MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 5 Απριλίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Βέρθερος ή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, από την Ομάδα 400 lbs στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Το έργο «Βέρθερος ή έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Johann Wolfgang von Goethe «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου», συνεχίζει για λίγες ακόμη παραστάσεις στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Χαραλαμπόπουλου. Η παράσταση δεν επικεντρώνεται στην αυτοκτονία του Βέρθερου, που αποτελεί μία τις πλέον γνωστές λύσεις στην ιστορία της λογοτεχνίας, αλλά στην υπαρξιακή του αγωνία πριν από την πράξη αυτή. Στην μεγάλη του προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή, τη στιγμή που διανύει μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς το θάνατο. Ο Βέρθερος είναι μία ιστορία σκληρότητας, μία ιστορία επιβολής της λογικής της ευρύτερης κοινωνίας πάνω σε έναν απέραντα ευαίσθητο άνθρωπο που φυλλοροεί. Παίζουν: Μπάμπης Αλεφάντης, Δημήτρης Καπουράνης, Ιόλη Χαραλαμποπούλου, Εύη Χρόνη, Μιχάλης Ψαλίδας.
5, 6, 7, 8, 11, 12 Απριλίου στις 21:15 (Στις 8 Απριλίου, διπλή παράσταση και στις 18:30)
15 ευρώ – Φοιτητικό: 12 ευρώ – Ανέργων: 10 ευρώ – Ομαδικές κρατήσεις (8+ άτομα): 8 ευρώ
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

2. Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα, του Τόνυ Κούσνερ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου στο Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Τόνυ Κούσνερ«Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα» συνεχίζει τις παραστάσεις του στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μόσχου. Άραγε είμαστε εμείς που διαμορφώνουμε την εποχή στην οποία ζούμε ή είναι η εποχή που διαμορφώνει τις εφήμερες ζωές μας; Η Ιστορία γράφεται ερήμην μας ή από τα δικά μας χέρια; Ένα πολύ σημαντικό έργο που μιλά για το ζήτημα της ευθύνης μας απέναντι στους άλλους και απέναντι στην ίδια μας την εποχή, για τα διλήμματα, τις δύσκολες αποφάσεις και τον βαθμό στον οποίον ο καθένας από μας επηρεάζει με τη στάση του τις πολιτικές εξελίξεις και τον ρου της Ιστορίας. Παίζουν: Ανατολή Αθανασιάδου, Λαέρτης Μαλκότσης, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Σοφία Σεϊρλή, Υψιπύλη Σοφιά, Μαρία Τσιμά, Γιλμάζ Χουσμέν.
Τετάρτη στις 19:30, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:30
Τετάρτη & Πέμπτη: Γενική είσοδος 16€. Παρασκευή: Γενική είσοδος 13€. Σάββατο, Κυριακή & επίσημες αργίες: Ενιαία τιμή 20€
Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

3. Το τραγούδι της Φλέρυς, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός

Για λίγες ακόμη παραστάσεις ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί την Ελένη Κοκκίδου σε μια παράσταση για τη φωνή – φαινόμενο του ελληνικού τραγουδιού, τη Φλέρυ Νταντωνάκη. Ρωμαϊκή Αγορά. Η τελευταία μεγάλη συναυλία της Φλέρυς Νταντωνάκη. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις και το πλήθος είναι τόσο μεγάλο που παρακολουθεί τη συναυλία κρεμασμένο στα κάγκελα. Λίγο πριν την έναρξη, η Φλέρυ παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται. Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι αξίες της και ποιοι οι εφιάλτες της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματά, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της τραγουδίστριας καταπιάνεται το έργο, αναζητώντας το όριο εκείνο ανάμεσα στην Τέχνη και τη θυσία. Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο βραβευμένος πεζογράφος Δημήτρης Οικονόμου.
Κάθε Τετάρτη στις 19:30, Σάββατο στις 18:15, Κυριακή στις 21:00
Τετάρτη: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Σάββατο & Κυριακή: 15 ευρώ (κανονικό), 13 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (ανέργων – ΑΜΕΑ), 5 ευρώ (ατέλεια)
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο 

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Κύριος Κ. στο Ίλιον plus

Ο Κύριος Κ. ανεβαίνει στη σκηνή του Ίλιον plus. Με ένα live διαφορετικό από όσα μας έχει συνηθίσει, με νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του αλλά και όσα αγαπήθηκαν από τα 4 προηγούμενα.  Με νέα σύνθεση με τον Δ. Γρηγοριάδη στα τύμπανα, τον Χρ. Ψαρομήλιγκο στο βιολί και τον Χρ. Παραπαγκίδη στον ήχο, αποκαλύπτει ένα διαφορετικό πρόσωπο της πολυδιάστατης καλλιτεχνικής του φύσης. Μαζί του επί σκηνής οι Sidetrack, ένα από τα πιο συνεπή ελληνόφωνα γκρουπ.
Τετάρτη 5/4 στις 21:00
8€
Ίλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

5. Η Ευσταθία στο Half Note

Η Ευσταθία δίνει το ανοιξιάτικο μουσικό ραντεβού της στο Half Note και περιμένει τους εκλεκτούς της φίλους για να τους πει τα νέα της. Η τραγουδοποιός και θεατρική συγγραφέας, θα παρουσιάσει ένα ευρύ ρεπερτόριο με τραγούδια από το νέο της album “γένους θρυλικού” μαζί με τα παλιά της αγαπημένα, καθώς και με τραγούδια άλλων εποχών. Μαζί της θα είναι οι σταθεροί αγαπημένοι της συνεργάτες.
Τετάρτη 5/4 στις 21:30
15€ Θέση σε τραπέζι, 15€ Εξώστης (θέση σε τραπέζι), 10€ bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b