MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2023.

Athens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Αθήνα
Monopoli Team

Θέατρο

1. Παραμύθι Χωρίς Όνομα: Η Κάρμεν Ρουγγέρη μεταφέρει το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα στο Θέατρο Κιβωτός

Στο Θέατρο Κιβωτός κάθε Κυριακή, η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη, θα παρουσιάσει την παράσταση για παιδιά και όλη την οικογένεια,«Παραμύθι Χωρίς Όνομα», από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη η οποία συν σκηνοθετεί την παράσταση με την Χριστίνα Κουλουμπή. Το έργο, με αξίες και ηθικούς κανόνες, είναι  γεμάτο «θησαυρούς», που  το παιδί καλείται να ανακαλύψει. Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, την χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου  βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός. Τον βασιλιά Συνετό θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος ο νέος αυτός βασιλιάς, θα βασιλέψει αστόχαστα. Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά από το  διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο χρόνο να οδηγήσουν την χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία. Παίζουν:Χριστίνα Κουλουμπή, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Νεκτάριος Φαρμάκης, Μαριαλένα Ροζάκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Ιωάννα Καλλιτσάντζη.
Παραστάσεις έως 9/4. Κυριακή στις 11:15 και στις 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ Γενική Είσοδος, 10€ ομαδικό & group , οικογενειακό, φοιτητικό, ανεργίας , 8€ ΑΜΕΑ, 7€ Καθημερινές για σχολεία. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι. Τηλέφωνο: 21 0342 7426 | https://www.facebook.com/KivotosTheater/

2. Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο, της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Το τρυφερό μουσικό έργο για παιδιά 3-9 ετών, με τίτλο «Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο», παρουσιάζεται, για 3η χρονιά, έως 30 Απριλίου, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου. Ένα θέατρο δωματίου με μουσική, ένα έργο τρυφερό και σύγχρονο, που προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και τις οικογενειακές σχέσεις, δείχνοντας πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι γεφυρώνουν τις διαφορές. Υπόθεση: Ο Κωστής ζει σ΄ έναν κόσμο που μοιάζει να ξεχνά: ο μπαμπάς ταξιδεύει και ξεχνά να γυρίσει, ο παππούς ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι και η μαμά φροντίζει για όλους και για όλα, αλλά θα ήθελε πολύ να ξεχαστεί σε ένα εξωτικό νησί. Ο Κωστής φοβάται πως μια μέρα θα ξεχάσουν και τον ίδιο. Ώσπου ο φόβος του βγαίνει αληθινός: ξεχνάνε τα γενέθλιά του. Συγγραφέας: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου. Παίζουν: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Τάσος Αντωνίου, Μιχάλης Κοιλάκος, Γιάννης Πλιάκης.
Παραστάσεις 26 Μαρτίου έως 9 Απριλίου και 30 Απριλίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 11:30
Τιμές Εισιτηρίων: €8.00 Ομαδικό – για περισσότερα από 15 άτομα. €10.00. Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου με 5 παραστάσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Δράσεις

3. Athens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Αθήνα

Μετά από πολλές επιτυχημένες διοργανώσεις με περισσότερους από 35.000 επισκέπτες ανά έτος και εμπειρία 9 ετών, το Athens Bike Festival κάνει δυναμικό come back για τρεις ημέρες. Οι ποδηλάτες του αύριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Athens Bike Festival 2023. Έτσι, θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα με θέμα «παιδί και ποδήλατο» που θα περιλαμβάνει εξειδικευμένους εκπαιδευτές, παιδική πίστα εκμάθησης και πολλά άλλα αποκλειστικά για τους μικρούς ποδηλάτες. Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, το Athens Bike Festival προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης ποδηλάτου σε παιδιά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών
31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2023 | Διαβάστε περισσότερα εδώ
Δωρεάν για παιδιά & νέους κάτω των 18 ετών. Εισιτήρια: 4 € Προπώληση Viva tickets | 5 € γενική είσοδος στο ταμείο του φεστιβάλ
Τοποθεσία: Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Πειραιώς και, Ερμού, Αθήνα. www.bikefestival.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπ’ την Αρχή: 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Νεαρούς Θεατές 0-6 στο Θέατρο Πόρτα και το Θέατρο ΕΛΕΡ12.09.2018

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

4. Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου για όλη την οικογένεια συνεχίζονται και τον μήνα Απρίλιο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τα Σάββατα 1/4 και 22/4, 11:00-13:00 και τις Κυριακές 2/4 και 23/4, 11:30-13:30 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, για παιδιά και γονείς, Περπατώ, περπατώ μες το δάσος…«Το κουτί της φύσης»: Γονείς και παιδιά φέρνουν τα αγαπημένα τους λουλούδια και υλικά από τη φύση (πετρούλες, ξυλάκια και άλλα) για να φτιάξουν ένα κουτί γεμάτo άνοιξη. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των γονιών, ξεχωρίζουν τα χρώματα, τις υφές και τα υλικά και τα τοποθετούν έτσι, ώστε να δημιουργήσουν μια σύνθεση μοναδική που θα μπει στο κουτί. Τα Σάββατα 1/4 και 8/4, 11:00-13:00 και την Κυριακή 2/4, 11:30-13:30 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο, «Shirin Neshat – Κοινωνική ταυτότητα»: Η Shirin Neshat φωτογραφίζει γυναίκες του Ιράν και πάνω στις φωτογραφίες τους γράφει ποιήματα γραμμένα από την πιο διάσημη ποιήτρια της χώρας της. Τα μηνύματα που θέλει να περάσει στον θεατή είναι πολλά, κυρίως όμως μας δείχνει την ταυτότητά της, μέσα από τη δύναμη των γυναικών. Το εργαστήριο θα εστιάσει στον συμβολισμό και στην κοινωνική ταυτότητα, ανακαλύπτοντας πώς η ποίηση μπορεί να αποτυπωθεί στα έργα.
Εισιτήρια στο viva.gr
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4. T: 210 7228321-3.

