MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πριν από 62 χρόνια, ο Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη

Τον αποκάλεσαν Κολόμβο του Διαστήματος ή Σύγχρονο Ίκαρο. Ο Γιούρι Γκαγκάριν, μια ημέρα σαν σήμερα, πριν από 62 χρόνια, άνοιξε στην ανθρωπότητα στον δρόμο προς την «Οδύσσεια του Διαστήματος».

Monopoli Team

Του έδιναν ένα ποσοστό επιβίωσης που κυμαινόταν περίπου στο… 5%, ενώ η ασφαλής επιστροφή στη Γη έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο Γιούρι Γκαγκάριν, ωστόσο, έμεινε στην ιστορία επειδή αψήφησε όλα αυτά τα απαισιόδοξα σενάρια και κατάφερε, μια ημέρα σαν σήμερα, να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Και επέστρεψε σε αυτή σώος και αβλαβής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που επιστρέφουν μετά το Πάσχα12.09.2018

Ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη

Ο Γιούρι Γκαγκάριν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1934 σε ένα μικρό χωριό δυτικά της Μόσχας. Όταν τελείωσε το σχολείο παρακολούθησε μαθήματα πιλότου. Εκεί τον ανακάλυψε ένας εκπαιδευτής ο οποίος τον σύστησε στην Πολεμική Αεροπορία της ΕΣΣΔ.

Εκεί ο Γκαγκάριν διακρίθηκε για το πάθος του, την πειθαρχία αλλά κυρίως για τις ικανότητές του. Είναι ενδεικτικό πως το 1959 υπέβαλε αίτηση για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης κοσμοναυτών και παρότι διέθετε τη λιγότερη πείρα μεταξύ των δεκάδων συνυποψηφίων του, επιλέχθηκε για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή, στις 12 Απριλίου του 1961.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNASA: Νέος διαδραστικός 3D χάρτης μάς ταξιδεύει εικονικά στον Άρη12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b