MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λας Βέγκας: Η πόλη του οργανωμένου εγκλήματος

Το Λας Βέγκας έχει και μια σκοτεινή πλευρά, η οποία έχει τις ρίζες της στη μακρά ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος.

Monopoli Team

Το Λας Βέγκας είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη λάμψη, τη γοητεία και τη διασκέδασή του. Η πόλη φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία και καζίνο στον κόσμο και εκατομμύρια επισκέπτες συρρέουν στους δρόμους της κάθε χρόνο για να ζήσουν τα λαμπερά φώτα και την έντονη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, το Λας Βέγκας έχει και μια σκοτεινή πλευρά, η οποία έχει τις ρίζες της στη μακρά ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος.

Στις πρώτες μέρες του Λας Βέγκας, η πόλη ήταν κάτι περισσότερο από ένα σκονισμένο φυλάκιο στην έρημο. Ωστόσο, με τη νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών το 1931, η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία, προσελκύοντας επιχειρηματίες από όλη τη χώρα. Το δέλεαρ του εύκολου χρήματος προσέλκυσε επίσης ένα διαφορετικό είδος επισκεπτών. Πρόσωπα του οργανωμένου εγκλήματος που έβλεπαν τη δυνατότητα για τεράστια κέρδη στη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑιμιλία Τσεκούρα: Αντανακλάσεις στο Φουγάρο12.09.2018

Από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1980, το Λας Βέγκας ελεγχόταν από διάφορες ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της ιταλοαμερικανικής μαφίας και της οργάνωσης του Σικάγο. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούσαν την πόλη ως βάση για τις παράνομες δραστηριότητές τους, όπως ξέπλυμα χρήματος, τοκογλυφία και εκβιασμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγγλία: Παιδιά έβαψαν με κηρομπογιές ιστορικό άγαλμα ηλικίας 230 ετών12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b