MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 12 Μαΐου

Προβολές ταινιών και παραστάσεις με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Monopoli Team

Μυστήριο 20: Performing Arts Initiator στην Ελευσίνα

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας θα φιλοξενηθεί το “Μυστήριο 20: Performing Arts Initiator”, μία δράση Αφηγηματικής Αρχαιολογίας που στοχεύει να προβάλλει τη θεατρικότητα των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιτελεστικής τέχνης. Με μια ειδικά μελετημένη διαδρομή στον αρχαιολογικό χώρο, το έργο επιχειρεί να εισαγάγει μια νέα προσέγγιση στις έννοιες της ιστορίας, του χρόνου και του χώρου, με την περιέργεια των επισκεπτών για τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία να μετατρέπεται σε ανθρώπινη εμπειρία, μιας και κάθε αρχαιολογικός χώρος είναι ένα κρυπτογραφημένο αφήγημα, ένας κρυπτογραφημένος χρόνος και ένα θέατρο της ανθρώπινης ιστορίας.
12/5, 14:00 (Προκράτηση θέσης εδώ)
Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας 

Προβολή της ταινίας “Close” στον Μικρόκοσμο

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει προβολή της υποψήφιας ταινίας για το Βραβείο Κοινού Lux 2023, “Close” του Lukas Dhont. Πριν την προβολή της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί q&a με τον φιλόλογο και συγγραφέα Τάκη Κατσαμπάνη. Υπόθεση: Το «Close» είναι η ιστορία δύο δεκατριάχρονων αγοριών που είχαν ανέκαθεν μια εξαιρετικά στενή φιλία μα που μεγαλώνοντας θα απομακρυνθούν κάτω από την πίεση των συμμαθητών τους που βλέπουν την σχέση τους υπερβολικά στενή. Οταν ένα τραγικό συμβάν θα αλλάξει τη ζωή του, ένας από τους δύο φίλους θα αναγκαστεί να επανεξετάσει την συμπεριφορά του του και τους λόγους που τον απομάκρυναν από τον φίλο του.
12/5, 20:30
Μικρόκοσμος – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRolex Arts Festival: Αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής με δύο μεγάλα μουσικά events12.09.2018

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χρήστου Αζαριάδη

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Την Παρασκευή 12 Μαΐου, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Χρήστου Αζαριάδη, «Χωρίς άντρες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο βιβλιοκριτικός Πάνος Τουρλής, η συγγραφέας  Οφηλία και ο συγγραφέας Χρήστος Γιαννάκενας.
12/5, 19:00
Omikron 2– Βουτάδων 42, Γκάζι 

Ο Μονόλογος “Κραυγή για το αύριο” της Εύης Οικονομίδου στο Θέατρο Αλκμήνη

Την Παρασκευή 12 Μαΐου θα παρουσιαστεί το “Κραυγή για το αύριο”, ο μονόλογος της Εύης Οικονομίδου, βασισμένος στο έργο της Μπέρρυ Ναχμίας, η οποία κατέθεσε την μαρτυρία της για τον εγκλεισμό της στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου το 1980, όταν έχασε τον άντρα της. Το βιβλίο της εκδόθηκε το 1989 και είναι από τις πρώτες ιστορίες που γράφτηκαν και εκδόθηκαν στα ελληνικά. Η προσωπικότητα της και η δύναμη του χαρακτήρα της Ναχμίας ενέπνευσαν την Εύη Οικονομίδου να γράψει έναν μονόλογο, αποτίνοντας φόρο τιμής σε αυτήν την αξιοθαύμαστη γυναίκα.
12/5, 19:00
Θέατρο Αλκμήνη – Αλκμήνης 8, Πετράλωνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτότυπες δράσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b