5. Πρωινοί Σελιδοδείκτες: Δημιουργική δράση φιλανανγωσίας για παιδιά 5-10 ετών στο «σχεδία home»

Με διάθεση παιχνιδιάρικη και λιχούδικη το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και οι Εκδόσεις Φουρφούρι, παρουσιάζουν κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, στις 11:00 τους «Πρωινούς Σελιδοδείκτες». Μια δράση για παιδιά 5-10 ετών που συνδυάζει την φιλαναγνωσία με την δημιουργική απασχόληση (παιχνίδια, διάδραση, μουσική κ.α.) και ένα λαχταριστό δεκατιανό με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αυγά και χυμό πορτοκάλι. Κυριακή 2 Απριλίου: «Ο λαγός Πίτερ και οι φίλοι του» της Beatrix Potter: Ο λαγός Πίτερ μας παρασύρει στην εξοχή και στο δάσος και μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά των ζώων και της φύσης… Αλήθεια, ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα την ώρα τρέχει ένας λαγός;
Ημερομηνίες: 5.3, 2.4, & 7.5.2023, 11:00
Κόστος συμμετοχής (περιλαμβάνει την δράση και το δεκατιανό): 12€/παιδί. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση. 
Πληροφορίες και κρατήσεις: Περιοδικό δρόμου «σχεδία». Τηλ: 2130231220 | [email protected] | www.shedia.gr.
Χώρος: «σχεδία home» , Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα

6. «Ξυπνάς την terra μέσα μου…»: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Το ζήτημα επαναπροσδιορισμού της σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αποτελεί συγχρόνως έναν από τους βασικούς άξονες της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη με γενικό τίτλο «Γεωκουλτούρα». Στο ίδιο πλαίσιο, τα έργα της ομαδικής έκθεσης «Down to Earth» που παρουσιάζεται στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στο Θησείο, στην Αθήνα, λειτουργούν ως την ιδανική βάση για το νέο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών με τίτλο «Ξυπνάς την terra μέσα μου…» που θα πραγματοποιηθεί στο μουσείο, το Σάββατο και την Κυριακή 1-2, 8- 9 και 29-30 Απριλίου 2023, 12:00-14:00. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα «ακούσουν» τη γη (terra) και θα δημιουργήσουν τα δικά τους…terraτάκια, με πηλό, φύλλα, κλαδιά, χώμα, χαρτί και άλλα βιοδιασπώμενα υλικά.
Σάββατο και την Κυριακή 1-2, 8- 9 και 29-30 Απριλίου 2023, 12:00-14:00
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 3215717 ή το email [email protected] . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 5€ για κάθε παιδί.
MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Αθήνα. Τ: 2103215717. E-mail: [email protected] | https://www.momus.gr/

7. Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τις Κυριακές 2 Απριλίου στις 12:30 και 23 Απριλίου στις 11:30. H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης. Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου.
Κυριακή 2/4, 12:30 και Κυριακή 23/4, 11:30
Κόστος συμμετοχής: 15 € /παιδί. Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.
Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή.
Σημείο Συνάντησης: Μουσείο Ακρόπολης (στην είσοδο του Μουσείου, έξω από τα εκδοτήρια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει στην Αθήνα12.09.2018

Στο Σπίτι/Online

8. «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει»: Το σπινθηροβόλο μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού στην GNO TV

Το σπινθηροβόλο μιούζικαλ «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» του Νίκου Κυπουργού, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του σύγχρονου ελληνικού μουσικού θεάτρου, έρχεται στις οθόνες σας μέσω της GNO TV. Η εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα είναι διαθέσιμη μέσω του nationalopera.gr/GNOTV έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.  Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά», το έργο αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της μουσικής για παιδιά κάθε ηλικίας. Το έργο παρουσιάζεται σε νέα, ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή. Υπόθεση: Ο Βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποιο μουσικό κομμάτι κι αν του παρουσιάζει ο Μουσικός της αυλής του. Τον Μουσικό από την απελπισία του έρχεται να βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά». Η Μούσα επιστρατεύει τις επτά νότες ως συμμάχους και εμπνέει στον Μουσικό ένα υπέροχο έργο. Ούτε κι αυτό, όμως, αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά. Είναι καιρός, λοιπόν, τη λύση να δώσει (όπως πάντα) η φαντασία… *Λιμπρέτο: Θωμάς Μοσχόπουλος (με τη συνεργασία του συνθέτη). Ερμηνεύουν: Χάρης Ανδριανός, Βάσια Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Ναλμπάντης.
Διαθέσιμο έως 31 Δεκεμβρίου 2023
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b