MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Αυτά από μένα, του Κωνσταντίνου Μπούρα-Μπαϊμάκου στο Θέατρο Nous

Ο φλεγματικός stand up κωμικός Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος έρχεται το Σάββατο 6/5 στο Θέατρο Nous για να ολοκληρώσει τον κύκλο της πρώτης του solo παράστασης, μιας παράστασης που συμπυκνώνει 10 χρόνια πορείας στο σανίδι και πάνω από 700 εμφανίσεις σε όλη τη χώρα, με άλλους κωμικούς ή μόνος. «Αυτά από μένα» είναι ο τίτλος της παράστασης και περιλαμβάνει ιστορίες από γενέθλια, πάρτι και πολύχρωμα μπαλόνια, χωρισμούς αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα ζωής που κανείς δεν ήξερε ότι χρειαζόταν. Αν όμως θέλετε να δείτε έναν άνθρωπο να σας ανοίγεται και να σας αφηγείται μια προσωπική ιστορία, με ανησυχίες, εσωτερικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς, αρχή μέση και τέλος και χιούμορ γλυκόπικρο σαν κερασμένο Martini, τότε θα ξέρετε πως έχετε έρθει στο σωστό μέρος!
Σάββατο 6/5 στις 21:30
10€ 
Θέατρο Nous, Τροίας 34, Αθήνα

2. Λιονέλλα, του Σπύρου Σαμάρα στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Ο Βύρωνας Φιδετζής παρουσιάζει τη «Λιονέλλα» του Σπύρου Σαμάρα, ως όπερα σε τρεις πράξεις (σε συναυλιακή μορφή) στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Η μουσικολογική σκαπάνη του Βύρωνα Φιδετζή φέρνει στο φως άλλο ένα σπουδαίο έργο της ελληνικής μουσικής. Γραμμένη στα τέλη περίπου της πρώτης και εκρηκτικής συνθετικής περιόδου του Κερκυραίου μουσουργού Σπύρου Σαμάρα, η «Λιονέλλα» παρουσιάστηκε την άνοιξη του 1891 στην Σκάλα του Μιλάνο. Μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα δεν υπήρχε καμία πρόσβαση στο συγκεκριμένο έργο, με εξαίρεση τη μικρή «Ουγγρική Ραψωδία». Τη νέα ενορχήστρωση πραγματοποίησε ο Βύρων Φιδετζής το 2021, με βάση το σπαρτίτo της «Λιονέλλα», το οποίο μοιάζει να είναι το μόνο που διεσώθη στο πέρασμα των χρόνων. Η όπερα αναφέρεται στο πάθος του Ούγγρου ευγενή και αξιωματικού του στρατού, Αντόρ, για τον τζόγο. Αυτό το πάθος κερδίζει ακόμα και τον έρωτά του για τη Λιονέλλα, μια νεαρή, όμορφη τσιγγάνα, που λόγω της μεγάλης της αγάπης για τον Αντόρ απαρνήθηκε την οικογένειά της και τη φυλή της.
Σάββατο 6/5 στις 20:00
Περιορισμένης ορατότητας €5 Δ’ Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών) €10 Γ’ Ζώνη €12 Β’ Ζώνη €15 Α’ Ζώνη €20 Διακεκριμένη Ζώνη €25 Προεδρικό Θεωρείο €35
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

3. The Last Five Years: Το βραβευμένο μιούζικαλ του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν στη Λυρική Σκηνή

Η νεοϋορκέζικη ιστορία ενός ασυνήθιστου έρωτα ζωντανεύει για λίγες μόνο παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής,  προσφέροντας μια αξέχαστη μουσικοθεατρική εμπειρία. Ένα έντονα συναισθηματικό και προσωπικό μιούζικαλ δωματίου με θέμα δύο εικοσάρηδες Νεοϋορκέζους που βρίσκουν και χάνουν τον έρωτα στη διάρκεια μιας περιόδου πέντε χρόνων, το “The Last Five Years” χαρακτηρίζεται από την αντισυμβατική δομή του, όπου η Κάθυ αφηγείται την ιστορία αντίστροφα, ενώ ο Τζέιμι αφηγείται την ιστορία σε ευθεία χρονολογική σειρά. Οι χρονικότητες των δυο ηρώων συναντιούνται μόνο μία φορά, στον γάμο τους. Το βραβευμένο με βραβείο Drama Desk έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου, μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Βάσια Ζαχαροπούλου και ο Πάρις Παρασκευάδης.
06, 07, 11, 12, 13 Μαΐου 2023 / Ώρα έναρξης 20:30 (Κυριακή: 19:30)
5€, 20€, Φοιτητικό, παιδικό: 10€
Εθνική Λυρική Σκηνή (Εναλλακτική Σκηνή), Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

