MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 4 Μαΐου

Διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Monopoli Team

Living Project: Ομιλία της Erin Manning στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Το Κέντρο Μελέτης Χορού Duncan, το χορογραφικό project R.I.C.E. και το Goethe-Institut Athen υποδέχονται την Καναδή θεωρητικό της τέχνης, εικαστικό και πολιτική φιλόσοφο, Erin Manning στο πλαίσιο του Living Project. Με το Living Project, το Κέντρο Μελέτης Χορού Duncan συνεχίζει να διερευνά την έννοια της οικολογίας που αντιλαμβάνεται τον κόσμο σαν ένα αλληλένδετο δίκτυο οργανισμών και αναγνωρίζει στην τέχνη τη δύναμη και τη δυνατότητα να κάνει ορατές αυτές τις διασυνδέσεις. Την Πέμπτη 4 Μαΐου, στο Goethe-Institut Athen, η Erin Manning θα μιλήσει για καίριες έννοιες που διατρέχουν την έρευνα και την πρακτική της, ενώ εκτός από το κεντρικό ερώτημα του πώς θέλουμε να ζούμε, θα διερευνήσει τη σχέση μεταξύ οικολογίας, οικονομίας και εκπαίδευσης.
4/5, 19:30
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14, Αθήνα

Η αλλόκοτη ελευθερία της δημιουργίας: Ο κύκλος συζητήσεων “Freequencies-Ελεύθερες Συχνότητες” στον Ιανό

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και με αφορμή το μνημειώδες ποίημα του Διονύσιου Σολωμού “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” που γράφτηκε πριν από 200 χρόνια, διοργανώνουν τον κύκλο συζητήσεων “Freequencies -Ελεύθερες Συχνότητες“. Στην δεύτερη εκδήλωση με τίτλο “Η αλλόκοτη ελευθερία της δημιουργίας”, θα συνομιλήσουν οι: Σταύρος Ζουμπουλάκης, συγγραφέας, Χαράλαμπος Μπακιρτζής, έφορος των αρχαιοτήτων επί τιμή, Κύριλλος Σαρρής, εικαστικός, Έρση Σωτηροπούλου, συγγραφέας και Φίλιππος Τσαλαχούρης, συνθέτης, διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών. Την επιμέλεια για τη διάρθρωση των συζητήσεων και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Διονύσης Καψάλης, λογοτέχνης και ακαδημαϊκός.
4/5, 20:30
Ιανός Σταδίου – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Street Food Festival 2023: Το αγαπημένο φεστιβάλ των foodies επιστρέφει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ12.09.2018

Παρουσίαση βιβλίου “Η Αθήνα της Ελλης” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Ερμής παρουσιάζουν το βιβλίο “Η Αθήνα της Έλλης“, της Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη με σκίτσα της Έλλης Σολομωνίδου-Μπαλάνου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, η αρχιτέκτονας και Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΜΠ Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη,  και η λαογράφος και Ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Κατερίνα Κορρέ. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το μικρό βιβλίο “Η Αθήνα της Έλλης”, είναι ένα ανθολόγιο της βαθιάς σχέσης της με την πόλη. Το Ηρώδειο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ζάππειο, η Αθηναϊκή Τριλογία, τα νεοκλασικά μέγαρα αλλά και τα λαϊκά νεοκλασικά σπίτια, το Προεδρικό Μέγαρο, η Παλιά Βουλή, το Εθνικό Θέατρο, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, παρελαύνουν σε σκίτσα διανθισμένα από το κείμενο της Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη.
4/5, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

Παρουσίαση του βιβλίου του Μανουέλ Βίλας “Τα φιλιά” στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Την Πέμπτη 4 Μαΐου, στο Ινστιτούτο Θερβάντες θα παρουσιαστεί το δεύτερο μυθιστόρημα του Μανουέλ Βίλας με τίτλο “Τα Φιλιά”, που εκδίδεται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει για το βιβλίο ο μεταφραστής Φίλιππος Δρακονταειδής. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τα φιλιά, μας λένε την ιστορία του Σαλβαδόρ, ενός καθηγητή που αναγκάζεται να συνταξιοδοτηθεί επειδή χάνει την μνήμη του. Ακριβώς την στιγμή που αρχίζει ο υποχρεωτικός εγκλεισμός λόγω COVID, τον Μάρτιο του 2020, το συνδικάτο του παραχωρεί ένα εξοχικό σπιτάκι στο δάσος, δίπλα σε ένα χωριουδάκι. Κι εκείνος φεύγει για ‘κει με παρέα τον Δον Κιχώτη, που θέλει να ξαναδιαβάσει. Στο χωριό γνωρίζει την Μονσερράτ, μια παθιασμένη γυναίκα, δεκαπέντε χρόνια νεώτερή του, κι ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια βαθειά, ανέλπιστη και αποκαλυπτική οικειότητα. Ερωτεύονται και οι δύο και αναπτύσσουν μια ώριμη σχέση, με τους περιορισμούς που επιβάλλουν τα σώματά τους και οι αναμνήσεις τους: το παρελθόν επανεμφανίζεται διαρκώς, μέσα από τις αναμνήσεις του καθενός, τις ανοιχτές πληγές και τον πόνο που εξακολουθούν να τους προκαλούν.
4/5, 19:00
Ινστιτούτο Θερβάντες – Σκουφά 31, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEJEKT Festival 2023: Οι Warpaint και οι Goat Girl ολοκληρώνουν το line-up12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b