MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την εβδομάδα

Όλες οι εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη, για αυτή την εβδομάδα.

Monopoli Team

Δωρεάν είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους του Δημοσίου

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο / George Girnas/Unsplash

Την Τρίτη 18 Απριλίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο θα είναι ελεύθερη για το κοινό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να επισκεφτούμε αγαπημένα μνημεία και μουσεία της χώρας, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
18/3, 08:00-20:00

Περί Ωραίου: Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον Στέφανο Σουβατζόγλου στον Ιανό

Την Τετάρτη 19 Απριλίου, ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κωστής Καζαμιάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου», συνομιλεί με τον γλύπτη Στέφανο Σουβατζόγλου. Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσει και ο γλύπτης και Καθηγητής  της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Γιώργος Χουλιαράς και η ιστορικός τέχνης Μαρία Σφενδουράκη. 
19/4, 18:00
Βιβλιοπωλείο Ιανός – Σταδίου 24, Αθήνα

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Όρη Λευκά” της Μαρίας Λουκά στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου προσκαλεί το κοινό την Τετάρτη 19 Απριλίου στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλολόγου και Συγγραφέως Μαρίας Λουκά “Όρη Λευκά: Ποιήματα“. Μετά τον χαιρετισμό του Νεόφυτου Κωνσταντίνου, Πρόξενου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος και συγγραφέας Χαρά Παπαβασιλείου-Κουμουλλή και η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Αγγελική Μπούλιαρη, ενώ ταυτόχρονα ο φωτογράφος της έκδοσης, Αντρέας Λουκάς θα παρουσιάσει τις φωτογραφίες συνοδευόμενος από τις μουσικές παρεμβάσεις του μουσικού Ελένιου Ισιδώρου. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Στο λεύκωμα ποίησης και φωτογραφίας “Όρη Λευκά”, λόγος και εικόνα συνυπάρχουν αρμονικά, αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοεπιδρούν, με στόχο να σκιαγραφήσουν έναν τόπο και τους ανθρώπους του. Το τοπίο, η φυσική ομορφιά, οι κάτοικοι, τα έργα τους, η ιστορία, οι παραδόσεις, η υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά τους, όλα συναντώνται και συνδιαλέγονται στο βιβλίο. Μέσα στις 60 σελίδες του, παρουσιάζονται 13 ποιήματα της Μαρίας Λουκά, που τα φωτίζουν και τα εμπλουτίζουν πλήθος σχόλια της συγγραφέως ιστορικά, λαογραφικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και τα αναδεικνύουν 30 φωτογραφίες του Αντρέα Λουκά. 
19/4, 19:00

Σπίτι της Κύπρου – Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: Μάρτιν Σκορσέζε, «Ιντιάνα Τζόουνς» και Γουές Άντερσον στο φετινό line-up12.09.2018

Μυστήριο 84 “Πανηγύρι – Live Cinema / Εργατική Τάξη / Σειρήνες” στην Ελευσίνα

Ένας τριήμερος κινηματογραφικός μαραθώνιος με real time ταινίες, γυρίσματα, δημόσιες ομιλίες, διαδραστικές περφόρμανς, σειρήνες, μουσική, χορό και το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στήνεται στην Ελευσίνα από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Απριλίου στην οδό Παγκάλου. Με τίτλο “Μυστήριο 84 “Πανηγύρι – Live Cinema / Εργατική Τάξη / Σειρήνες”, το πρωτοποριακό αυτό φεστιβάλ «συνδιαλέγεται» με έναν θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό θεσμό όπως είναι το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου (πολιούχου της πόλης), ενσωματώνοντας νέα χαρακτηριστικά στη συλλογική συνείδηση με ολοήμερες και ολονύκτιες κινηματογραφικές προβολές, δημόσιες ομιλίες έξι ωρών, VR περφόρμανς και ζωντανά γυρίσματα στον δημόσιο χώρο με στόχο τη δημιουργία δύο ταινιών, σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με τη συμμετοχή του κοινού, θα μονταριστούν επιτόπου και θα προβληθούν στη λήξη του φεστιβάλ, σε μια σύλληψη του σκηνοθέτη Σύλλα Τζουμέρκα, με τη συνεπιμέλεια της ακαδημαϊκού και cultural practitioner Μαρίας Χατζηχριστοδούλου aka Maria X, και του κριτικού κινηματογράφου και programmer Lorenzo Esposito, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το LADA – The Live Art Development Agency (Λονδίνο).
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών και άλλων εκδηλώσεων για την Παρασκευή, εδώ 
21/4, 09:15-21:00
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Χαριλάου 28, Ελευσίνα

“Ο Θάλαμος” της Πηνελόπης Μπουρλή στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Την Παρασκευή 21 Απριλίου το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ παρουσιάζει την παράσταση “Ο Θάλαμος”, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Πηνελόπης Μπουρλή. Υπόθεση: Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιπποκόμος της Βασίλισσας με μια μικρή πωλήτρια που της έκλεψαν τη γούνα; Πώς συνδέεται κάποιος που απέδρασε από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης με μια Φινλανδή καριερίστα και ένα κορίτσι που κλαίει μόνο σε μια πλατεία; Τι ενώνει ένα ερωτευμένο αγόρι που ονειρεύεται με μια γυναίκα που έχει ξεχάσει να νιώθει;
21/4, 21:00
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens City Festival: Η ανοιξιάτικη γιορτή της Αθήνας επιστρέφει με πάνω από 200 εκδηλώσεις και δράσεις12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b