσει δύο μέρες γεμάτες χορό, σε 3 διαφορετικές σκηνές και σε συνολική διάρκεια 32 ωρών, (oι πόρτες θα ανοίξουν στις 19.00 το απόγευμα και η μουσική θα κλείσει στις 11.00 το πρωί)! Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι χώροι εδώ.
Παρασκευή 12 και Σάββατο 13/5 στις 19:00
59-184€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ADD και οι Κομήτες του: Το φεστιβάλ επιστρέφει δυνατά – για 4η φορά και σε νέο χώρο12.09.2018

5. Ο Good Job Nicky στο Gazarte

To Roof Stage του gazarte θα φιλοξενήσει απόψε τον Good Job Nicky, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, με το πρωτοποριακό στυλ και τον μοναδικό ήχο του, θα ταξιδέψει το κοινό μέσα στον κόσμο της μουσικής του, παρουσιάζοντας τα δικά του τραγούδια, καθώς και άλλες επιτυχίες του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.
Παρασκευή 12/5 στις 22:00
Από 10€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b