4. Στα καλά του καθισμένου 2 1/2 στο Θέατρο Αργώ

Μετά από δύο πετυχημένες σειρές παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, οι δύο αγαπημένοι φίλοι, Δημήτρης Αντωνίου και Μιχάλης Σαρόπουλος, έρχονται στη σκηνή του Θεάτρου Αργώ. Με ανανεωμένο σενάριο και αρκετές καινούριες σκηνές, η παράσταση «Στα καλά του καθισμένου 2,5» έρχεται γεμάτη με φρέσκα και ξεκαρδιστικά αστεία. Σκοπός της; Όχι μόνο να φτιάξει το κέφι αλλά και να ευαισθητοποιήσει, γύρω από σημαντικές πτυχές της δύσκολης καθημερινότητας των ατόμων σε αναπηρικά αμαξίδια και την προσπάθεια αλλαγής της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς όλων μας προς το καλύτερο. Ένα έργο που «παντρεύει» το χιούμορ με την αναπηρία καθώς αποδεικνύει με το πιο διασκεδαστικό τρόπο ότι αυτά τα δύο μπορούνε να πάνε μαζί και μάλιστα μπορούν να μάς οδηγήσουν σε κοινωνίες με λιγότερη ανισότητα και λιγότερα ταμπού. Στην αφήγηση ο Γιάννης Σερβετάς.
Σάββατο 6/5 στις 20:00 και Κυριακή 7/5 στις 18:00 (έως τις 13/5)
10€
Θέατρο Αργώ – Αιμιλία Υψηλάντη (Ελευσινίων 13-15, Μεταξουργείο

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Στα ζάλα του Γκρέκο: Ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη στην Ισπανία στο Μέγαρο

Το έργο «Στα ζάλα του Γκρέκο», ένα μουσικoχορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη στην Ισπανία, στα «βήματα» του μεγάλου έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, με οδηγό τον κιθαρίστα και συνθέτη Χρίστο Τζιφάκι, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Χρίστος Τζιφάκις βλέπει  τη σύγχρονη μουσική και τον χορό σαν ένα θέμα με παραλλαγές. Έχοντας ζήσει τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Ισπανία, αντλεί το υλικό της έμπνευσής του από τους πρωτομάστορες της κρητικής μουσικής αλλά και του φλαμένκο, αναζητώντας τις μουσικές συγγένειες ανάμεσα στους δύο λαούς. Με αλχημική διάθεση μπλέκει στοιχεία του παρελθόντος ‒βυζαντινά, αραβικά, ελληνικά, τσιγγάνικα‒ με σύγχρονα τζαζ ροκ, αναδεικνύοντας τον έντονο διονυσιακό χαρακτήρα των δύο άκρων της Μεσογείου αλλά και τη λαϊκή θυμοσοφία που βρίσκουμε τόσο στην κρητική μαντινάδα, όσο και στην ισπανική letra. Έτσι, δημιουργεί μια ενιαία αισθητική, μπολιάζοντας το παραδοσιακό στοιχείο με το λόγιο και το πανηγύρι της υπαίθρου με το μουσικοσκηνικό δρώμενο.
Σάββατο 6/5 στις 20:00
7,50-35€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

