MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 6 Απριλίου

Προβολές, διαλέξεις και παρουσιάσεις βιβλίων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Monopoli Team

Petit Plan: Americana III στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Petit Plan: Americana, που πρωτοπαρουσίασε το 2021 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, επιστρέφει για 3η χρονιά, από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε ταινίες που έχουν διακριθεί από την Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ. Μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ αλλά και κινουμένων σχεδίων στην ιστορία των Όσκαρ θα προβληθούν στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με ελεύθερη είσοδο και ειδικούς καλεσμένους που θα προλογίζουν κάθε μέρα το πρόγραμμα των ταινιών. Την Πέμπτη 6 Απριλίου το πρόγραμμα θα προλογίσει ο Σίμος Κυπαρισσόπουλος και θα προβληθούν οι ταινίες «Δέρμα/Skin» (Υπόθεση: Σε ένα μικρό σουπερμάρκετ σε μια επαρχιακή πόλη, ένας μαύρος θα χαμογελάσει σε ένα 10χρονο λευκό αγόρι. Αυτή η αθώα στιγμή θα είναι η αφορμή για 2 συμμορίες να ξεκινήσουν έναν πόλεμο.), «Το παράθυρο των γειτόνων» (Υπόθεση: Η πραγματική ιστορία μιας μεσήλικης γυναίκας με μικρά παιδιά, της οποίας η ζωή αναστατώνεται όταν μετακομίζουν απέναντί τους δύο νέοι άνθρωποι ), «To δωμάτιο αλληλογραφίας» (Υπόθεση: Με πρωταγωνιστή τον Oscar Isaac, η ταινία είναι μια μαύρη κωμωδία για την μυστική ζωή ενός δεσμοφύλακα που μετατίθεται στο δωμάτιο αλληλογραφίας, όπου ένας νέος κόσμος θα του φανερωθεί.), «Δημοτικό Ντεκάλμπ» (Υπόθεση: Η ταινία είναι εμπνευσμένη από μια κλήση που έγινε στην αστυνομία κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε ένα σχολείο της Ατλάντα.)
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ
6/4, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Διάλεξη “Ο κυπριακός χαλκός στις αγορές της Ανατολικής Μεσογείου” στο Σπίτι της Κύπρου

Την Πέμπτη 6 Απριλίου το Σπίτι της Κύπρου θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του Αναπληρωτή Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιώργου Παπασάββα, με θέμα “Ο κυπριακός χαλκός στις αγορές της  Ανατολικής Μεσογείου: Τιμές, αξίες και ισοτιμίες των μετάλλων κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού”, συνεχίζοντας έτσι τον δεύτερο κύκλο της σειράς διαλέξεων “Η αρχαιολογία της Κύπρου”. 
6/4, 19:00
Σπίτι της Κύπρου – Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστίνα Λάππα: MAGENTA – bold, confident, and unapologetic12.09.2018

Προβολή της ταινίας “Στην αυλή του σχολείου” στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, η Κινηματογραφική Λέσχη και το Κινηματοθέατρο Πετρούπολης προβάλουν τη βελγική ταινία “Στην αυλή του σχολείου” του Λορά Βαντέλ. Υπόθεση: Όταν η Νορά βλέπει ότι ο Αμπέλ πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά, σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της. Υπάρχει κάτι πιο αθώο αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό, από την πρώτη μέρα σε καινούριο σχολείο για ένα 7χρονο παιδί; Τυφλόμυγα και τιμωρίες, γέλιο και φόβος, η επίπονη και απαραίτητη ανάγκη του ανήκειν και η δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από τα μάτια (και το ύψος) των παιδιών.
6/4, 20:00
Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις” – Αθ. Διάκου και Μπουμπουλίνας 59, Πετρούπολη

“Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε από την ομάδα Συντεταγμένοι στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Η ομάδα Συντεταγμένοι και το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ παρουσιάζουν για μία τελευταία παράσταση την Πέμπτη 6 Απριλίου το “Κάσπαρ” του Πέτερ Χάντκε, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Σκανάτοβιτς. Υπόθεση: Βαθιά πολιτικό κι ακόμα βαθύτερα φιλοσοφικό έργο, ο Κάσπαρ βάζει με αυτόν τον τρόπο, τον θεατή να αποστασιοποιηθεί από το ρόλο του, δημιουργώντας μια a priori συνθήκη “λύτρωσης” από αυτόν τον φαύλο κύκλο όπως τα “κοάν” τα παράδοξα-γρίφοι που χρησιμοποιούνται στον ζεν διαλογισμό για να κλονίσουν τον γραμμικό νου και να τον κάνουν να σωπάσει.
6/4, 21:00
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα  

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει για μία τελευταία φορά το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023: Πληθωρικό και εξωστρεφές12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b