MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για χορό και συναυλίες για τη Δευτέρα 10 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 10 Απριλίου.

Giuliano Carella - I Solisti Veneti
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. I Solisti Veneti και Μαρίτα Παπαρίζου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται για δεύτερη φορά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους Σολίστες της Βενετίας (I Solisti Veneti), την φημισμένη Ορχήστρα Δωματίου της Ιταλίας, μαζί με τη διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου, που θα μάς ταξιδέψουν στον κόσμο του Θείου και του Μύθου. Την ορχήστρα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Giuliano Carella. Οι μουσικές του Antonio Vivaldi θα συνυπάρξουν με αυτές του George Frideric Handel και του Nicola Porpora, η όπερα με το ορατόριο, τις σερενάτες και τα κονσέρτα, αλλά και η αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία με τη θρησκευτική λατρεία. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι Σολίστες της Βενετίας και η ζεστή φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου θα προσπαθήσουν να μάς αποδώσουν μια ανθολογία της μπαρόκ μουσικής και της θεματικής της, κληρονομιάς της Αναγέννησης και των ιδεωδών της Camerata Fiorentina.
Μ. Δευτέρα 10/4 στις 20:30
Ζώνη Α – γενική είσοδος 15€, Ζώνη Β – γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAdagio – Μουσικές για τις Ημέρες του Πάσχα: Μεγάλη Εβδομάδα στο Μέγαρο με δύο κατανυκτικές συναυλίες12.09.2018

2. «Του μοιρολογιού το μύρο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στη μουσική παράσταση «Του μοιρολογιού το μύρο», την πρώτη φετινή εκδήλωση του Μεγάρου για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, τον πρώτο λόγο έχει η ανθρώπινη φωνή, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη μακραίωνη θρηνητική παράδοση του ελληνικού λαού. Έτσι, απόψε Μεγάλη Δευτέρα, ένα επίλεκτο σχήμα δεξιοτεχνών θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης μια βραδιά αφιερωμένη στον έμμετρο δημοτικό λόγο και στο πένθιμο άσμα, σε επιμέλεια του Γιώργου Κωτσίνη (καλλιτεχνική διεύθυνση, έρευνα).
Μ. Δευτέρα 10/4 στις 20:30
7,5€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 10€, 15€, 20€, 25€, 30€, 35€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

3. Πάθη και Μνήμες: Φιλαρμόνια Ορχήστρα και Peter Tiboris σε μια συναυλία στο Ωδείο Αθηνών

Η Φιλαρμόνια υποδέχεται την Εβδομάδα των Παθών με μια ιδιαίτερη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Έχει τον τίτλο “Πάθη και Μνήμες” και περιλαμβάνει αγαπημένες δημιουργίες σε αρμονία με το πνεύμα των ημερών. Στο πόντιουμ τη φορά αυτή θα ανέβει ο προσκεκλημένος Ελληνοαμερικανός πολύπειρος μαέστρος, Peter Tiboris. Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται η περίφημη Πέμπτη Συμφωνία του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκυ, ένα έργο γεμάτο δυναμισμό και ένταση, αλλά και πάθος και μελαγχολία, στην στοχαστική τονικότητα της μι ελάσσονος. Είναι ένα έργο που ο Peter Tiboris έχει ερμηνεύσει με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δύο έργα για ορχήστρα εγχόρδων, σε παθητικό ύφος, από τα πιο αγαπημένα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Το υπέροχο Adagio για έγχορδα του Αμερικανού συνθέτη του 20ού αιώνα, Samuel Barber, και το λυρικότατο Adagietto από την 5η συμφωνία του Gustav Mahler. Τέλος, η Φιλαρμόνια θα ερμηνεύσει και το έργο In Memoriam, του σύγχρονου σημαντικού Έλληνα συνθέτη, πιανίστα και δημοφιλούς ραδιοφωνικού παραγωγού, Χρήστου Παπαγεωργίου. Ειδικά για το έργο αυτό, στο πόντιουμ θα ανέβει ο Πρόεδρος της Φιλαρμόνιας, Καθηγητής Μουσικολογίας, Νίκος Μαλιάρας, ενώ στη θέση των σολίστ θα εμφανιστούν οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες λυρικές τραγουδίστριες, Μίνα Πολυχρόνου και Αγγελική Καθαρίου.
Μ. Δευτέρα 10/4 στις 20:30
15€ (διακεκριμένη), 10€ (γενική είσοδος), 8€ (φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κλπ.)
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

4. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με τη συναυλία In Memoriam, σε ένα πρόγραμμα που εκφράζει μουσικά το πνεύμα περισυλλογής πριν την Ανάσταση. Το πρόγραμμα «ανοίγει» με το σπαρακτικό Αντάτζιο του Αμερικανού Σάμιουελ Μπάρμπερ, ένα έργο που για πολλούς αποτελεί την ιδανική μουσική αποτύπωση του πένθους. Στη συνέχεια, θα ακουστεί το κατανυκτικό Stabat Mater του Λουίτζι Μποκερίνι, που αποτυπώνει τον θρήνο της Παναγίας για τη Σταύρωση του Θεανθρώπου. Την ίδια ημέρα, στις 19:00, μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, θα υπάρξει δωρεάν ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Το θρησκευτικό έργο του Πολύκλειτου Ρέγκου».
Μ. Δευτέρα 10/4 στις 20:00
Η είσοδος στη συναυλία και την ξενάγηση πραγματοποιείται με το εισιτήριο του Μουσείου: 8€ * Εκπτωτικά εισιτήρια διατίθενται σύμφωνα με τον κανονισμό του Μουσείου. Τα εισιτήρια πρέπει να έχουν παραληφθεί πριν τις 20:00. Aπαραίτητη η κράτηση θέσης στο 2132139507.
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

5. Η Λίμνη των κύκνων, από το Ballet Preljocaj στο Μέγαρο Μουσικής

Μετά τη «Χιονάτη» και το «Ρωμαίος και Ιουλιέττα», o Aνζελάν Πρελζοκάζ επιστρέφει στη σκηνή με μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού μπαλέτου «Η λίμνη των κύκνων». Εμπλουτίζοντας την πρωτότυπη αριστουργηματική μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι με νέες ενορχηστρώσεις, σε μία τελευταία παράσταση απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Συνδυάζοντας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, το κλασικό με το σύγχρονο, αλλά χωρίς να προδίδει την αυθεντική εκδοχή, ο Πρελζοκάζ μεταφέρει την ιστορία της Πριγκίπισσας στη σημερινή κοινωνία και στο επίκεντρο των θεμάτων που την ταλανίζουν.
Μ. Δευτέρα 10/4 στις 20:00
9€ Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι, 12€, 18€, 26€, 32€, 38€, 45€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b