MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

ΚΠΙΣΝ: Οι ακτιβίστριες καλλιτέχνιδες Guerrilla Girls στο πρώτο «ελληνικό» φεστιβάλ WOW – Women of the World
Monopoli Team

Κινηματογραφικές Προβολές

1. 23 Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Πλούσιο προγραμμα με ταινίες και εκδηλώσεις

Viking | Πρότζεκτ Βίκινγκ, Stéphane Lafleur: 27/03

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 21 με 29 Μαρτίου 2023 για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Το πρόγραμμα, με 51 μεγάλου μήκους ταινίες, 6 μεσαίου και 12 μικρού μήκους ταινίες, παρουσιάζεται σε 7 ενότητες και θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία για 9 μέρες να ανακαλύψει ταινίες σε αβάν πρεμιέρα, αποκλειστικές προβολές, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες δράσεις.
21-29 Μαρτίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Ενιαία τιμή εισιτηρίου για όλες τις προβολές: 6 € | Προπώληση: viva.gr
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDreamland: Ένα φεστιβάλ πειραματικού και ποιητικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη12.09.2018

Εκθέσεις

2. ΚΠΙΣΝ: Οι ακτιβίστριες καλλιτέχνιδες Guerrilla Girls στο πρώτο «ελληνικό» φεστιβάλ WOW – Women of the World

Guerrilla Girls

Στο πλαίσιο πρώτου φεστιβάλ WOW – Women of the World στην Ελλάδα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τις Guerrilla Girls, μία διεθνώς αναγνωρισμένη κολεκτίβα ανώνυμων καλλιτέχνιδων ακτιβιστριών που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους και όλα τα φύλα. Από τις 27 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), παρουσιάζεται, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και σε επιμέλεια Ερατώς Κουτσουδάκη, η έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη της Κακής Συμπεριφοράς» με 38 έργα συνολικά από όλα τα πρότζεκτ των Guerrilla Girls (αφίσες, δράσεις, αυτοκόλλητα, καρτ-ποστάλ, βίντεο) που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διακρίσεων ευρύτερα και ειδικότερα στον χώρο της Τέχνης. Παράλληλα, τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 18.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος οι Guerrilla Girls θα μιλήσουν για τις φυλετικές και εθνοτικές προκαταλήψεις καθώς και για τη διαφθορά στον χώρο της Τέχνης αλλά και πέρα από αυτόν. Τόσο η ομιλία όσο και η έκθεση ανιχνεύουν την ιστορία της ομάδας μέσω των παρεμβάσεων και των «Ανακοινώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας» (“Public Service Announcements”) που έχουν κάνει από το 1985 ως το 2015.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαρτίου – 20 Απριλίου
Ωράριο: 10.00 – 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Αίθριο 4ου ορόφου, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). | Πληροφορίες: https://www.snfcc.org/

3. Ένδυμα Ψυχής: Η εντυπωσιακή έκθεση ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών για πρώτη φορά ολοκληρωμένη στο Μουσείο Ακρόπολης (Τελευταία Εβδομάδα)

Παράταση έως τις 2 Απριλίου 2023 για την εμβληματική έκθεση με τίτλο «Ένδυμα Ψυχής», η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου φιλοξενούνται με μια ξεχωριστή τέχνη 70 ενδυμασίες και στολές του προπερασμένου αιώνα, που διαφύλαξε και διαφυλάττει η αγάπη και το μεράκι ανθρώπων, ιδιαίτερα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αλλά και άλλα Μουσεία της χώρας. Ο αείμνηστος Ιωάννης Μαζαράκης – Αινιάν, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ήταν εκείνος που εμπιστεύθηκε τις αυθεντικές ενδυμασίες της συλλογής του Μουσείου σε δύο καλλιτέχνες, τον φωτογράφο Βαγγέλη Κύρη και τον εκφραστή της κεντητικής τέχνης Ανατόλι Γεωργίεφ, για να τις παρουσιάσουν με έναν καλλιτεχνικό τρόπο, φορεμένες από σύγχρονους ανθρώπους.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 20 Δεκεμβρίου 2022 έως 2 Απριλίου 2023.
Ωράριο: Δευτέρα/Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη: 09:00 – 17:00. Παρασκευή: 09:00 – 22:00. Σάββατο/Κυριακή: 09:00 – 20:00.
Η είσοδος στην έκθεση «Ένδυμα Ψυχής» είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα. Τηλ: 210 900 09 00 | https://www.theacropolismuseum.gr/

4. «Cityscapes»: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery – Τελευταίες Ημέρες

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση «Cityscapes» μέχρι και τις 29 Μαρτίου στο χώρο της στη Φωκίωνος Νέγρη 55 στην Κυψέλη. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες πόλεων με κυρίαρχα τα κτίρια. Το αρχιτεκτονικό στοιχείο είναι έντονο, καθώς και ο όγκος των κτιρίων. Μεγάλα, επιβλητικά κατασκευάσματα που καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων των μεγαλουπόλεων σε διεθνές επίπεδο, φωτογραφίζονται και παρουσιάζονται σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια. Οι πόλεις ανακαλύπτονται από τους κατοίκους τους ξανά και ξανά, με το στοιχείο της έκπληξης πάντα να είναι ζωντανό.
Διάρκεια έκθεσης: 17-29 Μαρτίου 2023
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη. Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30-21:30. Σάββατο: 12:30-14:30.
Είσοδος Ελεύθερη
Blank Wall Gallery, 55 Φωκίωνος Νέγρη, Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ: +30.211.4052.138 | www.blankwallgallery.com

5. Nouveau Réalisme: Ένα από τα πιο επαναστατικά καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αι. σε μια μεγάλη διεθνή έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Nouveau Réalisme

Jacques Villeglé (1926-2022), Arcueil, 1971

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει στο Μουσείο της Αθήνας μια διεθνή έκθεση αφιερωμένη στο Nouveau Réalisme. Ένα εκρηκτικό, επαναστατικό κίνημα μεταξύ των Dada και της Pop Art, το οποίο ανέτρεψε τα μέχρι τότε δεδομένα της τέχνης του 20ου αιώνα. Το Nouveau Réalisme, ή Νέος Ρεαλισμός, είναι ένα από τα μείζονα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ου αιώνα. Τα μέλη του Νέου Ρεαλισμού ήρθαν να μεταγράψουν στην τέχνη τους τη δική τους αντίληψη για τον κόσμο, μέσα σε μια κοινωνία βιομηχανοποιημένη πλέον, αστική στο μεγαλύτερο μέρος της, και στην οποία κυριαρχούν η διαφήμιση και η μαζική παραγωγή. Η έκθεση αυτή, που συγκεντρώνει πάνω από 50 έργα, δεν στοχεύει σε μια εξαντλητική ιστορική προσέγγιση αλλά στην ανάδειξη του νεανικού, πληθωρικού, διασκεδαστικού πνεύματος των καλλιτεχνών, οι οποίοι άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην εποχή τους. Στην έκθεσή παρουσιάζεται επίσης ένα πλούσιο αρχείο, που μας ταξιδεύει στις πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εφήμερες δημιουργίες των καλλιτεχνών, καθώς και διάφορες συνεντεύξεις της εποχής.
Διάρκεια Έκθεσης: 11 Ιανουαρίου 2023 – 9 Απριλίου 2023
Ωράριο: Δευ/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 10:00 – 18:00. | Κλειστό την Καθαρά Δευτέρα
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T. 210 72 52 895. E. [email protected] | https://goulandris.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Προβολές ταινιών από γυναίκες δημιουργούς στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b