MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 11 Μαΐου

Αφιερώματα και παρουσιάσεις βιβλίων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Monopoli Team

Female Music Icons: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Exile Room

Κλείνοντας το πρόγραμμά του για φέτος, τo Exile Room αφιερώνει την προτελευταία προβολή του με ένα εκρηκτικό μουσικό ντοκιμαντέρ που θα συστήσει από την αρχή στο κοινό μία ακόμα γυναίκα που σημάδεψε με τον δικό της τρόπο τον κόσμο της μουσικής, την Cesária Évora. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11 Μαΐου θα προβληθεί το ομώνυμο αφιερωμένο στην τραγουδίστρια ντοκιμαντέρ του 2022. Υπόθεση: Πάει σχεδόν μια δεκαετία από το θάνατο της Ξυπόλητης Ντίβας, που αρνήθηκε να φορέσει παπούτσια ακόμα και στο Carnegie Hall ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πάμφτωχους συμπατριώτες της. Παρόλο που γεννήθηκε σε συνθήκες εξαθλίωσης, η Cesária Évora έζησε τη ζωή της τραγουδώντας.
11/5, 21:00
Exile Room – Αθηνάς 12, Αθήνα

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση βιβλίου στο Omikron 2

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Την Πέμπτη 11 Μαΐου, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Βίκυς Χασάνδρα, «Μαύρη άσφαλτος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου και ο συγγραφέας Γρηγόρης Αζαριάδης. του Τάσου Παπαναστασίου, «Το σπάσιμο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο  Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλής Μοσκώφ και η Εθνική Εκπρόσωπος της ΜΚΟ Α21, Μαρίνα Ντονοπούλου.
11/5, 19:00 
Omikron 2– Βουτάδων 42, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNF Nostos 2023: Ενημέρωση, διάλογος και ψυχαγωγία σε ένα τετραήμερο για την ψυχική υγεία12.09.2018

Αφιέρωμα στον Orson Welles στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Πέμπτη 11 Μαΐου η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το τέταρτο και τελευταίο αφιέρωμα της σειράς με τίτλο “Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες”. Αυτή τη φορά παρουσιάζεται ο Orson Welles (1915-1985), ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, όχι μόνο του αμερικανικού, αλλά του παγκόσμιου σινεμά. Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Welles και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του και με το κοινό. Θα μιλήσουν ο Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.
11/5, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού στον Διόνυσο

H Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Διονύσου ξεκινούν να οργανώνουν από την Πέμπτη 11 Μαΐου δια ζώσης σεμινάρια στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού». Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλες και όλους τους ενήλικες και αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.
11/5, 10:00-12:00
Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου – Πεντζερίδη 3, Άγιος Στέφανος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟυρανός χωρίς σύνορα – δημιουργικότητα χωρίς όρια: Το Ελευθέριος Βενιζέλος φιλοξενεί την 100ή του έκθεση, “Un-Limited Sky”12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b