MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eternal Pink: Το σπάνιο ροζ διαμάντι των 35 εκατ. δολαρίων βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s

Ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 10,57 καρατίων με το όνομα «Eternal Pink» βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Η τελική τιμή του θα μπορούσε να φτάσει τα 35 εκατ. δολάρια, τοποθετώντας το στη λίστα με τα πολυτιμότερα πετράδια που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ.

Monopoli Team

Το «Eternal Pink», ένα εσωτερικά άψογο, φανταχτερό, ζωηρό ροζ διαμάντι 10,57 καρατίων, θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης στις 8 Ιουνίου. Οι εκτιμήσεις για την τελική τιμή πώλησής του τοποθετούνται στα 35 εκατ. δολάρια, η οποία, αν επιτευχθεί, θα το καταστήσουν ως ένα από τα πιο πολύτιμα πετράδια που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, η εκτιμώμενη τιμή ανά καράτι ξεπερνά τα 3,3 εκατ. δολάρια, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο προβλεπόμενο ποσό που έχει διατυπωθεί ποτέ σε εκτίμηση προ πώλησης για διαμάντι ή πολύτιμο λίθο.

Ο Κουίγκ Μπρούνινγκ, επικεφαλής της Sotheby’s Jewelry στην Αμερική, διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για το πιο ζωντανό ροζ διαμάντι που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά. «Αυτό το χρώμα είναι η πιο όμορφη και συμπυκνωμένη απόχρωση του ροζ σε διαμάντια που έχω δει ποτέ».

Το διαμάντι σε ορθογώνιο σχήμα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ από 1 έως 7 Απριλίου για να συμπέσει με την 50ή επέτειο της παρουσίας του Sotheby’s στην Ασία. Στη συνέχεια, το πετράδι θα ταξιδέψει στο Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη, τη Σαγκάη, την Ταϊβάν και τη Γενεύη προτού θα προσφερθεί ως το κορυφαίο αντικείμενο στη δημοπρασία του Sotheby’s με τίτλο «New York Magnificent Jewels» στις 8 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b