MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5+1 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 20 Απριλίου

Η ανοιξιάτικη θεατρική σεζόν ξεκινά και επίσημα, με πέντε πολυαναμενόμενες παραστάσεις να κάνουν πρεμιέρα απόψε, Πέμπτη 20 Απριλίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Ρωμαίος και Ιουλιέττα, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά στο Εθνικό Θέατρο

Από τις 20 Απριλίου το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, που επιστρέφει ξανά στο Εθνικό, ξανά με Σαίξπηρ, δώδεκα χρόνια μετά τη “Δωδέκατη Νύχτα”. Στους επώνυμους ρόλους των δύο νέων από τη Βερόνα που τόλμησαν να ερωτευτούν παρά την έχθρα που χώριζε τις οικογένειές τους ο Έκτορας Λιάτσος και η Ηρώ Μπέζου, περιστοιχισμένοι από έναν 15μελή θίασο: Γιάννης Νταλιάνης, Ρένη Πιττακή, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Κλίνης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Άρης Μπαλής, Χάρης Χαραλάμπους – Καζέπης κ.α.
Από Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 20:30
Εισιτήρια: 15-18€
Εθνικό Θέατρο – Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170-171

Ο Χρυσός Δράκος, του Ρόλαντ Σιμελπφένιχ στο Σύγχρονο θέατρο

Photo: Τζίνα Σκανδάμη

Πέντε πρόσωπα μεταμορφώνονται επί σκηνής σε δεκαεπτά διαφορετικούς ανθρώπους μιας σύγχρονης πολυεθνικής κοινωνίας. Πέντε Ασιάτες μάγειρες, στην κουζίνα του ταϊλανδο-κινεζο-βιετναμέζικου εστιατορίου, “Ο Χρυσός Δράκος”, μάς αφηγούνται τις ιστορίες των ενοίκων πάνω και δίπλα από αυτό το οίκημα, καθώς και το τι συμβαίνει μέσα στην κουζίνα. Πέντε ηθοποιοί (Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρη Αλεξανδρή, Χρήστο Σαπουντζή, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Στρατή Χατζησταματίου) ξετυλίγουν το νήμα αυτών των σύντομων, σχεδόν «κινηματογραφικών» σκηνών, με όσο το δυνατό λιγότερα μέσα, με μοναδικά οχήματα τα σώματα και τις φωνές τους, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μάτζιαρη.
Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 15-20€
Σύγχρονο Θέατρο, Eυμολπιδών 45, 11854, Αθήνα

Η Ανατολή, της Έλλης Παπαδημητρίου στο Θέατρο Νέου Κόσμου

Photo: Πάτροκλος Σκαφίδας

Η “Ανατολή” σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι, στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Φόρος τιμής στη συγγραφέα που συνέδεσε τη ζωή και το έργο της με τη μοίρα της Μικράς Ασίας, Έλλη Παπαδημητρίου. Ύστερα από την επιτυχία της παράστασης στην αρχαία Τίρυνθα, η Ανατολή θα παιχτεί για το αθηναϊκό κοινό στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 20 Απριλίου ως το τέλος Μαΐου 2023, με τους: Μανώλης ΜαυροματάκηςΕλένη Ουζουνίδου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Καπουράνης. Συμμετέχει ο τσελίστας Tάσος Μισυρλής.
Πέμπτη 20 Απριλίου στις 20:00
Εισιτήρια: 15 – 17€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, τηλ: 2109212900

154 Bertha, του Θοδωρή Αμπαζή και της ομάδας ΟΠΕRA στο Θέατρο Τέχνης

Photo: Αναστασία Γιαννάκη

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από τις 20 Απριλίου στο Υπόγειο τη νέα παράσταση του Θοδωρή Αμπαζή και της Ομάδας ΟΠΕRΑ, «154 Bertha». Μια κωμικοτραγική ιστορία εντός της “οικογενειακής εστίας” – κάποτε πεδίον δόξης λαμπρόν προσωπικών, έμφυλων, γενεακών και πάντοτε πολιτικών συγκρούσεων, τώρα άδειο κέλυφος όπου αντηχούν άσφαιρα πυρά. Ο Θοδωρής Αμπαζής γράφει την πρωτότυπη μουσική και σκηνοθετεί, τον σκηνικό χώρο υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου και παίζουν οι Νέστωρ Κοψιδάς, Αμαλία Τσεκούρα, Δανάη Σαριδάκη, Λένα Μποζάκη, Γιώργος Ζυγούρης.
Πέμπτη 20 Απριλίου στις 21:00
Εισιτήρια: Από 15€
Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα 105 64, Τηλέφωνο: 21 0322 2760

Η Αιμολήπτρια, της Ella Road στο Μικρό Άνεσις

Photo: Τάνια Πασχάλη

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι καθορίζονται από τον γενετικό αριθμοδείκτη τους, την… βαθμολογία του DNA τους, από την οποία εξαρτώνται η εκπαίδευση, η υγεία, ο πλούτος και τελικά η ευτυχία τους. Το δυστοπικό δράμα της νεαρής Βρετανίδας δημιουργού Ella Road “Η Αιμολήπτρια” ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον Μενέλαο Καραντζά. Παίζουν οι Σελήνα Διαμαντοπούλου, Δώρα Παρδάλη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Στράτος Χρήστου.
Πέμπτη 20 Απριλίου στις 21:00
Εισιτήρια: 7-15€
Θέατρο Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14 ,Αμπελόκηποι Tηλ: 2107718943

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι θεατρικές πρεμιέρες της Άνοιξης12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

Mystic Emotions: Η Χαριτίνη Πανοπούλου στο café του Νομισματικού Μουσείου

Hνέα τραγουδοποιός, κιθαρίστρια και ερμηνεύτρια Χαριτίνη Πανοπούλου, παρουσιάζει τον νέο της δίσκο με τίτλο Mystic emotions. Μια συλλογή τραγουδιών από τη ξένη pop και rock σκηνή, από συγκροτήματα που άφησαν εποχή όπως οι The Beatles, Aerosmith και Police, τα οποία θα αποδώσει η Χαριτίνη με τον ξεχωριστό της τρόπο, συνοδεύοντας ταυτόχρονα σολιστικά με την κλασική της κιθάρα την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου.
Πέμπτη 20 Απριλίου στις 21:00
Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
Τηλ.: 210 3610067 (Απαραίτητη η κράτηση θέσεων)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b