6. The Raveonettes στο Gagarin 205

Οι Raveonettes ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin, για την πρώτη συναυλία τους στην Ελλάδα μετά από 6 χρόνια. Οι περισσότεροι τους γνωρίζουν από το πολυπαιγμένο hit τους “Love In A Trashcan”, ένα τραγούδι που δίκαια έγινε μεγάλη επιτυχία και άντεξε στον χρόνο. Όμως το τρομερό δίδυμο του Sune Rose Wagner και της Sharin Foo έχει να δείξει πολύ περισσότερα στην 20ετή καριέρα του. Η κριτική τους αποδέχεται ως άξιους κληρονόμους των Velvet Underground και των Jesus and Mary Chain, καθώς κατάφεραν να ενώσουν τις μελωδίες του κλασικού ροκ’ν’ρολ από τα 50s και τα 60s με τον σκοτεινό κιθαριστικό θόρυβο και το reverb σε τραγούδια όπως τα “Heart Of Stone”, “The Great Love Sound”, “Recharge & Revolt”, “Kill!”, “Aly, Walk With Me” και πολλά άλλα. Το σίγουρο είναι ότι οι Raveonettes είναι ένα από τα συγκροτήματα που διαμόρφωσαν τον rock ήχο των 00ς. Χάρη στη μεγάλη απήχηση και επιτυχία του “Love In A Trashcan”, υπήρξαν ένα από τα συγκροτήματα που ηγήθηκαν της αναβίωσης του garage rock.
Σάββατο 6/5 στις 21:00
28€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα 

7. Jazz Chronicles με το Μάρθα Μαυροειδή Quartet στο ΚΠΙΣΝ

5 άλμπουμ και 13 χρόνια μετά το ντεμπούτο της The Garden of Rila (2009) που προκάλεσε αίσθηση σε Ελλάδα κai εξωτερικό με την ιδιαίτερη ανάμειξη folk και jazz στοιχείων, η Μάρθα Μαυροειδή έρχεται, ως καλεσμένη της σειράς Jazz Chronicles για να συστήσει το καινούριο κουαρτέτο της. Τότε την είχαν αποκαλέσει “ανερχόμενο αστέρι της βαλκανικής μουσικής”. Στη συνέχεια της πορείας της ταξίδεψε σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ, συνεργάστηκε με ονόματα όπως η Σαββίνα Γιαννάτου και η Eliza Carthy, ενώ διευθύνει και την παραδοσιακή χορωδία Ροδιά. Στη νέα σύνθεση του κουαρτέτου της συμπράττει με άλλους τρεις μουσικούς που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, με τους οποίους συνθέτουν έναν ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει το άρωμα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής με την τροπικότητα της Ανατολικής Μεσογείου και τις jazz αρμονίες. Κάπου μεταξύ Ανατολής και Δύσης, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, πιάνο-κοντραμπάσο-τύμπανα-ηλεκτρική λάφτα και η φωνή της Μαυροειδή συνιστούν μια ιδιαίτερη, μοναδική πρόταση χωρίς γεωγραφικά στεγανά και ηχητικές προκαταλήψεις. Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Γιάννη Παπαδόπουλο [πιάνο], Γιώργο Βεντουρή [κοντραμπάσο], Δημήτρη Κλωνή [τύμπανα] και Μάρθα Μαυροειδή [φωνή και ηλεκτρική λάφτα].
Κυριακή 7/5 στις 21:00
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φάρος), Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

8. Οι Kamelot στο Fuzz

Μια από τις σημαντικότερες power metal μπάντες, οι Kamelot, έρχεται στην Ελλάδα και στο Fuzz Club, στο πλαίσιο γνωριμίας με του καινούριο single “One More Flag In The Ground”. Οι Kamelot ιδρύθηκαν το 1991 στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών από τον κιθαρίστα και βασικό συνθέτη της μπάντας Thomas Youngblood και τον drummer Richard Warner. Η μουσική τους είναι ένα υβρίδιο που συνδυάζει το μελωδικό metal, με progressive, αλλά και doom/gothic στοιχεία, προσφέροντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος των Kamelot είναι και το συστατικό της επιτυχίας που τους έχει καθιερώσει ως μια από τις πιο καινοτόμες μπάντες της metal, αλλά και τις ευρύτερης rock μουσικής, με περιοδείες σε όλο τον κόσμο και θεαματικές παραστάσεις στα πιο φημισμένα rock φεστιβάλ. Κομβικό σημείο στην ιστορία του συγκροτήματος αποτέλεσε η αποχώρηση του Roy Khan και η αντικατάσταση του από τον Tommy Karevik.
Κυριακή 7/5 στις 20:00
38-40€
Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος Αττικής

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b