MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αλάσκα: Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο φώτισε τον ουρανό

Μία γαλάζια σπείρα που θύμισε… γαλαξία εμφανίστηκε για λίγα λεπτά στον ουρανό της Αλάσκα το περασμένο Σάββατο, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα – Πού οφείλεται το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Σέλας, Photo by Thomas Lipke on Unsplash
Σέλας, Photo by Thomas Lipke on Unsplash
Monopoli Team

Οι λάτρεις του βόρειου Σέλας είχαν μια διπλή έκπληξη καθώς παρακολούθησαν τον ουρανό της Αλάσκα το Σάββατο, όταν μια γαλάζια σπείρα που έμοιαζε με γαλαξία εμφανίστηκε για λίγα λεπτά.

Ο λόγος που εμφανίστηκε αυτή η σπείρα (σπιράλ) στον ουρανό ήταν το υπερβολικό καύσιμο που είχε απελευθερωθεί από έναν πύραυλο της SpaceX που εκτοξεύτηκε από την Καλιφόρνια περίπου τρεις ώρες πριν.

Μερικές φορές οι πύραυλοι έχουν καύσιμα που πρέπει να απορριφθούν, είπε ο διαστημικός φυσικός Don Hampton, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκα, Fairbanks Geophysical Institute, σύμφωνα με τον Guardian.

«Όταν το κάνουν αυτό σε μεγάλα υψόμετρα, το καύσιμο μετατρέπεται σε πάγο», είπε. «Και αν τύχει να είναι στο φως του ήλιου, όταν βρίσκεσαι στο σκοτάδι στο έδαφος, μπορείς να το δεις σαν ένα είδος μεγάλου σύννεφου που μερικές φορές στροβιλίζεται», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς είναι ο ήχος της μουσικής του μέλλοντος; Το φετινό Borderline ίσως δώσει την απάντηση12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b