MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, μουσική, χορό την Παρασκευή 21 Απριλίου

Αυτή η Παρασκευή είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα: Από την πρεμιέρα του αριστουργήματος του Μπέργκμαν “Σκηνές από ένα Γάμο” στο Δημοτικό Θέατρο, μέχρι το πάρτι που στήνει το Borderline Festival στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, από νωρίς το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο.

Φωτογραφία: Σπύρος Περδίου
Monopoli Team

Σκηνές από ένα γάμο του Ίγκμαρ Μπέργκμαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με το σπαρακτικό αριστούργημα του Ίγκμαρ Μπέργκμαν, «Σκηνές από έναν Γάμο», καταπιάνεται η σκηνοθέτρια Έλενα Καρακούλη, που αυτή τη θεατρική σεζόν θα καθοδηγεί το Νίκο Ψαρρά και την Μαρίνα Ασλάνογλου σε αυτήν την ωμή και αποκαλυπτική ανατομία του αστικού γάμου. Η παράσταση κρατά τη δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους σκηνών του σεναρίου και εστιάζει στους δύο πρωταγωνιστές, στους δύο συζύγους περιγράφοντας «την τέχνη να σκουπίζεις κάτω απ’ το χαλί», την καθοριστική απιστία, το διαζύγιο και τέλος «την συνάντησή τους μια νύχτα κάπου στον κόσμο».
21 Απριλίου στις 20:30
Από 21 Απριλίου έως 4 Ιουνίου 2023, κάθε Τετάρτη έως Κυριακή στις 20.30
Εισιτήρια: 14-16€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ω, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Πλαστελίνη, του Βασίλι Σίγκαρεφ στο θέατρο Σφενδόνη

Φωτογραφία: Karol Jarek

Το έργο του Βασίλι Σιγκάρεφ “Πλαστελίνη”, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σκουρλή, ανεβάζει η ομάδα «Αθώο σώμα», με ήρωα τον Μαξίμ, έναν έφηβο που επαναστατεί όταν συνειδητοποιεί πως στερείται επιλογών για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Σε μια εξαθλιωμένη –οικονομικά και ηθικά– κοινωνία, όπου η βία και ο κυνισμός ολοένα και μεγαλώνει, σε μια –οποιαδήποτε– πόλη της Ρωσίας του 2001, που λίγο διαφέρει από τις πόλεις του 2023, ο Μαξίμ θέλει να καταφέρει να βρει έναν διαφορετικό τρόπο επιβίωσης. Όπως πλάθει με την πλαστελίνη του αυτά που ονειρεύεται, έτσι προσπαθεί να χαράξει και έναν δρόμο που αξίζει να διαβείς.
21 Απριλίου στις 21:00
Από 21 Απριλίου έως 14 Μαΐου 2023, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: 12-15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

Η ωραία μυλωνού του Σούμπερτ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Φωτογραφία: Α. Σιμόπουλος

Ο κύκλος τραγουδιών Η ωραία μυλωνού των Βίλχελμ Μύλλερ και Φραντς Σούμπερτ, ένα μουσικό «μυθιστόρημα» που σημάδεψε ανεξίτηλα το κίνημα του Ρομαντισμού, έρχεται μέσα από μια πρωτότυπη χορευτική περφόρμανς στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για δύο παραστάσεις στις 21 και 23 Απριλίου 2023. Με άξονα τη φωνή, το σώμα και την κίνηση και ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, η μεσόφωνος και περφόρμερ Λένια Ζαφειροπούλου και ο χορογράφος και χορευτής Τάσος Καραχάλιος ακολουθούν τον ρομαντικό περιπλανώμενο ήρωα του Μύλλερ στο ταξίδι του και ερμηνεύουν τα υδάτινα τραγούδια του Σούμπερτ, δημιουργώντας μια σκηνική «χορευτική φαντασία». Στο πιάνο τούς συνοδεύει ο διακεκριμένος πιανίστας Αντρέι Χόβριν.
21 Απριλίου στις 20:30
Εισιτήρια: 10-15€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ΚΠΙΣΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ

O Black Coffee στο Γήπεδο Tae Kwon Do

Ο βραβευμένος με Grammy super star DJ και παραγωγός από την Νότια Αφρική, Black Coffee θα βρεθεί στο γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο, για ένα από τα εκπληκτικά sets του που πάντοτε απογειώνουν το κοινό και ταυτόχρονα γράφουν ιστορία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο απόγειο της πορείας του, καθώς το 2022 του έφερε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, καθώς το 6ο άλμπουμ του “Subconciously” κέρδισε το βραβείο Grammy στην κατηγορια Best Dance/ Electronic! Την Παρασκευή 21 Απριλίου στο Φάληρο, θα στηθεί μια πραγματική υπερπαραγωγή για να τον υποδεχθεί όπως ακριβώς του αξίζει. Το set του Black Coffee θα διαρκέσει πάνω από 3 ώρες.
21 Απριλίου στις 22:30
Εισιτήρια: 40-90€
Γήπεδο Tae Kwon Do, Μωραϊτίνη 2, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου

Borderline Festival Day 1: DJ NOT I, Ygraerio, Spivak, Marina Herlop, Lil Mariko, OJOO GYAL στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Lil Mariko, Marina Herlop, OJOO GYAL

Το Borderline 2023 είναι εδώ. Μια μουσική εκδήλωση που ξεκινά από νωρίς το απόγευμα, δίνοντας μια γεύση από όλα όσα έρχονται σε ένα Σαββατοκύριακο που θα κάνει την πόλη να μη σταματά να χορεύει. Μια υπαίθρια σκηνή με ελεύθερη είσοδο στήνεται για πρώτη φορά στη Δημοτική Αγορά στην καρδιά της Κυψέλης. Η πρώτη μέρα του Borderline είναι γεμάτη προσμείξεις και ηχητικές εκπλήξεις: DJ sets που αψηφούν τα είδη και το τέμπο από τον DJ NOT I, τη Spivak και την OJOO GYAL, οι διαρκώς μεταβαλλόμενοι βρόμικοι ήχοι στο live set των YGRAERIO, οι εκστατικοί και βίαιοι ήχοι της Lil Mariko και τα περίτεχνα φωνητικά της Marina Herlop.
21 Απριλίου, 17:30 – 23:30
Από 21 έως 23 Απριλίου
Είσοδος ελεύθερη
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b