MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΤΑΙΝΙΑ

Super Mario Bros – Η ταινία: Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων κατακτά (και) τη μεγάλη οθόνη

“Super Mario Bros – Η Ταινία” ο τίτλος της νέας περιπέτειας του πιο αγαπητού υδραυλικού της ποπ κουλτούρας, που έχει ενθουσιάσει παλιούς και νέους fans του κλασικού παιχνιδιού.

Σπύρος Χαϊντούτης | 02.04.2023

Αν υπάρχει ένας ήρωας video game που μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, αυτός είναι σίγουρα ο Super Mario, ο πιο διάσημος υδραυλικός στην ποπ κουλτούρα εδώ και τέσσερις δεκαετίες, από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού για gameboys το 1985.

Η ιστορία γνώστη:

Οι υδραυλικοί Mario και Luigi μεταφέρονται ως διά μαγείας μέσα από έναν σωλήνα σε ένα μαγικό βασίλειο, όπου μία φυλή από… κακές χελώνες έχει διαταράξει την ειρήνη. Ο Mario είναι ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει και να σώσει την πριγκίπισσα Peach του Μανιταροβασιλείου που έχει αρπαχθεί. Η απλή, αλλά συναρπαστική αυτή ιστορία αγαπήθηκε αμέσως και ενέπνευσε πολλά ακόμα παιχνίδια και κινούμενα σχέδια, μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους στο φανταστικό, περιπετειώδη κόσμο του Μανιταροβασιλείου, με νέες κάθε φορά περιπέτειες.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για το αγαπημένο μας παιχνίδι να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη, σε μία νέα ταινία. Για πρώτη φορά, δύο θρυλικές εταιρείες της βιομηχανίας του θεάματος, το στούντιο Illumination και η Nintendo ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το “Super Mario Bros – Η ταινία”, μία νέα περιπέτεια για τη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή φυσικά τον αγαπημένο μας Super Mario.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταφορά του Super Mario στον κινηματογράφο

Η ταινία έχει μεν βασιστεί στα παιχνίδια της Nintendo, ωστόσο μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό, νέο σύμπαν, στο οποίο οι γνωστοί και αγαπημένοι χαρακτήρες θα μπλεχτούν σε μια νέα περιπέτεια.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: “Ενώ επιδιορθώνουν έναν αγωγό ύδρευσης, ο Μάριο και ο αδελφός του Λουίτζι, μεταφέρονται μέσα από έναν μυστηριώδη σωλήνα σε έναν μαγικό νέο κόσμο. Όταν τα δύο αδέλφια χωριστούν, ο Μάριο ζει μία επική περιπέτεια αναζήτησης του Λουίτζι. Με τη βοήθεια του μανιταριού Τοντ και μετά την εντατική εκπαίδευση στη μάχη με την αρχηγό του Μανιταροβασιλείου Πριγκίπισσα Πιτς, ο Μάριο επιστρατεύει τις δικές του δυνάμεις και αναλαμβάνει δράση…”

Στο σενάριο βλέπουμε τον Μάθιου Φόγκελ, ένα γνώριμο όνομα που βρίσκεται πίσω από πολλές αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων,  όπως το “Minions 2” και την “Ταινία Lego 2”, ενώ τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει δύο πραγματικοί superfans του Super Mario, ο Άρον Χόρβαθ και ο Μάικλ Τζέλενικ – γνωστοί για την δουλειά τους σε κορυφαίες παραγωγές κινουμένων σχεδίων, όπως οι “Μικροί Τιτάνες”.

“Είμαστε και οι δύο τεράστιοι φαν του παιχνιδιού και μεγαλώσαμε με τον Super Mario. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας. Έχω παιδιά και παίζουμε ακόμα μαζί τα παιχνίδια και η ευκαιρία να φτιάξω μια ταινία με όλους τους αγαπημένους μας χαρακτήρες μου φάνηκε συγκλονιστική. Ήτανε συναρπαστικό για εμάς να πούμε μια ιστορία για το πώς ο Μάριο έγινε Σούπερ Μάριο: Μου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσω την ταινία που πάντα ήθελα να δω όταν ήμουν παιδί. Δεν έχει υπάρξει καμία Super Mario ταινία που να με έχει ευχαριστήσει ως φαν του παιχνιδιού” είχε δηλώσει ο Άρον Χόρβαθ σε συνέντευξή του για την προώθηση της ταινίας, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος που θα μπορούσε να πει καλύτερα την ιστορία του Super Mario, από κάποιον που έχει μεγαλώσει μαζί του και δεν φοβάται να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες των fans.

Την παραγωγή επιμελείται ο ιδρυτής και CEO του στούντιο Illumination, Κρις Μελεντάντρι, μαζί με τον θρυλικό Σιγκέρου Μιγιαμότο της Nintendo, που είναι και ο δημιουργός του Μάριο. Μάλιστα, οι δυο τους αφιέρωσαν πάνω από έξι χρόνια για να ολοκληρώσουν το όραμα τους για την ταινία.

Το all-star cast, με τον Κρις Πρατ σε ρόλο… Super Mario

Η ταινία έχει συγκεντρώσει ένα ομολογουμένως εκπληκτικό κωμικό καστ – και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε ιδανικότερο καστινγκ για τον Mario και την Πριγκίπισσα Peach.

Ο Κρις Πρατ δίνει τη φωνή του στο Μάριο, ο Τσάρλι Ντέι είναι ο Λουίτζι, ενώ η Άνια Τέιλορ Τζόι γίνεται η Πριγκίπισσα Πιτς που όλοι ονειρευόμασταν.

“Όταν είδα το τελικό αποτέλεσμα, λάτρεψα την ταινία, συγκινήθηκα. Έβαλα τα κλάματα επειδή είμαι πολύ περήφανος για αυτήν τη δουλεία, είναι περιπετειώδης, είναι αστεία και κρύβει πολλή αγάπη. Περιέχει όλη τη νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων. Όλοι έχουμε αυτό το νοσταλγικό κομμάτι της  παιδικής μας ηλικία που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και  ο Σούπερ Μάριο είναι αυτό για πολλά παιδιά ανά τον κόσμο” δήλωσε σε συνέντευξή του ο Κρις Πρατ για τη συμμετοχή του στην ταινία.

Το υπόλοιπο καστ συμπληρώνουν οι Κίγκαν Μάικλ Κι (“Ο βασιλιάς των λιονταριών”) ως Τοντ, Τζακ Μπλακ (“Jumanji”) ως Μπάουζερ, Σεθ Ρόγκεν (“Neighbors”) ως Ντόνκι Κονγκ, Φρεντ Άρμισεν (“Portlandia”, “Saturday Night Live”) ως Κράνκι Κονγκ, Κέβιν Μάικλ Ρίτσαρντσον (“American Dad!”, “Family Guy”) ως Καμεκ και Σεμπάστιαν Μανισκάλκο (“Green Book”) ως Σπάικ, ενώ την φωνή του δίνει και ο Τσαρλς Μαρτινέτ, που έχει χαρίσει τη φωνή στους χαρακτήρες του Μάριο και του Λουίτζι στα παιχνίδια.

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους την Πέμπτη 6 Απριλίου από την Tanweer και μικροί και μεγάλοι θαυμαστές του αγαπημένου υδραυλικού Super Mario ανυπομονούν για το φαντασμαγορικό νέο του ταξίδι – και μαζί τους κι εμείς!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b